CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bukan YB, Panggil Saya Bro -Syed Saddiq

3-7-2018 03:34 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6444| Komen: 84

Description: Tidak mahu mengambil pendekatan 'old school', Syed Saddiq Abdul Rahman meminta pegawai kementeriannya memanggil beliau sebagai 'Bro Saddiq'.
Tidak mahu mengambil pendekatan 'old school', Syed Saddiq Abdul Rahman meminta pegawai kementeriannya memanggil beliau sebagai 'Bro Saddiq'.

Utusan Online melaporkan, Menteri Belia dan Sukan yang baharu itu juga mengajak pegawai Kementerian Belia dan Sukan (KBS) untuk bersama dengannya bersenam dan 'jogging' supaya dapat melahirkan budaya gaya hidup sihat.

Foto: IG Syed Saddiq
“Panggilan YB (Yang Berhomat) membuat saya rasa seperti sudah berusia. Baik panggil saya Bro Saddiq sahaja.

“Kita perlu terapkan budaya kerja yang baharu. Sebelum masuk kerja atau selepas waktu bekerja, kita boleh pergi jogging. Kita nak pupuk budaya bersukan ini bukan sahaja kepada belia berusia bawah 21 tahun tetapi semua rakyat Malaysia, warga KBS khususnya.


“Dulu ketika zaman belajar, kita semua ‘fit’ dan rajin bersukan, tetapi selepas masuk zaman bekerja, perut dah nampak ke depan. Kita kena aktifkan balik budaya sukan dalam kehidupan harian kita.” -CARI
18

Bagus
10

Marah
20

Terkejut
13

Sedih
20

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (91 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zulka 3-7-2018 11:08 AM
ok bro.....
Quote Roan 3-7-2018 11:12 AM
OK.. love you bro..
Quote zaziot 3-7-2018 11:20 AM
mcm xproper plak pgl bro
Quote kucingitam 3-7-2018 11:29 AM
zaziot replied at 3-7-2018 11:20 AM
mcm xproper plak pgl bro

setuju..at least kena ada distance sikit la dgn org bawahan..satgi main bro2..hormat pun hilang...

Quote zaziot 3-7-2018 11:36 AM
kucingitam replied at 3-7-2018 11:29 AM
setuju..at least kena ada distance sikit la dgn org bawahan..satgi main bro2..hormat pun hilang... ...

kan..kot ye xminat dipgl as YB, at least encik ke, tuan ke

Quote kibodwatriuh 3-7-2018 11:38 AM
tak payahlah sampai panggil bro diknon. adehhhhhh
tak payah over naw boleh dak hang ni Saddiq weyh?
Quote kucingitam 3-7-2018 11:43 AM
dah tau tak minat dgn panggilan YB, pi bertanding tu dah kenapa..kelakar juga ko ni bro..kah kah
Quote BedahBedul 3-7-2018 11:44 AM
YB - Yo Bro! Wassap2
Quote Burong_Hantuk 3-7-2018 11:52 AM
syed saddiq pondan
Quote skinsandstars 3-7-2018 11:55 AM
Trying hard gila dia nih.
Quote prettyuglybabe 3-7-2018 12:30 PM
tak yah acah-acah cool..
awak tu berjawatan menteri..
perlakuan percakapan biar matang supaya dihormati..
Quote judicata 3-7-2018 12:34 PM
Dah nama jawatan ko tu menteri, selayaknya la kena ada panggilan rasmi bangang. Tau la nak show off konon diri tu mesra rakyat bagai tp jangan jadi bebal bangang boleh? Paling teruk pon, ko minta la org panggil ko encik je ke.. tuan je ke. Ni tak, bro bro. Tahap wechat sangat pemikiran ko nih
Quote eyansss 3-7-2018 12:38 PM
knowing malaysian terutamanya malays yang dah terbiasa memberi hormat melalui panggilan pangkat, tindakan ni agak tidak sesuai...  lagipun, bro is too casual in business... at least suruh je rakyat panggil nama...  just drop the YB...

hai saddiq sigeregar, instead of hai YB saddiq sigeregar...
Quote gekkou 3-7-2018 12:41 PM
kot ye pun nak nampak mesra
jangan sampai tahap macam ni
awak tu boss... orang masih perlu hormat
malah rakyat juga masih perlu hormat anda sebagai wakil pemimpin
bro bukanlah satu bahasa standard
ko pun tahap adik2... macam tu beraku kau aje lah mudah
lebih mesra

perdana menteri negara mana ntah
ada tegur student yang panggil nama beliau sahaja
beliau minta student panggil
beliau mr president sebagai menghormati beliau
Quote cepheid 3-7-2018 12:41 PM
le nampak sangat tak matang lagi. ni le yang orang panggil bbnu
Quote Innrukia 3-7-2018 12:43 PM
Apa yg tak kna dgn nama yg bapak hang bagi sampai nk ber bro segala ni?

Sbb tu aku kata maturity tu penting utk leaders... childish sgt budak munteri ni.
Malaysia baru kekdahnya yer? instead of panggil nama suh panggil 'bro' nk elak org panggil 'yb'..
BBNU maybe bergetar mutiara, hakak bergetar tangan nk hempuk kepala bdk ni
Quote meteorspeed 3-7-2018 12:47 PM
iols rasa menteri yg tak layak nie saddiq la..entah la..iols rasa dia muda belia n mcm tak tau arah tuju..tgk la suh panggil bro..tak ker bengung..dia yb..
Quote bakingsoda 3-7-2018 12:47 PM
mmg try hard, 'bro' la 'saya milik rakyat' la, 2-3 penggal lagi 'reta rakyat milik aku HAHAHA'
Quote samasam90 3-7-2018 12:50 PM
dekat luar bolehlah bro, tapi waktu bekerja amat tak proper panggil bro.. tapi yg penting buat kerja.. kalau tak buat kerja, cuma buat statement, pastu pinta dipanggil bro, lebih baik panggil sis..

Lihat semua komen(84)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 09:06 AM GMT+8 , Processed in 0.243237 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top