CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Boleh Pakai Sehari Je! Harga Mahal Melampau Kualiti 'Kelaut," -Butik Baju Tempatan Kena Hentam

22-6-2018 03:33 PM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 26785| Komen: 89|Original author: Oleh: Aimi

Description: Hari Raya inilah masa masing-masing berlumba ingin bergaya cantik dan berseronok dengan keluarga dan rakan-rakan setelah sebulan berpuasa.

Hari Raya inilah masa masing-masing berlumba ingin bergaya cantik dan berseronok dengan keluarga dan rakan-rakan setelah sebulan berpuasa.

Tapi tidakkah terbantut rasa seronok bila baju raya yang dibeli dengan harga yang mahal tetapi tidak berkualiti? 

Hangat di Twitter, beberapa orang pengguna meluahkan rasa terkilannya bila baju yang baru sekali dipakai sudah terkoyak.


Rupanya ramai lagi yang mengalami nasib yang sama, mereka mengadu harga beratus-ratus tetapi kualiti tak setanding


Namun ada juga yang tidak bersetuju dan menyalahkan pengguna kerana tidak pandai menjaga baju yang dibeli.

Kata mereka baju yang mahal haruslah dijaga dengan lebih berhati-hati.  Mereka juga selalu beli baju dari butik tempatan namun tidak pernah mengalami masalah seumpama itu.

Sepatutnya bila masyarakat sudah mula menyokong dan memilih keluaran produk dari anak Malaysia, mereka kenalah sentiasa menjaga kualiti.

Sebenarnya ini bukanlah kali pertama pengguna mengadu tentang kualiti kain sampaikan ada yang mengamuk di butik.

Ada yang pernah mengalami nasib yang serupa ke? -CARI
3

Bagus
6

Marah
2

Terkejut

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Cuppy


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote friedfishsoup 22-6-2018 03:34 PM
Tweets, comment2 kat IG pun dah boleh buat article eh wartawan?
Quote haryatie 22-6-2018 03:39 PM
ada sesetengah jenis kain walaupun mahal mmg mudah terkoyak..so nak pakai tu kena la sopan santun..ayu gitu
sbb tu masa beli tengok betul2 kualiti kain tu..
Quote aciik 22-6-2018 03:48 PM
kadang2 badan saiz XL tapi beli saiz M tu yang koyak...kebanyakkan koyak tang jubo...jubo besar tapi kain sempit tu yang mudah koyak..
Quote shernazz 22-6-2018 03:54 PM
Baju baju neh utk kau melawa
Bukan utk ko cangkung cuci pinggan bagai
Iols ada sehelai je baju melawa...
Lain lain cotton n kain ape tah.
Yg boleh pakai hari biasa kuar beli ikan..

Tapi kalau kau pakai cermat pon koyak
Selayaknya lah kena bambu si leyanarahman neh..

Iols aim.ariani utk baju raya haji nnt
Quote ailies 22-6-2018 04:10 PM
humm memang pun.. mostly experience for M**z huhu.. jahitan xkemas kain jenis panas harga lebih kurang macam Jovian.. rasa??? baik beli jovian... lasak mana pun ayu mana pun.. kain jenis tahan and xpanas.. tapi tahun ni Jovian terlalu overprice..
Quote besarkecik 22-6-2018 04:29 PM
Kain lama tu yang reput..
Tapi, kalau kau gemuk membunjut, tolong jangan salahkan baju
Quote fcl29 22-6-2018 04:40 PM
mmg ade je jenis kain yg mudah fragile... semeter beratus tuu... bila dah siap upah jahit, so total damage mmg mahal... what to expect... mmg kene berhati2, sndr jgn lasak...

so susah jugak bila pemikiran "beli mahal2, you expect more"
harga rm300 tu da jadi harga benchmark utk local designer now..
Quote syaz_lina 22-6-2018 04:56 PM
material camni memang la fragile...ko kena posing cantek je dan berlemah lembut
ganas2 duduk bersimpuh.dgn lelemak terkeluar mmg la koyak tetas
Quote Artemesiaa 22-6-2018 05:14 PM
Sebab tu sebelum beli jangan hanya tengok designnya saja peratikan sama quality kainnya
Quote missus_meow 22-6-2018 05:18 PM
bodi kene slim mcm model, pastu xleh pakai lasak, hanye sesuai utk pakai posing patah pinggang.
Quote msdummy.2018 22-6-2018 05:21 PM
Edited by msdummy.2018 at 22-6-2018 05:23 PM

senang citer..bnyk pilihan kat luar tuh.....yg murah pun xsemestinya xberkualiti....cthnya..sheqeen.....nie mmg tuk peminat cotton yer....masuklah wachine machine mcm2 mana pun....kasarlah, melasaklah spuas ht, naik beskal pg raya, ko nk bertinju ker.....tetap tahan...in addition, boleh diguna pakai ke mana2 majlis, yg sedih, yg bahagia...sma masuk....hrga pun xmahal mana..cuma yerlah...xderlah nk berpesen2 ropol2....tp tetap nmpk anggun dan klasik di pagi raya..dan paling penting SELESA dan MENYERAP PELUH...terik pun still rasa OK...i ckp based on experience wearing them for almost 2 years
Quote syidasaleh 22-6-2018 05:25 PM
Bukan nak ckp (acah2 suci pulok) tp hijabster semua mmg pakai baju balut badan.seketat2nya.mana la tak tertetas bagai.selayaknya kan
Quote airmineral 22-6-2018 05:40 PM
alah membeli, kalah memakai
Quote matchstick 22-6-2018 05:46 PM
sepesen je gaya bdk2 ni..selfie dlm kereta sambil kepala lentok ke tangan.

byk duit diorg ni yer..aku yg kerja 10 tahun dh ni beli baju raya kt shopee je rega x smpi seratus
Quote Peaches113 22-6-2018 07:04 PM
Diri gemuk ada hati nak salahkan kain. Tapi tu la kan, mahal nau.
Quote meisapoya 22-6-2018 08:06 PM
I pon dh terkena dgn baju sblm ni. Cantik tapi senang bekah. Last2 i pegang kain, tgk kain dkt jahitan senang bekah ke x. Klu mudah bekah, baju tu bukan utk aku sbb i x ayu lol
Quote apedehal 22-6-2018 09:29 PM
iols pun penah ditipu..beli kain kat jakel rege rm3k..hantar tailor da siap belum pakai lg ni kainnya mereput..tailor kata kain xelok ni kain lama..lols si tailor tu pun satu da tau kain da xelok ko p jahit jugak pejadah..pastu serik da beli kain dgn jakel...tgk ariani ready made raya tu pun, harga ratus tp kualiti kain huduh sesangat...kain mudah carik
Quote tombolpintu 22-6-2018 09:53 PM
friedfishsoup replied at 22-6-2018 03:34 PM
Tweets, comment2 kat IG pun dah boleh buat article eh wartawan?

Baru nak komen benda yang sama...skrg asal bukak benang/atikel tepek tweet berjela2
Quote munchkin 22-6-2018 11:30 PM
rasa2 kain depa ni jenis fragile. lenjan gerak ganas habislah koyak. cuba kalau pi satu tempat mcm wedding ke. mungkin tak koyak kot

Lihat semua komen(89)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 06:46 PM GMT+8 , Processed in 0.054227 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top