ArahMan7 Publish time 26-12-2008 09:47 PM

Originally posted by bawang-putih at 26-12-2008 07:47 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
kupia....nak tau gak..............asik kosong jeradsense bwg nie........even ader yg click tapi takder aper2 pun....:o

Baca post ni, AdSense in Post yg ArahMan7 buat masa forummer Baloot bertanyakan soalan yg sama (AdSense kod dlm posting) kat sini.

Post dipublish pada hari Rabu, July 18, 2007.

Semuga dapat membantu.


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif

Useful Informations @ Web Directory

My Journey @ My Journey To Recovery

My Fantasy @ My Little Mermaid

[ Last edited byArahMan7 at 26-12-2008 10:02 PM ]

bawang-putih Publish time 27-12-2008 09:58 PM

ok...thanks arahman7

ArahMan7 Publish time 27-12-2008 10:08 PM

Originally posted by bawang-putih at 27-12-2008 09:58 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
ok...thanks arahman7

No problemo. Like ArahMan7 always said, "He aims to please his friend."


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif

Useful Informations @ Web Directory

My Journey @ My Journey To Recovery

My Fantasy @ My Little Mermaid

bawang-putih Publish time 29-12-2008 01:49 PM

tapi kat bahagian mana yer arahman7?....

ArahMan7 Publish time 29-12-2008 07:13 PM

Originally posted by bawang-putih at 29-12-2008 01:49 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
tapi kat bahagian mana yer arahman7?....

Tak paham? Tengok imej dibawah, bahagian tu ke maksud bawang-putih? AdSense disebelah pos.

http://noorazmanothman.googlepages.com/AdSenseinPost.png


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif

Useful Informations @ Web Directory

My Journey @ My Journey To Recovery

My Fantasy @ My Little Mermaid

impreza Publish time 30-12-2008 08:57 PM

kosong lg ad sense aku...nak buat mcm mn...

bawang-putih Publish time 30-12-2008 09:07 PM

eemmm.....bawang tak paham ler...aper yg bwg nak tak sama ngan apper yg tertulis....ke haku nie tak reti english...:o

rasanyer....bwg tanya pasal adense.....kat dalam akaun kiter takder duit pun....even ader org lain yg click..eemm...rasanyer soalan bwg pasal adsense.....

ArahMan7 Publish time 30-12-2008 09:48 PM

Originally posted by bawang-putih at 30-12-2008 09:07 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
eemmm.....bawang tak paham ler...aper yg bwg nak tak sama ngan apper yg tertulis....ke haku nie tak reti english...:o

rasanyer....bwg tanya pasal adense.....kat dalam akaun kiter takder duit...

Ntahla bawang. Biasanya ArahMan7 tak amik port sgt pasal AdSense ni. Maknenya, takde le sekejap2 login masuk akaun nak tengok berapa dah masuk harini?

Ikut konsep adSense, tak semestinya setiap org klik akan mendatangkan hasil. Byk algorithm (cam byk songeh) AdSense ni. Keyword yg ade mungkin hanya bernilai 00.01 sen aje, depend dgn blog kita. Bg org yg serius dgn AdSense ni, diaorg akan kaji keyword mana yg mendatangkan hasil dan klik yg tinggi.

Dah tu, pengiraan ia pun ade macam2. Ade 'Page Impression', 'Click', 'Page CTR', 'Page eCPM' dsbnya. ArahMan7 pun kan tahu sgt pasal tu suma.

So, tak ushlah kita nak pening2 kepala nak kira tu suma. Unless kalo kita serius nak earn melalui AdSense.

Maap jika tak dapat menjawap pertanyaan.


