CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:

Laki orang kelek perempuan lain

30-12-2014 05:02 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 13362| Komen: 69

Description: Baru-baru ini ada cerita yang mengganggu tidur malamku. Selepas kejadian itu, aku lebih banyak termenung dan memikirkan perasaan isteri lelaki tersebut



Baru-baru ini ada cerita yang mengganggu tidur malamku. Selepas kejadian itu, aku lebih banyak termenung dan memikirkan perasaan isteri lelaki tersebut.Aku bukan mahu membuka pekung sesiapa namun lelaki sememangnya pantang nampak perempuan dahi licin sedikit.


Bulan lepas aku dan suami menginap di hotel di ceruk Selangor, saja ambil angin dan menghabiskan masa bersama suami. Keesokkan paginya, kami bersarapan di kafe hotel. Di kejauhan aku terlihat susuk tubuh yang sangat dikenali sedang masuk untuk sama-sama bersarapan.
Namun bersamanya adalah seorang wanita yang bukan isterinya. Kelihatan mereka intim dan sangat erat. Aku pasti yang aku tidak mengenali perempuan yang dikelek lelaki tersebut.

Lelaki itu kawan kami, cukuplah dengan nama samaran Iskandar. Iskandar perasan kehadiran kami dan tanpa segan silu, Iskandar perkenalkan wanita sebelahnya. Tanpa muka bersalah dan kami pun berlalu pergi. Dalam hati aku ini, memang terdetik macam-macam soalan yang jahat dalam fikiran.


Yang nak jadi cerita sampai buat fikiran aku terganggu adalah, Iskandar sempat bertemu aku dan suami dan cakap "girlfriday,i know what u're thinking" tanpa iringan muka bersalah. Secara sahihnya telah mengiakan segala persoalan didalam kotak fikiran aku.

Secara jujur, aku tak sangka Iskandar sanggup buat macam tu. aku tau dia memang ‘buaya’ zaman bujang dulu .Tapi, aku sangkakan dia berubah selepas kahwin.l agipun baru kawin 2 tahun,wife cantik ,keje besar.’Skandal’ dia yg aku nampak kat hotel tu pulak sangat horror stok-stok rambut karat kulit karat dan paling busuk sebab tido dgn laki orang 

Paling kesian dekat isteri dia,tapi aku tak nak la pegi report kat wife dia ke apa (walaupun iskandar dah ‘remove wife’ dia tapi dia lupa nak block aku kot so aku still bole message).lagipun it seems inappropriate nak sibuk2 hal orang..dan no way aku nak busybody soal siasat kawan aku pasal hari tu.awkward sangat2 kot bila tau dia buat macam tu.tapi aku rasa pelik kenapa of all people,aku yg kena nampak kecurangan dia dan kena senyapkan benda ni?
betul ke tindakan aku untuk diam je?aku rasa bersalah walaupun aku tak salah apa2!harap dapat bagi pandangan ye..terima kasih.

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote midori888 24-12-2014 11:30 PM
First of all....jgn masuk campur hal umahtangga org. Kita taktau aper yg berlaku lam umahtangga dia. Hal dia buat dosa tu urusan dia dgn tuhan, lagipun kita tak nampak depan mata kita.

Percayalah....bangkai kalu mcm mana ditutup pun akhirnyer akan berbau jugak. Biarkan jerlah dia...dia pun dah dewasa...pandailahh dia nak Jaga family dia.
Quote mokcikKSKB 24-12-2014 11:44 PM
Ko pegi confront je lah mamat tu.nasihat dia.kalau dia degil gak biarkan je.atlist ko dh jlnkan tanggungjawab sbg kawan yg baik.sooner or later mesti kanyoi ngan bini dia gak.jantan gatal bijik xkan pernah terlepas.
Quote spiderman80 24-12-2014 11:57 PM
mokcikKSKB posted on 24-12-2014 11:44 PM
Ko pegi confront je lah mamat tu.nasihat dia.kalau dia degil gak biarkan je.atlist ko dh jlnkan tang ...

