CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Putih Macam Mayat" - Mia Sara Dikecam Buat Paid Review Produk Pemutih Kulit

28-5-2021 11:00 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 8248| Komen: 52

Description: Banyak iklan produk pemutih, pengetat dan macam-macam lagi membanjiri media sosial kita. Malahan, ada di antaranya menggunakan artis sebagai duta untuk mempromosikannya.





Banyak iklan produk pemutih, pengetat dan macam-macam lagi membanjiri media sosial kita. Malahan, ada di antaranya menggunakan artis sebagai duta untuk mempromosikannya.

Namun, jika putih yang dicanangkan itu sudah tidak seperti orang, mengapa ada artis yang tergamak mempromosikannya kepada para pengikutnya seperti pelakon remaja, Mia Sara ini.

Produk yang diuar-uarkan ini kononnya boleh memutihkan pengamalnya tanpa perlu mencucuk vitamin pun didakwa boleh mempengaruhi orang lain, dan juga mungkin remaja sepertinya!

Sangat terdesak kah sampai sanggup menggadai nyawa demi wang ringgit?



Foto :Twitter

Netizen turut menyelar hantaran tersebut lalu menyifatkannya sebagai cubaan menangguk di air keruh. Bayangkan ada di antara pengikut Mia yang obses untuk putih akan mencuba produk tersebut yang tidak diketahui kesan sampingannya?


Foto : Twitter

Setelah mendapat kecaman bertalu-talu, Mia akhirnya memadam hantaran tersebut.

Bagi netizen, setiap artis perlu mengambil rasa tanggung jawab dalam mendidik pengikut mereka dan bukannya mengambil apa sahaja ulasan produk tanpa memikirkan kesan sampingan.

Foto : Twitter

Foto :IG

Jadi, diharapkan selepas ini, setiap artis lebih berhati-hati sebelum membuat ulasan produk. Jadi lah artis yang berilmu supaya masyarakat juga tidak mudah tertipu.  - CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aderaderker 28-5-2021 11:11 AM
Apa nak sangat kulit putih ni?
Susah nak maintain tau tak.

Aku ni berbintik sikit pun jauh dah nampak.
Nasib la sekarang pakai mask

Lagi satu,  putih yg nampak urat hijau tu sebenarnya tak sihat weii.
Quote naina 28-5-2021 11:16 AM
Adoiii seramlah
Dapat kulit sihat tanpa gatal PON ok dahh
Cubaan minum soya bersama camu-camu dan berry skng neh..
Quote tipah89 28-5-2021 11:24 AM
da mcm tgn zombi dah takut menengoknya.. tp mmg xboleh dinafikan produk pemutih ni laku keras, org melesia ni mmg gila nak putih.
Quote umbut 28-5-2021 12:04 PM
Omputih nak kulit tanned... Ko dah putih mayat.. Ko dah knp mia ooooiiii... Kulit dah cantik nak camno lagi..
Quote miu84 28-5-2021 12:07 PM
Duit punya pasal kan. Semua sauk. Bukan takat bebudak. Org dewasa yg jadi instafemes bagai pun sama jah bebal.
Quote akuchenta 28-5-2021 12:12 PM
Eee..ada ke nk putih sampai pucat nmpk urat??

Bodoh artis influenza yg promote produk mcm ni. Patut report je ig produk tu.

Penat2 KKM educate pasal bahaya produk timbang kilo ni, senang2 je influenza promote, masyarakat pun tertipu. Beli jugak! Sakit nanti xnk makan ubat, beli ubat timbang kilo jgk. Dh teruk baru ingat nk ke hospital.
Quote cikatilia 28-5-2021 12:17 PM
jgn putih2 nanti komorbid mcm EA
Quote tokchik 28-5-2021 12:22 PM
Aku pelik
APA yg kemaruk sangat nak puteh Tu.
Quote white_musk 28-5-2021 12:51 PM
tokchik replied at 28-5-2021 12:22 PM
Aku pelik
APA yg kemaruk sangat nak puteh Tu.

Kerana lalaki malayusuka parampuan kulit putih melapak
Quote annadonna 28-5-2021 01:09 PM
Influenza pun bolehhhh
Quote mijot 28-5-2021 01:40 PM
dah tahun 2021 pun masih taksub nak kulit putih
Quote kakakgarang 28-5-2021 03:03 PM
omputih pun bijak.. tau kulit putih tu melanin kurang.. sbb tu sebok nk kulit tann gittew..

putih sgt sihat kot gamoknya...

takut putih sgt ada sakit mcm Queen E kita... hemophilia ke apa nama tu..

Blood clot nyahhhhhh

aku pernah kena blood clot .. demam, pucat.. tinggal nk mampus je..

tapi nasib aku baikk... aku selamat.. sbb pegi hospital cepat
Quote ImpianSeroja 28-5-2021 03:09 PM
Dah 2021 org Malaysia masih berpegang pada putih tu cantik n  hitam tu tak Cantik ker sampai produk pemutih laku keras sampai tak pk produk tu bahaya atau tak?
Nk bgtau.. supermodel terkenal dunia pun dr org kulit itam..pedehal nya.
Quote buapakperut 28-5-2021 03:45 PM
tak fahamku tetibe influenza . btw tangan tu macam ayam kat pasar. dah kenapa nak jadi camtu
Quote kechikchomel 28-5-2021 03:57 PM
macam kaler baju sekolah yg diletak nila
Quote anilanil 28-5-2021 05:23 PM
Baru semlm tengok budak ni di kat astro berlakon dgn yana & anak jantan kakton. Seriously tak focus pon kat cite tu tapi focus kat kulit budak ni. Awat putih semacam jer..rupa2nya amik supplement. Tak lawa dik putih cam kapur..nampak tak sihat. Dok malaysia ni kalo tahap gitu putihnya mmg kne dok dlm rumah je, kang berjemur discoloration la, sunburn la, pigmentation la.
Quote talia 28-5-2021 05:25 PM
Seremmm kat mana cantiknye yihhh
Quote ina_na 28-5-2021 08:07 PM
aderaderker replied at 28-5-2021 11:11 AM
Apa nak sangat kulit putih ni?
Susah nak maintain tau tak.


Kalo x berapa putih aka sawa matang tp nampak urat hijo tu sihat x agak2nye.. Riso pulak aku ko ckp mcm ni
Quote MissVixen 28-5-2021 08:09 PM
Budak lagi kot. Gila la mak pak dia yang bagi kebenaran ni.

Lihat semua komen(52)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 10:27 PM GMT+8 , Processed in 0.091964 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top