CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kes Salah Guna Kuasa, Tajuddin Ditahan SPRM

28-5-2021 11:43 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 19728| Komen: 214

Description: Kuala Lumpur: Bekas Pengerusi Bukan Eksekutif Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana), Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan terha ...
Kuala Lumpur: Bekas Pengerusi Bukan Eksekutif Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana), Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan terhadap kes salah guna kuasa.


Sumber Harian Metro ketika dihubungi mengesahkan penahanan berkenaan yang dibuat di Ibu Pejabat SPRM, semalam.

Menurutnya, Tajuddin hadir bagi memberi keterangan berhubung siasatan menggunakan kedudukannya melantik menantunya memegang jawatan di dalam Prasarana.

Foto: Harian Metro

"Tajuddin bagaimanpun dibebaskan dengan jaminam SPRM selepas itu.

"Siasatan akan dilakukan di bawah Seksyen 23 Akta SPRM 2009," katanya.


Kelmarin, Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) menamatkan perkhidmatan Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif berkuat kuasa serta-merta.

Jurucakap Kementerian Kewangan berkata, penamatan perkhidmatan itu sudah dipersetujui oleh Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz. -CARI

Sumber: Harian Metro

Bagus
1

Marah
1

Terkejut

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 28-5-2021 09:45 AM
seronokkkk
Quote 3chanceno 28-5-2021 09:46 AM
Samseng kg dusun nie major shareholder rupanya..

Netizen boleh sambung buat csi untuk company2 dia dan muntri/ex muntri yg lain


Nasib belalang lah lepas satu satu kejadian menimpa dia!! Tapi dia cakap, tak heran kena pecat pun
Quote BoongaKertas 28-5-2021 09:46 AM
yg kecoh kat twitter tu, serius ke tu rumah heols? ya Allah, boleh buat lrt 1 stesen tu. KLCC ke Ampang Park punya distance.
Quote ciksom 28-5-2021 09:48 AM
oh rumah dia. ingatkan stesen LRT yang baru.
Quote kechikchomel 28-5-2021 09:49 AM
BoongaKertas replied at 28-5-2021 09:46 AM
yg kecoh kat twitter tu, serius ke tu rumah heols? ya Allah, boleh buat lrt 1 stesen tu. KLCC ke Amp ...

kat mana rumah tu? tepek sini sis. iolss takde twitter

Quote Buritan 28-5-2021 09:51 AM
Orix replied at 28-5-2021 09:45 AM
seronokkkk

Bewak komodo sggh dia no.. agaknya dia salah seko 9 dreagonn.
Quote BoongaKertas 28-5-2021 09:53 AM
kechikchomel replied at 28-5-2021 01:49 AM
kat mana rumah tu? tepek sini sis. iolss takde twitter

https://mforum1.cari.com.my/foru ... &extra=page%3D1


tengok benang ni chuols
Quote Supersirap 28-5-2021 09:56 AM
Baguslah jika SPRM nak masuk
Quote tripleid 28-5-2021 09:57 AM
Edited by tripleid at 28-5-2021 10:37 AM

dulu ramai yg marah khalid samad panggil si tua kutuk ni menteri sial
kini akhirnya kebenaran terserlah jua..

Throwbek kena panggil sial
[youtube]1StLBc5cqmk[/youtube]
Quote aHoi83 28-5-2021 09:59 AM
Cash !!! Moga mereput. Elok disita semuanya biar tgl sehelai sepinggang
Quote nazzse 28-5-2021 10:01 AM
Obata ambak kroni paklah jgk?
Quote kasibiman 28-5-2021 10:02 AM
Orix replied at 28-5-2021 09:45 AM
seronokkkk

Tumpang seronok gak
Quote sidewinder 28-5-2021 10:03 AM
tu laa bila kat atas tu beringat laa......jaga tutur kata .....tingkah laku dgn org. Tapi tu laa org2 hardcore UMNO mesti x puas hati punya.....mesti akan kata ni semua set up drpd abah kau.....ugut nak tarik sokongan.....soh buat PRU time kes covid tgh naik giler pork.....
Quote kechikchomel 28-5-2021 10:04 AM
BoongaKertas replied at 28-5-2021 09:53 AM
https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1252680&extra=page%3D1

done tengok. 4 bijik banglo tu ke rumah dia?
santek lagi banglo2 depan rumah dia tu. walaupun size berganda kecik.
Quote ResellerMaxis 28-5-2021 10:18 AM
kechikchomel replied at 28-5-2021 09:49 AM
kat mana rumah tu? tepek sini sis. iolss takde twitter

[twitter]https://twitter.com/drmuizmurad/status/1397537555982086145?s=20[/twitter]
Quote famri7 28-5-2021 10:20 AM
Kenapa pemimpin meleis yang beragama islam masih buat mcm ini walepun ahmgama kata berdusa...silap ajaran? Silap keturunan??
Quote ResellerMaxis 28-5-2021 10:22 AM
famri7 replied at 28-5-2021 10:20 AM
Kenapa pemimpin meleis yang beragama islam masih buat mcm ini walepun ahmgama kata berdusa...silap a ...

Mereka nak menjayakan agenda dap menanam kebencian terhadap pelacur agama.
Quote zehra2 28-5-2021 10:24 AM
besarnya rumah.. rumah abadi tu kubur je..
Quote 3chanceno 28-5-2021 10:26 AM
ResellerMaxis replied at 28-5-2021 10:18 AM

Wah besarnya kawasan!!! Nak jln2 dlm kawasan banglo mesti naik kereta mewah nie hehehe

Tu lum lagik banglo di negeri lain eg.perak!!!

Lihat semua komen(214)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 10:45 PM GMT+8 , Processed in 0.071984 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top