CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Bersimpang Siur, Jalan Raya Paling Rumit Di Dunia. Berani Lalu?

23-4-2018 11:04 AM| Diterbitkan: Cari-Nora| Dilihat: 7441| Komen: 19|Original author: Oleh: Diba S.

Description: Jalanraya merupakan medium perjalanan utama di dunia selain air dan udara.

Jalan raya merupakan medium perjalanan utama di dunia selain air dan udara. 

Foto:Facebook

Tidak menghairankan jika salah satu persimpangan paing rumit terdapat di negara matahati terbit ini. Ini adalah kerana Jepun ialah sebuah negara yang mempunyai jumlah kepadatan penduduk yang tinggi dan kenderaan yang banyak.

Banyak kawasan dihubungkan oleh persimpangan ini. Seharusnya anda merancang dulu perjalanan anda jika mahu memandu melalui persimpangan ini.


Red Cow Interchange-Dublin, Ireland

Foto:Facebook

Digelar persimpangan spaghetti, persimpangan ini turut menjadi laluan kepada trem di Ireland. Ia lebih sukar dan rumit pada musim sejuk terutamanya ketika salji turun. 


Di Malaysia ada tak persimpangan sebegini? -CARI

8

Bagus
9

Marah
8

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (28 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zulka 23-4-2018 11:09 AM
kenapa plak tak berani nye..
Quote Themilo 23-4-2018 11:12 AM
zulka replied at 23-4-2018 03:09 AM
kenapa plak tak berani nye..

entah.. ikut je la lane yang betul.. jadah apa yang tak beraninya? lain la kalau disuruh terjun flyover ke, atau dosuruh melintas jalan ke, memang la tak berani.. apa punya artikel la!!
Quote Catpaw 23-4-2018 11:22 AM
Ingatkan jalan kat karakoram China Pakistan tu
Quote zulka 23-4-2018 11:23 AM
Catpaw replied at 23-4-2018 11:22 AM
Ingatkan jalan kat karakoram China Pakistan tu

haaa...kalau yg tu kena fikir 100 kali
Quote grizz 23-4-2018 11:37 AM
asal jln die indah..okey je..
ni nme je highway,jln compang camping gak..
Quote besarkecik 23-4-2018 11:59 AM
no idea ke?
Quote Catpaw 23-4-2018 02:58 PM
zulka replied at 23-4-2018 11:23 AM
haaa...kalau yg tu kena fikir 100 kali

Jom chuolsss
Quote zulka 23-4-2018 04:03 PM

jomm...tapi naik moto la hehe, naik moto aku berani..


Quote Catpaw 23-4-2018 08:30 PM
zulka replied at 23-4-2018 04:03 PM
jomm...tapi naik moto la hehe, naik moto aku berani..

Terus beku keras I tengok jalan tu. Dah la magic pulak kat tengah2 tu tak nampak smbungan

Kalau tak silap ade sorang awek yang backpack. Siti noridah ke ape nama, rasa pernah kot bawak org drive. Tapi tak sure sampai mana dia pandu.
Quote zulka 24-4-2018 08:36 AM
Catpaw replied at 23-4-2018 08:30 PM
Terus beku keras I tengok jalan tu. Dah la magic pulak kat tengah2 tu tak nampak smbungan  ...

yg tengah2 tu ada terowong..
Quote chinta89 24-4-2018 09:34 AM
bersimpang siur..
Quote Artemesiaa 24-4-2018 09:59 AM
Kalau papan tanda arah dengan betul tak ada susahnya.  Lainlah kalau mengelamun sambil memandu tu yang kelam kabut bia sampai kawasan sebegini
Quote zaziot 24-4-2018 10:59 AM
ingatkan jalan berbukit bukat lereng bukit ke apa..rupenye takat highway aje
Quote palmolive 24-4-2018 03:04 PM
kalo kl/selangor silap masuk simpang or susur depan tu plaza tol
Quote aunisofia 24-4-2018 03:28 PM
malaysia hanya ada persimpangan delima  
Quote abadies02 24-4-2018 04:07 PM
jalan ni simple je tp design nampak complicated
Quote Catpaw 24-4-2018 08:06 PM
zulka replied at 24-4-2018 08:36 AM
yg tengah2 tu ada terowong..

Baru nampak semalam tak nampak
Quote Catpaw 24-4-2018 08:14 PM
zulka replied at 23-4-2018 04:03 PM
jomm...tapi naik moto la hehe, naik moto aku berani..

Bila chuols nak pergi tu, bukak benang pengembaraan  plz
Quote rosasen 25-4-2018 12:26 PM
Macam x berapa adveturous je jln ni...ada lg yg lebih complicated kan

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 05:55 AM GMT+8 , Processed in 0.080843 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top