CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Najib Dibebaskan Dengan Bayaran Ikat Jamin RM1 Juta

4-7-2018 04:47 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2651| Komen: 5

Description: Memetik laporan Harian Metro, hakim menetapkan ikat jamin sebanyak RM1 juta dengan dua orang penjamin untuk semua pertuduhan terhadap Najib.
Datuk Seri Najib Razak mengaku tidak bersalah terhadap 3 pertuduhan melakukan pecah amanah dan 1 dakwaan menyalahgunakan jawatannya membabitkan RM42 juta dana SRC International Sdn Bhd (SRC).


Bekas Perdana Menteri itu meminta dibicarakan selepas 4 pertuduhan itu dibacakan di depan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Sophian Abdul Razak.

sumber : FMT

Memetik laporan Harian Metro, hakim menetapkan ikat jamin sebanyak RM1 juta dengan dua orang penjamin untuk semua pertuduhan. 

Bayaran secara ansuran dibenarkan oleh mahkamah di mana RM500,000 dibayar hari ini dan baki sebelum 3 petang Isnin depan.


Najib juga perlu menyerahkan pasport diplomatik dan pasport awam kepada mahkamah dan 8 Ogos ditetapkan sebagai tarikh pengurusan kes.

sumber : Berita Harian

Jaminan itu dibayar oleh dua orang anaknya iaitu Mohd Norashman Najib dan Nooryana Najwa Najib di bank dalam Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur.

Bagaimanapun, kedua-dua anak Najib itu enggan ditemubual sejurus keluar dari bank berkenaan.

Dalam pada itu, Najib meninggalkan perkarangan kompleks mahkamah dengan menaiki kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Vellfire berwarna putih kira-kira 3.30 petang.- CARI


6

Bagus
9

Marah
16

Terkejut
6

Sedih
17

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (76 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote watie79 4-7-2018 03:51 PM
tak boleh ke buat satu thread jer kes jebon nih??? dump jah semua info dalam tuh...tak perlu lah 888 thread utk kes dia neh..
Quote azwanaliori 4-7-2018 04:54 PM
1 juta tu celah bulu pubis dorg je pedehal
Quote bungarose 4-7-2018 05:01 PM
100juta pun dia selamba simpan kat rmh dalam bentuk cash
Aperlah sgt nilai 1juta bagi family najib
Agaknyer nilai wang terkecil bagi deyolss tu ribu2

Marhaen miskin curi rm2 pun kena penjara 2 tahun hokeh
Quote daisy71 4-7-2018 05:48 PM
Sejuta celah gigi je. Eh adik-adik, bonda dato seri tak datang ke...anak-anak yg lain lagi tak datang... kenapa..boleh sama jerit ..bebas najib....ke mereka2 takde ambik kisah...bukan isu besar..tapi isu besar bagi penyokong najib
Quote sapeka 5-7-2018 05:38 AM
wow
selamba bayar
banyaknye duit
kepok2

Lihat semua komen(5)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 07:59 AM GMT+8 , Processed in 0.106236 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top