CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Malu Jadi Bodoh, Sekarang Baru Iqram Dinzly Menyesal

3-7-2018 03:21 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 10223| Komen: 41|Original author: Oleh: Amirah

Description: Iqram Dinzly malu dengan perkara bodoh yang pernah dilakukan sebelum ini hingga menjadi bahan kecaman netizen beberapa bulan yang lalu.
Iqram Dinzly malu dengan perkara bodoh yang pernah dilakukan sebelum ini hingga menjadi bahan kecaman netizen beberapa bulan yang lalu.

Dia mengakui perbuatan jeliknya dulu memberi kesan kepada diri, keluarga dan kerjaya hingga ada yang mengatakan dia sudah menyimpang dari akidah agama.

Foto: IG Iqram
"Saya tidak kisah apabila dianggap sudah tidak siuman kerana hanya saya tahu, apa yang saya rasa. Apabila tersedar, saya malu dengan perbuatan sendiri. Saya bukan lagi Iqram Dinzly yang dulu.

"Terdetik juga di hati, apa sebenarnya yang saya lakukan? Saya terperangkap dan terpinga-pinga kerana tidak percaya dengan apa yang saya buat.

"Cukuplah, saya tidak mahu buat kerja gila lagi. Dulu, saya fikir boleh berkongsi apa yang dilalui dengan khalayak, tetapi saya silap. Orang sekeliling tidak faham apa yang saya rasa," katanya pada Berita Harian online.


Foto: IG Iqram
Dia amat kesal dan tidak akan mengulangi perbuatan mengarut itu lagi. Dia bersyukur kerana doa ibunya menjadikan dirinya kembali berubah seperti Iqram yang dulu.

"Saya lupa, saya adalah selebriti. Saya tidak mampu melawan persepsi orang luar apabila diri tidak lagi terurus seperti ketika saya dikenali.

"Saya percaya doa mama, Lalitol Akmar Mohamed Shaffie, 68, membuatkan saya kembali ke pangkal jalan.

Foto: IG Iqram
"Selama ini, saya lihat mama 'okay' dan sering menegur dengan cara baik. Saya tidak perasan dia sebenarnya susah hati. Perbuatan saya memberi kesan sangat besar kepadanya dan keluarga. Mama sangat tabah kerana ketika diuji kehilangan suami, terpaksa pula berdepan dengan anak yang berperangai pelik dan gila.

"Saya sudah tidak sanggup melihat wajah mama yang sugul dan tidak ceria. Saya mahu menjadi Iqram Dinzly dulu yang sentiasa membahagiakan mama," katanya.

Foto: IG Iqram
Dalam pada itu, dia sempat memohon maaf kepada semua atas kesilapannya yang terlalu mengikut emosi dan mengguris perasaan orang lain.

Tidak mengapalah Iqram. Tiada manusia yang terlepas dari membuat kesilapan. Apa yang penting adalah kesedaran dan istiqomah untuk melakukan kebaikan. - CARI
3

Bagus
13

Marah
8

Terkejut
18

Sedih
16

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (63 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hyie 3-7-2018 03:36 PM
since heshe ni nampak kurus cengkung, adakah heshe layan ice atau apa? #tanyajenyah
Quote anony-mous 3-7-2018 03:38 PM
Aik??

Dah x ambik brg ke? Atau sedar buat benda2 mengarut still x femes jgk??
Quote supernaturalee 3-7-2018 03:41 PM
anony-mous replied at 3-7-2018 03:38 PM
Aik??

Dah x ambik brg ke? Atau sedar buat benda2 mengarut still x femes jgk??

letih dh kot dek

tp ajet2 insof ni pun
mcm taktik jgk ni


Quote lovelytouch 3-7-2018 03:48 PM
So dah boleh jadi cover majalah Maskulin atau ikon belia negara ke lepas ckp mcm ni? maklumlaaa org2 media skrg kannnn
Quote prettyuglybabe 3-7-2018 03:55 PM
pergi la umrah balik pakai tudung..
nanti ramai la yang menyokong..
Quote Nham22 3-7-2018 03:59 PM
Dah besar panjang pon bodoh lg xperasan mak tu susah hati...baru kuar hutan ka
Quote Nenasketum 3-7-2018 04:11 PM
Dia ni drugs ke aids, macam seswatu jer dia ni
Quote doubleA 3-7-2018 04:12 PM
Kembali juga ke pangkal jalan. Semoga istiqamah sis eh bro
Quote gadis_tulip 3-7-2018 04:12 PM
Die nie kurus sbb apo ye? Dulu berisi taste jugok, sekarang nie lahaiiiii
Quote mieymiey 3-7-2018 04:20 PM
prettyuglybabe replied at 3-7-2018 03:55 PM
pergi la umrah balik pakai tudung..
nanti ramai la yang menyokong..

HAHAHAHAHAHA. Kang heshe buat bebeno
Quote kucingitam 3-7-2018 04:21 PM
semoga betul2 kembali ke pangkal jalan
Quote itsmeshikin 3-7-2018 04:26 PM
takde modal lain laa tu nak up diri..
Quote hyunniesSS501 3-7-2018 04:29 PM
maybe sebab masa tu zaman jibby. skang zaman chedet.
Quote EvieWanKenobi 3-7-2018 06:29 PM
walk the talk..
Quote giyomi 3-7-2018 07:47 PM
tetap x kesian...looks like just fooling around. you can't change yesterday with petik jari camtu jer.
Quote samshik 3-7-2018 08:08 PM
Ko neh.. Dah mcam pangai sapey iyas nengoknyer... Kejap ok.. Kejap tak.. Mujur ko tak. Kejap jantan... Kejap betina.. Haishh
Quote mjla 3-7-2018 09:01 PM
Jgn amik brg dah
Kejapan jd zombie
Quote pakis_hutan 3-7-2018 09:08 PM
prettyuglybabe replied at 3-7-2018 03:55 PM
pergi la umrah balik pakai tudung..
nanti ramai la yang menyokong..

Wahahahaha siot!
Quote masnona 3-7-2018 09:15 PM
Hahahaha aku ketawa

Lihat semua komen(41)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 05:26 PM GMT+8 , Processed in 0.055866 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top