CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Ladylista Cinta & Perhubungan Lihat artikel

LUAHAN~Suami Lock Whatsapp,Wechat,Fb, Kantoi Mesej Bermanja

5-2-2015 09:26 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 21972| Komen: 127

Description: Baru-baru ni hati terdetik nak cek fon. Password fon memang x tukar tapi segala applications yg mentioned td dia dah pasang security code pulak. I m devastated. I rasa dia cuba sembunyikan sesuatu.


Salam semua. Ni post pertama sy kat sini..selama ni sr saja. Im kinda desperate bila dpt tau suami lock whatsapp, wechat n fb dia. Selama ni i mmg tau password fon dia..n dia mmg tau yg i tau. Plus dia tau yg i slalu cek fon dia.

Baru-baru ni hati terdetik nak cek fon. Password fon memang x tukar tapi segala applications yg mentioned td dia dah pasang security code pulak. I m devastated.  I rasa dia cuba sembunyikan sesuatu.

Sebab kenapa i rasa mcmtu? Dua taun lepas dia pernah terkantoi berbalas2 whatsapp dgn staff dia. Msg flirty2 pulak tu. Dua kali i kantoikan dia. The first time i kantoikan..dia nangis2 minta maaf x buat dah. Tapi few months after dia buat lg -dgn staff yg sama jugak. This time around i confront betina tu pulak. Pmpuan tu merayu2 minta maaf n sumpah kata diorg xde ape2. Dia siap ckp di mmg dok msg mcmtu dgn ramai laki. N dia pernah keluqr dgn suami i sekali je tu pun dgn staff2 yg lain. I mmg gaduh besar dgn suami kali kedua ni n spt biasa..dia minta maaf n janji berubah.

Lepas kali kedua ni nampak suami i berubah byk. Especially lepas i pregnant n beranak. Tbh, my hubby is actually a good man n responsible. Dia mmg loving dgn i n anak. Tapi my latest discovery ni buat i rasa tak sedap hati. Adakah i perlu risau? Atau benda ni normal? Suami i buat perangai lama dia balik kah? I buntu..tolong..


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote helmiex 31-1-2015 03:02 PM
Try pujuk dia tukar nombor lain and suruh dia berubah .








Quote nene23 31-1-2015 03:20 PM
Problemnya skrg..mcmana nak tau yg dia buat balik benda yg sama? Kalau boleh tak nak confront dia sbb nampak sgt i still terhegeh2 cek fon dia. Dan kalau suruh dia tuka no tu rasanya tak jadi apa jugak kalau dia nak menggatal..menggatal gak
Quote bellaa 31-1-2015 03:34 PM
biase la laki. mmg wujud hormon gatal dalam diri.

saje chating flirty dgn others women to fulfill his sexual fantasy.
u know i mean?

senang cerita dia jenis imaginasi tinggi lah.

bila sangap, huby cari ko jugak buat lenjan.
xpayah risau lah.



Quote nene23 31-1-2015 03:44 PM
I knw wht u mean. Tapi masa terkantoi dulu msg dia taklah sampai tahap tu. Skdr msg geli2 jah..puji2 ppuan tu. Usik2 manja..panggil syg cik abg etc.

Kali ni kalau btul dia buat lg i taktaula dgn ppuan yg sama jugak ke x. Minah tu pun dah berenti keje..bkn staff dia dah.

I syak kali ni maybe dgn org lain plak kot. Sebab benda ni jadi sejak dia kena g outstation kat kuching. Ntah2 dgn org kuching plak..haha. N skrg pun mmg dia kat kuching..bertambah susah hati i
Quote bellaa 31-1-2015 03:50 PM
nene23 replied at 31-1-2015 03:44 PM
I knw wht u mean. Tapi masa terkantoi dulu msg dia taklah sampai tahap tu. Skdr msg geli2 jah..puji2 ...

takat test market tuu.

tapi bahaya jugak.
memula syok berchatin, bila dah jumpa depan2 buat aksi mcm dlm chatin tu.

Quote mattzzx 31-1-2015 04:00 PM
bellaa replied at 31-1-2015 03:50 PM
takat test market tuu.

tapi bahaya jugak.

Macam ada pengalaman sajee??

Quote nene23 31-1-2015 04:01 PM
Tu la yg i takut. Tp mcm yg i bgtau td..msg2 diorg takdela melampau sampai tahap tu. Msg geli2 jah.

Yg kelakarnya bila ingt balik baca msg dulu dia slalu mention kat minah tu byk similarities dgn i. Asal negeri sama, putih sama, besday sama. I tgk pic ppuan tu..adala sikit persamaan tp obviously she lagi muda. Sbbtu kot i rs tergugat time tu.