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif

Useful Informations @ Web Directory

My Journey @ My Journey To Recovery

My Fantasy @ My Little Mermaid

bawang-putih Publish time 31-12-2008 03:15 PM

eemmm....logik gak aper yg arahman7 cakap tu......

ok la....but kalu dapat kire ok gak kan....cume kene tau caranyer jer....ramai yg tak tau lagi....kalu beli ebook yg diaorg dok jual tu pun tak memberikan hasil gak.....buat penat jer membeli...:L

ArahMan7 Publish time 31-12-2008 04:55 PM

Originally posted by bawang-putih at 31-12-2008 03:15 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
eemmm....logik gak aper yg arahman7 cakap tu......

ok la....but kalu dapat kire ok gak kan....cume kene tau caranyer jer....ramai yg tak tau lagi....kalu beli ebook yg diaorg dok jual tu pun t ...

Sebenarnya tidak ada sapa pun yg tau algorithm dan pengiraan AdSense. Kebiasaan diorg buat, cari keyword yg mahal dan buat blog seberapa banyak yg termampu berdasarkan keyword tersebut.

Lain le kalo dah femes cam John Chow ke atau Joel Comm.

ArahMan7 tak pernah beli ebook dr mana2 kecuali produk utk dijual semula (affiliate). CikGu ArahMan7 cuma PakCik Google je...


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif

Useful Informations @ Web Directory

My Journey @ My Journey To Recovery

My Fantasy @ My Little Mermaid

puhuiren Publish time 1-1-2009 12:11 PM

trackin

sape tau cara nak ramaikan pengunjung ke blog kite?
http://isuterhangat.blogspot.com

bawang-putih Publish time 15-1-2009 03:36 PM

salam sumer.....utk berminat utk mendapatkan adsense..

aper kater kiter pakat reramai utk jadi satu komuniti. bwg ader baca 1 manifesto dari obersea.....sekurang2 nyer utk blog kiter...kene ader pengungjung 100 lebih org dalam 1 hari.....utk klik adsense pun boleh gak but kekadang boleh kantoi ngan pihak google....diaorg nie pandai.....so dalam masa melayari blog org lain tu....kiter boleh gak klik pada ads2 yg ader disitu...ingat....jgn klik byk kali.

mcm mana nak dapatkan 100 org satu hari?

ok mcm ni,...disini....saper2 yg nak join boleh....just letak nama dalam follower diblog masing dimana nanti boleh alwiz keep track....jadikan tempat blog tu tempat kiter berchating. jgn luper utk update blog.....sekurang2 nyer 1 post utk 1 hari yer....n utk yg membuat kunjungan...jgn luper utlk tinggalkan comment...ingat yer....TINGGALKAN COMMENT...tak kisah ler nak berborak ker....or memberi opinion ttg post dalam blog seseorg tu.....

utk itu sila daftar disini yer....panggil juga kwn2 yg lain utk join sama. dgn cara nie kiter lebih selamat utk dapatkan duit dari adsense yer.....

bwg mulakan dulu....diharapkan lepas nie blog kiter sumer akan sentiasa sibuk n sentiasa ader pengunjung.


1) nama nick cari : bawang-putih

    mail : pajelypunyer@gmail.com
            pajely_punyer@yahoo.com (boleh add dalam ym yer)

    alamat blog : www.jamumantap.blogspot.com
                     www.colourfullandscape.blogspot.com
                     www.isoprocedure.blogspot.com
                     www.takeasnaps.blogspot.com
                     www.allmusicmaniac.blogspot.com
                     www.secretofcoffee.blogspot.com
                     www.busanamuslimahcollection.blogspot.com

[ Last edited bybawang-putih at 15-1-2009 04:10 PM ]

bawang-putih Publish time 15-1-2009 03:39 PM

**tips utk hari ini....kepada sesiapaer yg tak boleh nak berkarya n membuat blog dalam bahasa inggeris....so boleh jer dalam bahasa malaysia....jus kekadang selitkan sikit perkataan dalam bahasa inggeris yer supaya google paham aper yg ader dalam blog u all n akan letak ads yg sesuai utk blog korang...

