CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Hodohnya Tudung, Ni Je Kreativiti Vivy Yusof?"

15-8-2021 02:50 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 15859| Komen: 76|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Jika sebelum ini, rekaan hijab Duck dari usahawan ternama, Vivy Yusof kontroversi kerana didakwa memplagiat corak jenama lain, terkini Duck tampil dengan kolaborasi Marvel dengan sentuhan sendiri.






"Padahal pattern kat suit spiderman tu lawa kot, amik la motif dr situ."

Jika sebelum ini, rekaan hijab Duck dari usahawan ternama, Vivy Yusof kontroversi kerana didakwa memplagiat corak jenama lain, terkini Duck tampil dengan kolaborasi Marvel dengan sentuhan sendiri.

Menerusi karektor Spiderman yang menengahkan sarang labah-labah, ternyata rekaan selendangnya juga tampil serupa. Menurut netizen, ia seolah-olah mengambil bulat-bulat baju Spiderman lalu dijadikan shawl.

Tiada kreativiti atau memang setakat itu sahaja imaginasinya?



Foto :Twitter

Bagi netizen, ianya tidak mengejutkan kerana selama ini shawlnya lawa kerana menciplak idea jenama tudung lain. Jadi, apabila perlu mencipta sendiri rekaan terbaharu, itu sahaja lah hasilnya.

Foto : Twitter

Foto : IG


Bagaimanapun, ianya tidak dihiraukan oleh peminat setia Vivy Yusof. Bagi mereka setiap rekaan jenama ini, perlu dijadikan koleksi.

Foto : IG

Jadi, antara kreativiti dan peminat setia, nampaknya Vivy Yusof berjaya memenangi hati para pembelinya. Itulah pentingnya branding. - CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 15-8-2021 03:00 PM
Selamanya buruk
Quote Supersirap 15-8-2021 03:00 PM
Tudung JDT ni
Quote nakkomenjugak 15-8-2021 03:18 PM
pppfffttttttt

sedeh.
Quote EjenAlisya2 15-8-2021 03:45 PM
Apo corak2 level muaz je
Quote mxsssgi81 15-8-2021 04:25 PM
Dh xde idea terpakse collaborate dgn brand name International.. Barulah ferfeling terpilih gituhh..
Quote cm_vungtau 15-8-2021 04:45 PM
Dia ni apa yang anak dia suka dia jadikan tudung. Spiderman la Barbie la. Pemalas betul nak design
Quote cm_vungtau 15-8-2021 04:48 PM
Siap ada coloring book. Mesti beli dari Shopee China
Quote missyL 15-8-2021 04:55 PM
EjenAlisya2 replied at 15-8-2021 03:45 PM
Apo corak2 level muaz je

Haha gelak besar I bace komen u
Quote Cari-Azza 15-8-2021 05:25 PM
cm_vungtau replied at 15-8-2021 04:48 PM
Siap ada coloring book. Mesti beli dari Shopee China


anyway marketing dia i rasa smart lah, dengan jut bag lagi

Screen Shot 2021-08-15 at 5.23.12 PM.png

Quote Cari-Azza 15-8-2021 05:27 PM


siap ada colouring book, RM400 untuk peminat setia, apa da hal kan

Screen Shot 2021-08-15 at 5.26.37 PM.png

Quote Meiizu 15-8-2021 05:55 PM
I rasa diorang takde creative team lorrr
Vivy verangan masa driver hanta keje,masuk meeting sendiri cadang sendiri approve.
Staff draw sikit2
Then submit kilang order
Quote okonkwo 15-8-2021 10:14 PM
fans kipas mati itik tetaplah beli hauk cemana pun hmmmm
Quote AKAZ85 15-8-2021 11:29 PM
Tetap jugak laa pentaksub kaki jilat kaki tinbo berduyun2 beli walaupun design buruk nak mampus.. Tak sabar nak tengok biras kakyung yang kemain berlagak pakai tudung itek ni bergaya dengan tudung buruk ni.. Senang kakyung nak bagi 'sepatah dua' kata...
Quote Rogue98 15-8-2021 11:36 PM
Ok jer concept dia..utk marvel kan.
Fans sure beli lah. Kita yg tak mampu n minimalist ni tak terkesan pun.
Quote _blackbird 15-8-2021 11:53 PM
Cari-Azza replied at 15-8-2021 05:25 PM
anyway marketing dia i rasa smart lah, dengan jut bag lagi

Cute juga bg ni. Hihihi
Quote _blackbird 15-8-2021 11:55 PM
Walaupon aku freehair tapi aku rasa ok je ni utk collectible items
Quote ellejo 16-8-2021 12:29 AM
nampak macam shattered glass dari spider web
Quote AsamLaksa@18 16-8-2021 12:36 AM
Apehal smua founder2 kebanyakkannya lawa mata memandang.dia ni aku tgk mcm x lawa plK {:nose
Quote Galgadot22 16-8-2021 02:58 AM
Sapa approved design hauk ni

Lihat semua komen(76)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 07:36 AM GMT+8 , Processed in 0.059995 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top