Actually i rasa husband i ni mmg jenis flirtatious mcmtu even dgn i pun dia mcmtu. Tapi x patutla dia buat mcmtu dgn ppuan lain gak sekalipun xde niat lain.
Quote bellaa 31-1-2015 04:06 PM
mattzzx replied at 31-1-2015 04:00 PM
Macam ada pengalaman sajee??

pengalaman mematangkan diri.

walaupon umor muda belia.
Quote nene23 31-1-2015 04:09 PM
Kekadang i rasa i nak buat jahat gak. Nak try msg geli2 plak dgn jantan lain tgk dia rasa apa? Pastu nak buat2 dia terbaca..amcm hahaha. Teringat pulak masa dia termimpi i kawin dgn laki lain..mimpi je pun tapi sampai merajuk tak cakap dgn i sehari.
Quote bellaa 31-1-2015 04:10 PM
nene23 replied at 31-1-2015 04:01 PM
Tu la yg i takut. Tp mcm yg i bgtau td..msg2 diorg takdela melampau sampai tahap tu. Msg geli2 jah.
...

ouwhh. i see.

dia sayangkan & adore u, tapi rasa nya dia x sanggup buat betul2 kot?
sebab pikir u, anak2, mentua lagi.

msg dgn gegel lain pon takat utk lepas bosan.







Quote mattzzx 31-1-2015 04:13 PM
bellaa replied at 31-1-2015 04:06 PM
pengalaman mematangkan diri.

walaupon umor muda belia.

Betul tu....mungkin pengalaman kawan2 atau pembacaan....
Tahniah akak...

Quote nene23 31-1-2015 04:21 PM
bellaa replied at 31-1-2015 04:10 PM
ouwhh. i see.

dia sayangkan & adore u, tapi rasa nya dia x sanggup buat betul2 kot?

Mmg tu pun yg i rasa..maybe dia skdr nak lepaskan bosan. Tapi tu la i takut jadik melarat2 kalau i biar je. Tapi kalini i mcm terasa sikit sbb dia sampai tahap lock whatsapp dia sgn password lain yg i x tau. Mcm sesuatu je kan??
Quote dragonforce 31-1-2015 04:37 PM
bellaa replied at 31-1-2015 04:10 PM
ouwhh. i see.

dia sayangkan & adore u, tapi rasa nya dia x sanggup buat betul2 kot?

Amboii cik adik ni...dh jadi penasihat tetap pulak kt thread ni...
Ntah2 adik bella ni yg dok wasap dgn husband TT ni.......hehehe
Quote dragonforce 31-1-2015 04:46 PM
Klau dah lock bagai tu mmg ada yg dia nk sorok la...

Tapi slagi dia x abaikan keluarga dan u ...xyah dok check la tpon dia...
Nanti klu jmpa ssuatu yg x diingini jadi gaduh pulak...kecuali klu u bole bersabar dn brtenang..
Bole nasihat dia baik2....
Klu u jenis melenting baik jgn dok sibuk check tepon dia..


Ehh whatsapp bole lock ke?
Quote nene23 31-1-2015 05:06 PM
dragonforce replied at 31-1-2015 04:37 PM
Amboii cik adik ni...dh jadi penasihat tetap pulak kt thread ni...
Ntah2 adik bella ni yg dok was ...

awak..nape cakap gitu?  Adik bella ni pernah msg geli2 dgn laki org ke? Heheh.. (tetibe nyibuk).

Haah..attitude dia mcm biasa. Dia mmg loving n family man. Tak pernah balik lambat or mengular. Hidup dia mmg career n family je.

Tapi tu la..part2 ni pulak yg spoil. Hati i meronta nak tau why dia lock semua whatsapp wechat dia
Quote nene23 31-1-2015 05:07 PM
dragonforce replied at 31-1-2015 04:46 PM
Klau dah lock bagai tu mmg ada yg dia nk sorok la...

Tapi slagi dia x abaikan keluarga dan u ...x ...

Yes. Byk applications kat playstore blh install utk lock whatsapp etc. I pun baru tau.
Quote dragonforce 31-1-2015 05:46 PM
nene23 replied at 31-1-2015 05:06 PM
awak..nape cakap gitu?  Adik bella ni pernah msg geli2 dgn laki org ke? Heheh.. (tetibe nyibuk).
...

Ish awk ni....saya baru nk usik2 dia awk dh buat andaian mcm tu...
Quote nene23 31-1-2015 06:56 PM
dragonforce replied at 31-1-2015 05:46 PM
Ish awk ni....saya baru nk usik2 dia awk dh buat andaian mcm tu...

Sorry...i gurau je.. Ampunn
Quote mokcikKSKB 31-1-2015 07:28 PM
Tanya je dia knp nak lock. Ape yg rahsia sgt? U pon kenalah honest ngan dia yg u nk check henpon dia.nasiblah kalau dia bengang sbb dh penah buat hal dulu kan. Theres no such thing as 100% trust in marriage. Pastu ckp kat dia apa jd kalau u buat the same thing?org laki ni kalau pompuan buat mcm jalang katanya tp kalau jantan buat alasan boleh kawen lebih. Pui sgt..

Lihat semua komen(127)

Sub-category




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 08:39 AM GMT+8 , Processed in 0.064196 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top