CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kejam! Remaja Rohingya Maut Setelah Menjadi Mangsa Seksual Tentera Myanmar

18-9-2017 06:34 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7055| Komen: 49

Description: Baru-baru ini memetik laporan Agensi Berita Arakan, seorang remaja perempuan Rohingya di Sittwe, Myanmar dilaporkan dirogol tentera Myanmar dan mayatnya di campak di tepi jalan berhampiran kampungnya.

sumber : Agensi Berita Arakan


Penindasan tentera Myanmar ke atas orang Rohingya bukan sahaja mendapat perhatian masyarakat Islam malah kini masyarakat bukan Islam turut bersimpati. 

Baru-baru ini memetik laporan Agensi Berita Arakan, seorang remaja perempuan Rohingya di Sittwe, Myanmar dilaporkan dirogol tentera Myanmar dan mayatnya di campak di tepi jalan berhampiran kampungnya.

Remaja yang berusia 14 tahun itu  menjadi mangsa seksual tentera Myanmar di tengah-tengah kekacauan ribuan etnik minoriti tersebut melarikan diri dari negeri Rakhine apabila dia  dipukul tanpa belas kasihan dihadapan keluarganya sebelum dia diculik oleh kumpulan tentera Myanmar.

Menurut sumber, ketika kejadian itu berlaku, kedua ibu bapa mangsa tidak mampu untuk melakukan apa-apa.


Selepas dua hari kejadian, mayat mangsa dilihat dicampak oleh van tentera di tepi jalan berhampiran kampungnya, Rakhine.

Mayat mangsa ditemui bapanya  dalam keadaan yang menyayat hati apabila tubuh remaja yang dipercayai dirogol tentera sebelum dibunuh dan mayatnya dibalut khemah plastik.- CARI
15

Bagus
24

Marah
17

Terkejut
23

Sedih
21

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (117 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batman_2007 18-9-2017 06:49 PM
Kejam kejam
Quote raradhia 18-9-2017 07:05 PM
aduhh, sedih laa plak. . hmmmmm, hanya mampu berdoa ja. .
Quote prettyuglybabe 18-9-2017 07:16 PM
kasihan.. ayah dia pun tak sanggup mati demi anak sendiri..
Quote Greenbutterfly 18-9-2017 07:48 PM
Babi punya myamar
Quote moonbug 18-9-2017 09:09 PM
Apa nak jadi
Quote MissNigga 18-9-2017 09:12 PM
kijamnyaaaaaa
Quote NAT_11 18-9-2017 09:13 PM
Dia rogol mianmar, mianma rogol balik.
Pindahlah ke SUDAN, hidup aman-aman je.
Quote Amina_Mirza 18-9-2017 09:32 PM
Kejamnyaaaa
Quote bioessence 18-9-2017 09:37 PM
Kejam betul buddha
Yahudi pun tak sekejam ni
Quote lil_sparky 18-9-2017 09:38 PM
Kejamnya..hmm
Quote Jorja 18-9-2017 09:51 PM
Oh bangsa Rohingya kau tak mau tapi anu dia kau mau pula ya..
Quote doubleA 19-9-2017 12:04 AM
Kejamnya! Binatang pun tak kejam macam ni. Semoga dibalas setimpal
Quote nobito 19-9-2017 12:23 AM
Ini lah ajaran Buddha
Quote mm333 19-9-2017 12:46 AM

jgn nak kaitkan dgn buddha... ini bukan ajaran buddha. nanti org lain cakap bukan2 tentang ajaran islam ko nak dengar ke?

Quote nobito 19-9-2017 12:48 AM
mm333 replied at 19-9-2017 12:46 AM
jgn nak kaitkan dgn buddha... ini bukan ajaran buddha. nanti org lain cakap bukan2 tentang ajaran  ...

Memang ni lah ajaran Terrorist Buddha dek.....
Quote mm333 19-9-2017 12:50 AM
nobito replied at 19-9-2017 12:48 AM
Memang ni lah ajaran Terrorist Buddha dek.....

Ini ajaran terrorist, bukan terrorist buddha

Quote chazey 19-9-2017 12:50 AM
Ok, bawak wanita dan kanak2 Rohingla bagi perlindungan sementara kat sini. Dah aman nanti hantar balik. Jangan terhegeh nak bagi IC.

Ni akak tengok yang berbondong lari dari Miangmar majoriti kaum jantan. Jantan2 ni akak tanak, masuk sini kang hengat buat jahat jah macam kepala sindiket pemerdagangan manusia Rohingla yang jual orang sendiri then kantoi tahun bila ntah tu pabila dijumpai markas meka siap wujud mass grave segala.
Quote nobito 19-9-2017 12:52 AM
mm333 replied at 19-9-2017 12:50 AM
Ini ajaran terrorist, bukan terrorist buddha

Terrorist beragama Buddha hasil didikan sami Buddha
Quote nobito 19-9-2017 12:54 AM
chazey replied at 19-9-2017 12:50 AM
Ok, bawak wanita dan kanak2 Rohingla bagi perlindungan sementara kat sini. Dah aman nanti hantar bal ...

Kau takut cikpit kau kene cocok dgn rohingya ke dek?

Lihat semua komen(49)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 08:25 PM GMT+8 , Processed in 0.056593 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top