CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Perosak Lagu Katanya, Duet Fazura Dan Anggun Dikecam Ramai

23-4-2018 11:53 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 20453| Komen: 292|Original author: Oleh: Saiful

Description: Fazura dan Anggun, nama-nama besar dalam bidang hiburan. Gabungan kedua-duanya pasti meletup!
Fazura dan Anggun, nama-nama besar dalam bidang hiburan. Gabungan kedua-duanya pasti meletup!

Duet antara Fazura dan Anggun menerusi lagu The Good Is Back nampaknya telah berjaya menarik minat ramai, di Indonesia dan Malaysia.

Boleh dengar menerusi Youtube Anggun:



Satu kolaborasi yang baik namun di sebalik banyak pujian yang diterima, ramai juga yang mengeji.

Kalau dulu suara Fazura dikutuk, kali ini perkara yang sama juga terjadi.

Perosak lagu kata mereka. Tambahnya lagi, Fazura serius harus memperbaiki vokalnya.



Paduan suara Anggun dan Fazura juga tidak menjadi katanya.

Sebelum ini menerusi Berita Harian Online, Anggun memilih Fazura untuk menjadi rakan duetnya kerana ada persamaan dengan dirinya.



Foto: Carian Internet
“Ini kali pertama bertemu dengannya. Sebelum ini saya hanya mengetahuinya dari jauh, menerusi lakonannya. Kami juga berkongsi nasib serupa apabila sama-sama kehilangan ayah. Saya sangat mengagumi semangatnya kental itu. Semangat itu yang kami selitkan dalam lagu yang mempunyai mesej positif ini."

Jangan mengalah dengan kritikan. Semoga Anggun dan Fazura lebih berjaya di masa akan datang. -CARI
11

Bagus
11

Marah
8

Terkejut
14

Sedih
9

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (60 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chazey 23-4-2018 12:24 AM
So? Fazura memang bukan penyanyi pon.
Quote chazey 23-4-2018 12:30 AM
Sebab TT pemalas nak mampus isi tered sendiri dengan artikel or apa2 video berkaitan tajuk tered, nah akak kasi kau orang dengar lagu The Good Is Back versi Anggun duet dengan Fazura dan versi duet dengan Rossa.

Anggun x Fazura
[youtube]0zs5RLOup-M[/youtube]

Anggun x Rossa
[youtube]kwaYhTaXM5Q[/youtube]

Personally bagi akak, sah2 la suara Rossa mampo blend in dengan baik dengan suara Anggun dah Rossa tu kariernya hapa khen. Tapi akak mahu beri kredit pada sis Faz juga karna berani mencoba berduet bawak lagu ni karna bukan senang suara leper saperti sheol mengangkat lagu yang butuh vokal besar seperti ini. Kudos untok effort karna akak yaqin dah banyak kelas vokal ko attend untok improve vocal projection, delivery ko segala kan sis Faz. Takpa la if yindon tak puas hati. Akak puas hati jah. Lagipun dari segi sebutan, diction segala ko sah2 jauh lebih bagus dari Rossa so ko menang di situ. Teruskan buat hapa ko suka dan moga sukses selalu ya sis Faz!

*from = karats poreber
Quote apedehal 23-4-2018 12:33 AM
alahai indonesian wat do u expect.. dgr je la versi anggunxrossa punya da kalau best sgt.. iols plak da dgr dua2 xbest sbb mmg lagu nya pun x best so wat? ada pilihan kan sibuk nak merempan kat utube vid bukan pilihan tu pe kes..saje je suka cari pasal sebenarnya
Quote lazim 23-4-2018 12:36 AM
Knp sebuk nk mnyanyi. Dh power berlakon berlakon je lah.. amatur sgt bnyi
Quote apedehal 23-4-2018 12:38 AM
chazey replied at 23-4-2018 12:30 AM
Sebab TT pemalas nak mampus isi tered sendiri dengan artikel or apa2 video berkaitan tajuk tered, na ...

