CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kecilkan Paha Yang Melimpah Hanya Dengan Teh Herba Cina. Hari Ini Juga Cuba!

23-4-2018 01:37 PM| Diterbitkan: Cari-Amiey| Dilihat: 9534| Komen: 15|Original author: Oleh: Amiey

Description: Paha merupakan salah satu dari bahagian kaki yang cukup mudah mengalami timbunan lemak. Secara umumnya, bahagian paha akan semakin membesar sekiranya berat badan seseorang itu bertambah.
Paha merupakan salah satu dari bahagian kaki yang cukup mudah mengalami timbunan lemak. Secara umumnya, bahagian paha akan semakin membesar sekiranya berat badan seseorang itu bertambah. 



Mempunyai bahagian kaki atau paha yang besar atau berisi membuatkan seseorang itu tampak rendah dan agar sukar untuk mencari seluar yang sesuai dengan mereka terutama sekali golongan wanita.

Malah ramai yang merungut tentang betapa sukarnya untuk mengecilkan bahagian tersebut walaupun pelbagai usaha telah dilakukan.

Selain senaman yang menumpukan pada bahagian kaki, pemakanan yang betul juga turut membantu membakar lemak pada bahagian paha. 

Antara cara mudah untuk mengurangkan lemak pada badan terutamanya bahagian kaki adalah dengan mengamalkan teh herba cina. Seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Nur Airiz Faudzan telah berkongsi resepi mudah bagi menyediakan teh herba ini sendiri di rumah melalui facebook Masak Apa Hari Ni (MAHN).

Jom kita lihat cara penyediaannya:


"Resepi teh herba cina untuk kuruskan badan terutamanya bahagian kaki/paha. Semua bahan-bahan beli kat kedai herba cina."

Bahan-bahan:
1. Rose buds (putik bunga ros) kering
2. Rempah rosemary
3. Bunga jasmin kering
4. Serai


"Untuk rasa lebih wangi dan 'fresh', keringkan serai sendiri."

Belah serai dan keringkan. Selepas kering, boleh dipotong halus.

Foto: Fb MAHN

Caranya:

Campurkan kesemua bahan dan masukkan ke dalam uncang teh. Uncang teh kosong boleh dibeli di Daiso atau di Lazada. Contoh uncang teh kosong Daiso seperti di bawah.

Foto: Carian Google

"Boleh buat stok banyak-banyak dalam uncang. Nak minum, boleh rendam dalam air panas seperti biasa.'

Bolehlah cuba amalkan kalau nak kuruskan bahagian paha yang melimpah tu ye. Dalam masa yang sama jangan lupa lakukan senaman untuk kecilkan kaki. Nak cantik kena lah usaha sikit! Fighting! -CARI
15

Bagus
16

Marah
1

Terkejut
12

Sedih
13

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (65 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grizz 23-4-2018 02:13 PM
lecehnye nk wt teh cine ni..
yg jual xde ke..
Quote LostStar 23-4-2018 02:27 PM
nk mencari la.. bulan puasa ni mana taw lebih turunya dgn amalkan ayaq guni.. hehehehe
Quote beeeee 23-4-2018 02:30 PM
grizz replied at 23-4-2018 02:13 PM
lecehnye nk wt teh cine ni..
yg jual xde ke..

hahahah i pun fikir benda yg sama
Quote insulin 23-4-2018 02:56 PM
Dah makin famous ye perkataan "melimpah" ni...
Quote fushimi 23-4-2018 03:03 PM
ko ingat togok teh cina leh kecik peha terus ke

stop dreaming ok

kalau nak kecik peha mohon excise ok

nak kecik peha naik tangga pun malas ada hati nak kurus

nak bangun dari kerusi kat opis pun malas berat sangat jubor tu

Quote ell768 23-4-2018 03:11 PM
haiyoohhh..yg dah siap jual takde ke??wakakakaka
Quote Minami2013 23-4-2018 03:28 PM
Kena kurangkan makan... kecik la peha tu nanti...
Quote chinta89 24-4-2018 09:37 AM
yg penting perkataan "melimpah" is trending!

hahaha
Quote HYSB 27-5-2018 04:36 PM
Tulaa petua nk kecikkn betis ade tak ey
I ni breast boleh nk cup A tetbe betis nak kene pakai seluar xxl stress
Quote bintangct 27-5-2018 07:39 PM
Setahu iols nk kecikkn peha kena jaga pemakanan n excercise Ni yg Kevin bgtau la
Tp iols nk kecikkn pipi ada tips tak? Badan kurus tp pipi melimpah
Quote makita 27-5-2018 11:31 PM
Nak kecikkan peha ...pegi naik mesin tredmill tu ha...amek mode naik bukit.
Sehari buat sejam.
Cukup 4 bulan kecik la peha.
Buat santai2 je. Da pnh buat n mmg berkesan.
Quote makkenits 28-5-2018 09:39 AM
grizz replied at 23-4-2018 02:13 PM
lecehnye nk wt teh cine ni..
yg jual xde ke..

cuba google Teami Tea.. aku selalu beli teh ni dulu.. elok lps bersalin (lps abis pantang).. ada mcm2 jenis.. termasuk la rosebud bagai ni.. harga pun ok je...

Quote sufi^_^ 28-5-2018 12:54 PM
No such thing as spot reduction, uols.

Kalau badan kita jenis pear-shaped, yakni atas kecik bawah beso, kita turun 20kg pun tetap yang bawah tu akan nampak lebih besar dari yang atas.

Kalau memang kita sejenis thunder thigh, turun 100kg pun tetap peha akan nampak besar. Walopun still cun sebab dah kurus.

Tak yahlah obses sangat dengan thigh gap segala ni.

Yang penting, jaga makan & rajin2 eksesais. Nanti turunlah berat badan tu. Plus point dia, jadi lebih sihat bertenaga & berkeyakinan.
Quote Jorja 28-5-2018 08:10 PM
I suka p coffee bean aja kalau nak beli mixed herbal tea mcm ni..
Quote Artemesiaa 29-5-2018 10:23 AM
Yang penting kena bersenam sama sekadar minium tu je mana nak menjadinya

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.176350 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top