bawang-putih Publish time 11-11-2008 01:15 PM

oic....okes kupia....bwg cuber yer....

bawang-putih Publish time 11-11-2008 01:29 PM

alamak kupia...dalam goarticle.com tu....nak click yg mana...tak paham ler....tolong bwg jap

bawang-putih Publish time 11-11-2008 02:06 PM

Article percuma syarat dia mesti publish sama source dari mana articel tu dipetik, nama penulis asal dia dan link yang penulis asal dia sertakan.

**maksudnyer....biler copy article tu....n kat bawah tu kene letak saper author n kat mana amik article nie la yer?

kupia Publish time 11-11-2008 02:16 PM

Originally posted by bawang-putih at 11-11-2008 02:06 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
Article percuma syarat dia mesti publish sama source dari mana articel tu dipetik, nama penulis asal dia dan link yang penulis asal dia sertakan.

**maksudnyer....biler copy article tu....n ka ...

ya betul copy sekali nama author dengan link dia.... takut kalau tak letak manalah tau dia terjumpa nanti dia complain dekat adsense...Kalau pandai tulis articel sendiri lagi bagus....

Cuba tengok article kat sini mudah sikit nak pilih:

http://www.keywordarticles.org/

Dalam satu blog pilih satu topik misalnya "Women's Issue", so dalam blog ni masukkan article yang berkaitan dengan women's issue je, jangan campur lain.Lain blog buat lain topic pulak.

Copy n masuk dulu dalam 10 articels macam tu, kemudian nanti update tambah dalam 1 atau 2 article seminggu.

naimaafrina Publish time 11-11-2008 06:55 PM

adsense

perasan tak geng2, dlm cari ni pun banyak adsensi nih, brapa agaknya cari dpt ya?

hasry019 Publish time 12-11-2008 12:16 AM

promosi.. promosi.. hehehe

bawang-putih Publish time 13-11-2008 12:03 PM

Originally posted by kupia at 11-11-2008 02:16 PM http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif


ya betul copy sekali nama author dengan link dia.... takut kalau tak letak manalah tau dia terjumpa nanti dia complain dekat adsense...Kalau pandai tulis articel sendiri lagi bagus....

...


okes....thanks yer kupia....bwg cuba yer........

**makin lama bwg ngan blog sendiri nie...n teliti sumer yg berkaitan blog nie...buat bwgpaham......hehhhe

naimaafrina Publish time 13-11-2008 06:16 PM

adsense: hantar ke 92 site secara percuma

banyak duit ansense, apa kata nak tambahlagi, hantar web tu ke 92 site lain secara percuma. caranya ada dlm blog saya.

(klik kat nama saya utk masuk blog saya)

naimaafrina Publish time 14-11-2008 05:30 PM

adsense: dlm bm pun boleh

boleh le dlm bm, baru je dibolehkan.

rileks Publish time 11-12-2008 03:46 PM

adsense tu kalau takde sesapa klik tak dpt duit jugak kan

bawang-putih Publish time 18-12-2008 04:48 PM

rasanyer kalu takder sesaper yg click adsense.....but ramai yg datang lawat blog kiter tiap2 ari pun akan dapat duit agaknyer...tak tau la betoi ker tak aper yg bwg cakap nie.....tp yg didgr mcm nie la

inovasi84 Publish time 21-12-2008 03:31 PM

Reply #1 carikaki's post

boleh bagi tahu cara2nya?saya tahu buat blog dan masukkan adsense dan iklan clickbank,tapi cuma dapat setakat ni $0.59.Entahlah labu...

pzan213 Publish time 21-12-2008 04:04 PM

cane nak letak iklana dsense nie dlm blog..aku dha ader account..dah byk kali cube letak iklan tp xjadik2 gakk...help mee

pzan213 Publish time 21-12-2008 04:13 PM

yg mase create iklan nie...choose channel tu utk ape??

inovasi84 Publish time 21-12-2008 04:25 PM

Reply #93 pzan213's post

letak iklan tu senang jer..
kalau nak cara yang tak ada bingkai masuk kat dalam adsense set up.
ambil adsense for content..pastu copy kod dan buka blog.
Ambik dekat layout dan add widget.cari bahagian HTML,paste sajalah...
cara kedua dekat layout tu jugak,ambik kat widget cari adsense masukkan saja ikut saiz dan warna kesukaan sendiri..

kupia Publish time 21-12-2008 06:26 PM

Aku dah tau macamana nak letak adsense dalam body post tepi paragraph... :lol:

[ Last edited bykupia at 21-12-2008 06:28 PM ]

pzan213 Publish time 21-12-2008 08:33 PM

Originally posted by inovasi84 at 21-12-2008 04:25 PM http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
letak iklan tu senang jer..
kalau nak cara yang tak ada bingkai masuk kat dalam adsense set up.
ambil adsense for content..pastu copy kod dan buka blog.
Ambik dekat layout dan add widget.cari...
thanks...:P

pzan213 Publish time 21-12-2008 08:33 PM

Originally posted by kupia at 21-12-2008 06:26 PM http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
Aku dah tau macamana nak letak adsense dalam body post tepi paragraph... :lol:

cane tuu?

kupia Publish time 22-12-2008 12:53 AM

Originally posted by pzan213 at 21-12-2008 08:33 PM http://eforum9.cari.com.my/images/common/back.gif


cane tuu?

Dia kena buat table dalam post, nanti aku buat tutorial step by step dalam Panduan Blogger

bawang-putih Publish time 26-12-2008 07:47 PM

kupia....nak tau gak..............asik kosong jeradsense bwg nie........even ader yg click tapi takder aper2 pun....:o
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
View full version: Keuntungan Adsense bagi january...

ADVERTISEMENT