hahha...comel jah ka chazey
Quote kakasotong2 23-4-2018 12:38 AM
Kutukla banyak mana pn psl nyanyian sheols, sheols tetap bolayan jah sambil rakam lagi banyak lagu. Sheols dah hadap kecaman sebegini sejak zaman Hancur Aku lg. Sheols buat dono lg ada

Nexttttttttttttttttt
Quote HannahMontana 23-4-2018 12:40 AM
ok lah Fazura nyanyi


tengok telinga apa ko ada


durian yg sedap ada org kata bau mcm tahi


aku xboleh bau durian ,makan durian beramai2 mcm berak berjemaah.
Quote chazey 23-4-2018 12:46 AM
Nah kau tentang kolaborasi mereka. Ok ja meka berdua ini. Bawang2 Malaysia dan Yindognesial sila jangan laga2kan meka hokeh!

[youtube]82iAdj-IvH0[/youtube]
Quote miznora 23-4-2018 12:48 AM
sibuk je ummah yindon nih..
kalau anggun nyanyi kat yindon ko dgrla duet dgn rossa
kalau anggun nyanyi kat msia ni biarla dia duet dgn faz

kan adil. tu pon nk carik gadoh ke
Quote cikpuanviolet 23-4-2018 12:51 AM
So what?  Suka hati faz lah nak nyanyi.
Quote anakkerengga 23-4-2018 12:54 AM
Aku dgr best je faz nyanyi..lgpun viewer versi faz lbh tinggi berbanding versi rosa..kat situ dah nmpk yg versi faz lbh ramai org suka
Quote apedehal 23-4-2018 12:55 AM
miznora replied at 23-4-2018 12:48 AM
sibuk je ummah yindon nih..
kalau anggun nyanyi kat yindon ko dgrla duet dgn rossa
kalau anggun ny ...

diorg nak emphasize la tu suara anggun n rossa sedap level dewa petala langit..indonesian maa
Quote apedehal 23-4-2018 12:57 AM
anakkerengga replied at 23-4-2018 12:54 AM
Aku dgr best je faz nyanyi..lgpun viewer versi faz lbh tinggi berbanding versi rosa..kat situ dah nm ...

oyeke... patutla kes xpuas hati la tu kut..diorg kan mana boleh tgk apa2 malaysia lebih.
Quote anakkerengga 23-4-2018 01:03 AM
Dr segi teknik nyanyian dan vokal mmg lah rossa menang...rosa kan dah mmg berkaliber dlm bid nyanyian ni...tp dr segi diction best lg faz...sebutan rosa mcm english indon gitu...tp dr segi kesedapan telinga mendengar aku pilih faz...rosa ada mslh diction dan kdgrn agak sukar utk sebut sesuatu perkataan..itu pendpt aku lah...
Quote ayjay 23-4-2018 01:03 AM
lazim replied at 23-4-2018 12:36 AM
Knp sebuk nk mnyanyi. Dh power berlakon berlakon je lah.. amatur sgt bnyi

Karatz dia kata dia bukan nak menang award tapi menyanyi utk hiburkan peminat.
Biarlah dia dengan peminatnya.
Quote cha-cha 23-4-2018 01:10 AM
Lagu ni... mehhh..
Quote apedehal 23-4-2018 01:34 AM
apa2 pun faz ni sedap mata memandang...rossa penah jumpa nyanyi utk kerabat... biasa2 sajork..kalau xmekap mmg muka cam bibik iols jah
Quote hanahani 23-4-2018 01:40 AM
Beshla anggunXfaz. Lg semangat nak dgrr
Quote Loginlogoff 23-4-2018 01:44 AM
Edited by Loginlogoff at 23-4-2018 01:49 AM

Xpo stkt kecaman dr yindonnnnn tuh.yindon whoooo?.xsetarap bani lopa yg lg hbt maki hamunnn pajura mempitnah megherdik.Flip hair jh.ekeke.

.tp yg pontingg skalii laki heolss bungfathhh sntiaso akn memuja mujiii sore sheolsss.itu sudeh ckup buat sheols trus mnyanyiii.wakakakaakakakka

Lihat semua komen(292)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 10:27 AM GMT+8 , Processed in 3.737026 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top