Spidey setuju dengan kak. TT maybe can confront mamat tu berikan beliau sepatah dua dan nasihat. Tapi kalau mamat tu berdegil dan buat muka sombong, usahlah nak bertengking dengan dia sebab it's not worth it tak pasal-pasal dia cari masalah dengan TT pulak. Tapi kalau situasi ini berlaku kepada Spidey, saya tak akan campur hal keluarga orang lain.
Quote faraway1 25-12-2014 02:20 AM
its just ingatkan my story,
bekas kawan, perempuan...

kira same story cam cita TT tapi pompuan,

its party habis kelas, so dia datang party, tapi balik awal
sebab ada orang jemput dia, tapi yang jemput bukan husband dia.
lelaki lain.

lama kemudian dengar dorang bercerai..
kawin dengan mamat yang datang jemput tu..

so kami stop kawan, sebab tak perlu orang camni dibuat kawan.

kami buat andaian, minah tu kawin dengan first husband dia
sebab nak datang canada aje, dah dapat PR, cerai cari lagi kaya..
dalam kes ni kaya aje, sebab mamat yang dia kahwin kemudian tu, tua tapi kaya..
anak pun tak cute sangat walau mix ni, well dia bukan cantik pun, orang peruvian ni..

masa tau dia curang dengan husband dia, kami buat tindakan cam
takkan nak campur kan.. bukan budak kecik pun..
mesti tau berfikir mana baik mana tidak.
Last edited by faraway1 on 24-12-2014 06:33 PM

Quote jepun_murtad888 25-12-2014 04:36 AM
Sebelum i bagi nasihat, mohon post gambar Iskandar kat sini. Terima kasih.

Quote timahterung 25-12-2014 06:18 AM
Kalau kamu diam kamu sudah bersubahat dalam pemaksiatan diorang.. Mesti ada sbb kenapa tuhan pilih kamun utk menjadi saksi semua ini. Kalau I ,I bagitau je  bini dia tapi secara diam-diam atau subtle , you boleh hantar mesej rahsia suruh isteri dia jaga-jaga sikit bila laki dia kata nak outstation ke, buat overtime ke .. Cuba bayangkan kalau  laki you yg buat macam tu . Mesti sakit hati kan??   Iskander tu handsome dan berduit ke, kalau tidak dan tidak lagi lah you kena kasi tau bini dia, sia-sia je simpan laki macam tu.. Mungkin skandal tu adalah pasangan yg sepadan untuk iskander sebenarnya . Remember, laki buruk untuk perempuan buruk, laki baik untuk perempuan baik..
Quote AbukRokok 25-12-2014 06:36 AM
ala siannye wife hot pun curang....  bg je aku wife tu
Quote Esmiria 25-12-2014 08:54 AM
suruh iskandar bgtaw wife dia fasal kecurangannya. Klo tak, ko beritahu itupun lps ko nasihat dia..
Quote girlfriday 25-12-2014 09:11 AM
midori888 posted on 24-12-2014 03:30 PM
First of all....jgn masuk campur hal umahtangga org. Kita taktau aper yg berlaku lam umahtangga dia. ...

husband aku pun cakap benda yg sama..kita taktau apa masalah rumahtangga dia,so jangan masuk campur.
tapi betul ke bila berhadapan dengan benda macam ni kita kena senyap je.it's so unfair for the wife..kalau ada masalah apa2 pun kawan aku tu tak sepatutnya sleep around!
Quote girlfriday 25-12-2014 09:17 AM
mokcikKSKB posted on 24-12-2014 03:44 PM
Ko pegi confront je lah mamat tu.nasihat dia.kalau dia degil gak biarkan je.atlist ko dh jlnkan tang ...

maybe i should..instead of senyap je kan?bodo betul iskandar.dlm banyak2 hotel,kenapa hotel yg sama dengan aku yg ko pilih
Quote girlfriday 25-12-2014 09:25 AM
faraway1 posted on 24-12-2014 06:20 PM
its just ingatkan my story,
bekas kawan, perempuan...

your friend is so keji!
aku seriously tak suka la kes2 curang macam ni.nak berskandal tapi pastu kantoi orang nampak,tak malu ke dengan diri sendiri.
pastu menyusahkan dah buat orang macam aku ni serba salah dan sakit hati sorang2.
Quote girlfriday 25-12-2014 09:27 AM
jepun_murtad888 posted on 24-12-2014 08:36 PM
Sebelum i bagi nasihat, mohon post gambar Iskandar kat sini. Terima kasih.

mati lah aku kena belasah kalau aku letak gambar dia kat sini
lagipun apa relevence nya gambar dia dengan nasihat?
Quote girlfriday 25-12-2014 09:47 AM
timahterung posted on 24-12-2014 10:18 PM
Kalau kamu diam kamu sudah bersubahat dalam pemaksiatan diorang.. Mesti ada sbb kenapa tuhan pilih k ...

that's the issue here.aku seriously taknak masuk campur langsung,jauh sekali nak bagitau wife dia even secara subtle.salah satu sebabnya aku tak tau macam mana cara penerimaan wife dia.setengah perempuan maybe bole terima dan fikir secara rasional,mostly pulak akan meroyan dan setengah perempuan pulak pegang konsep what i dont know wont hurt me.
tapi masalahnya aku rasa bersalah dan sakit hati sebab kena diamkan je hal ni.macam yg kau cakap,aku rasa macam dah bersubahat.tapi untuk aku pm wife iskandar dan bagi even a hint,adalah terlalu sukar for above reasons.