lagi 1...u alll boleh letak article yg boleh amik dari laman web yg booleh kiter copy n paste....selamat mencuba yer....n jgn luper join my community utk dapatkan traffic dalam blog yer....:D

kupia Publish time 15-1-2009 06:41 PM

Originally posted by bawang-putih at 15-1-2009 03:36 PM http://eforum9.cari.com.my/images/common/back.gif
salam sumer.....utk berminat utk mendapatkan adsense..

aper kater kiter pakat reramai utk jadi satu komuniti. bwg ader baca 1 manifesto dari obersea.....sekurang2 nyer utk blog kiter...kene ad ...

Untuk buat satu komuniti antar kita memang satu usaha yang baik.Tapi elakkan bertukar klik untuk iklan adsense, bahaya sebab semua IP dari Malaysia... dengan mudah boleh menimbulkan keraguan dari google adsense... sekali sekali boleh lah.

Untuk maklumat:100 pengunjung satu hari tidak mencukupi untuk menjana pendapatan dari adsense... memerlukan 500 ke 1000 pengunjung international sehari untuk mendapatkan hasil...

Saya dapat lebih 200 page impression satu hari, nak dapat 2-3 klik pun susah... :lol::lol::lol:

Adsense sudah tangkap sidiket dari negara China dan India dalam traksaksi click fraud... hati-hati kita tidak mau Malysia nanti kena blacklist... dulu Paypal pernah banned Malaysia...

bawang-putih Publish time 15-1-2009 07:10 PM

Originally posted by kupia at 15-1-2009 06:41 PM http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif


Untuk buat satu komuniti antar kita memang satu usaha yang baik.Tapi elakkan bertukar klik untuk iklan adsense, bahaya sebab semua IP dari Malaysia... dengan mudah boleh menimbulkan keragu ...


sebab tu la bwg ader nyatakan diatas.....kalu sekadar dtg mcm tu jer mmg ler tak berbaloi......even ader 200 impresion or what ever.....or even 500 pun traffic...

yg penting skrg nie..kiter kene jalinkan hubungan friendship nie.....letak nama dalam follower...bookmark member nyer blog....supaya senang kiter nak g...

so biler dah gi blog member tu...surf kejap kat situ...n tinggalkan komen kat post tu....so dari situ...akan byk traffic yg google nengok kat blog kiter..

saya just nak membantu...dan ingin dibantu

kupia Publish time 15-1-2009 11:37 PM

Originally posted by bawang-putih at 15-1-2009 07:10 PM http://eforum9.cari.com.my/images/common/back.gif



sebab tu la bwg ader nyatakan diatas.....kalu sekadar dtg mcm tu jer mmg ler tak berbaloi......even ader 200 impresion or what ever.....or even 500 pun traffic...

yg penting skrg nie..ki ...

Sorry bawang saya yang tersalah baca... kalau untuk dapatkan traffic tak ada masalah memang satu usaha yang digalakkan....

bawang-putih Publish time 16-1-2009 02:36 AM

Originally posted by kupia at 15-1-2009 11:37 PM http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


Sorry bawang saya yang tersalah baca... kalau untuk dapatkan traffic tak ada masalah memang satu usaha yang digalakkan....


hehehhe....takper...maaf diterima.....so tak nak mendaftar ker?:D

aramcna Publish time 17-1-2009 04:50 PM

Yang biasa buat click fraud untuk adsense ni, korang tak kisah ke makan duit haram dengan menipu click( Sekadar bertanya)

bawang-putih Publish time 19-1-2009 12:20 AM

eemmmm....tak biaser la...mcm mana tu yer.....hehheheh

index_php Publish time 25-1-2009 05:18 PM

Pendapatan Adsense tak banyak. Cume USD 4 dari dulu lagi.
http://engineeringshare.blogspot.com
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
View full version: Keuntungan Adsense bagi january...

ADVERTISEMENT