Quote girlfriday 25-12-2014 09:49 AM
spiderman80 posted on 24-12-2014 03:57 PM
Spidey setuju dengan kak. TT maybe can confront mamat tu berikan beliau sepatah dua dan nasihat. T ...

aku pun tak berani nak tengking2 dia kot..even nak confront face to face pun aku tak rasa aku boleh buat.since kes haritu bila nampak dia je aku rasa awkward dan jijik
Quote girlfriday 25-12-2014 09:53 AM
timahterung posted on 24-12-2014 10:18 PM
Kalau kamu diam kamu sudah bersubahat dalam pemaksiatan diorang.. Mesti ada sbb kenapa tuhan pilih k ...

hensem la jugak iskandar tu.dia dan wife dua2 anak org kaya.tapi dari segi kerjaya,wife dia jauh lebih successful..
aku rasa aku akan whatsapp je iskandar dan nasihat light2 je.aku rasa tu je yg aku mampu buat..
Quote girlfriday 25-12-2014 09:55 AM
AbukRokok posted on 24-12-2014 10:36 PM
ala siannye wife hot pun curang....  bg je aku wife tu

bagi ko watpe?untuk dicurangi buat kesekian kalinya?
Quote girlfriday 25-12-2014 09:56 AM
Esmiria posted on 25-12-2014 12:54 AM
suruh iskandar bgtaw wife dia fasal kecurangannya. Klo tak, ko beritahu itupun lps ko nasihat dia..

oh tidak sama sekali...
Quote midori888 25-12-2014 10:05 AM
girlfriday posted on 25-12-2014 09:11 AM
husband aku pun cakap benda yg sama..kita taktau apa masalah rumahtangga dia,so jangan masuk campu ...


Maybe wife dia pun dah tau, takkan tak kenal laki sendiri...kalu ko bgtau nanti mungkin ego wife akan tercalar, dia akan rasa malu, rendah diri kat ko...

Biarkan jer diorg handle hal umahtangga diorg.. Last edited by midori888 on 25-12-2014 10:07 AM

Quote leon_mclaren78 25-12-2014 12:17 PM
Mind your own business. Tuhan bagi ko nampak kecurangan org tu bukan utk ko interprem jadik paparazzi gi repot kat bini dia... tapi sebagai peringatan kat diri & kuarga ko sendiri jah. Jgn memandai2... silap2 ko akan jadi punca utama keruntuhan rumahtangga org lain.

Jgn jadikan alasan "menjadi insan terpilih oleh Tuhan utk melihat insiden tersebut" sebagai tiket utk ko gi masuk campur dlm hal rumahtangga org lain. Ini dinamakan matlamat menghalalkan cara yg biasa digunakan oleh stok2 joyah kepoh utk interprem dlm hal rumahtangga org lain.

Apa perasaan ko bila ada org gi repot kat ko bgtau laki ko curang? Adakah ko akan rasa berterima kasih? atau rasa malu, jatuh maruah, rasa nk bunuh diri or berhijrah ke negara lain? Atau ko rasa mcm nk bunuh je org yg merepot tu?

Ko x berdosa pun sbb ko x de pun bersubahat dlm isu ni. Biarkan diaorg settle sendiri masalah ni. Amik kejadian ni sebagai peringatan sudah mencukupi. Kadang2 hakikatnya apa yg ko nampak tu x sama spt apa yg ko fikirkan. Ntah2 tu bini no.2 dia ke, etc. Kalo betul dia buat benda x elok, Tuhan kan ada... biar Dia yg tentukan.

Dah2.... x payah kusut2kan otak ko lg. Byk lg masalah lain yg lebih penting dlm hidup ni drp pecah kepala nk tolong fikir masalah rumahtangga org lain.

Lihat semua komen(69)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 02:59 AM GMT+8 , Processed in 0.085827 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top