CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dirogol Tentera Myanmar Ketika Mengandung, Detik Ngeri Buat Wanita Rohingya

17-2-2017 05:08 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4697| Komen: 14

Description: Tiada belas kasihan sehingga diperlakukan seperti binatang, demikian nasib seorang wanita Rohingya apabila dirogol tentera Myanmar ketika dirinya sarat mengandung lapan bulan.
Tiada belas kasihan sehingga diperlakukan seperti binatang, demikian nasib seorang wanita Rohingya apabila dirogol tentera Myanmar ketika dirinya sarat mengandung lapan bulan.


Memetik laporan Malaysian Digest, Senu Ara yang hanya berusia 19 tahun menceritakan detik ngeri itu. Katanya, kejadian berlaku ketika dia tinggal bersama dengan seorang anak lelakinya yang berusia dua tahun.

Menerusi seorang jurubahasa, Senu Ara berkata, suaminya meninggal dunia akibat ditembak tentera Myanmar yang kejam.

Kemudian seorang tentera Myanmar telah datang ke rumahnya dengan membuat kecoh, tambahnya.

“Tentera itu menutup mukanya dan dia telah merogol saya ketika sarat mengandung lapan bulan, tanpa belas ihsan langsung. Saya diseksa dengan begitu teruk."

“Saya tidak ada sesiapa kerana suami telah dibunuh, saya ingatkan saya dapat lari daripada tentera meninggalkan kampung, tetapi di mana-mana sahaja mereka tetap ada menzalimi kami.”


Bagaimanapun selepas kejadian, Senu Ara memilih untuk melarikan diri dari kampung di Arakan, Myanmar kerana tidak sanggup untuk menjadi mangsa rogol mana-mana tentera lagi.- CARI

sumber foto: mstar

5

Bagus
11

Marah
5

Terkejut
8

Sedih
4

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Daisyna 17-2-2017 05:42 PM
kejamnya manusia,semoga ditimpa musibah
Quote naina 17-2-2017 07:29 PM
Daripada junta myanmar arah hapuskan secara kejam, lebih baik mandul kan shj ummah rohingya ni. Xda la membiak laju sgt.
Quote gigahertz 17-2-2017 08:11 PM
Daisyna replied at 17-2-2017 09:42 AM
kejamnya manusia,semoga ditimpa musibah

Dulu masa tanah melayu under siam macam tu la.kena rogol hidup2
Quote zjen 17-2-2017 08:49 PM
hodoh je muka pompuan rohingya,  kesian tentera myanmar yg merasai nye  ......    tak caya la ...  next
Quote vandergooh 17-2-2017 09:15 PM
gigahertz replied at 17-2-2017 08:11 PM
Dulu masa tanah melayu under siam macam tu la.kena rogol hidup2

Tapi mno dan pas bekerjasama hantar bantuan makanan pada kerajaan myammar sekarang.... barang2 semua serah kat kerajaan junta myammar...
Quote pichee 17-2-2017 09:57 PM
Dorg kawin seawal umur brape?

Umur 19 dh ada anak umur 2 thn..so minimum kawin umur 17?
Quote JerukBuaya 17-2-2017 10:01 PM
cerita sedih itu supaya memaksa rakyat Malaysia menerima gang rohingya dlm negara ini??


bangsat apakah yg   dibiar melata dlm Malaysia.
Quote munahjolie 17-2-2017 11:06 PM
pichee replied at 17-2-2017 09:57 PM
Dorg kawin seawal umur brape?

Umur 19 dh ada anak umur 2 thn..so minimum kawin umur 17?

Selalunya negara2 susah memang amalkan child marriage. Asalkan dah dapat first period, ibu bapa mereka akan paksa mereka kahwin. So mungkin Senu si gadis rohingya ni pun salah satu antara mereka.
Quote AmandaRollins 17-2-2017 11:06 PM
Zmn skg manusia xde beza da ngn binatang..cuma beza binatang lg btamadun
Quote al-dajal 17-2-2017 11:17 PM
harap para lobai kat malaya nie yg berkeinginan poligmi tu masuk meminang ibu tunggal rohingya.... bantu lah mereka  
Quote bioessence 18-2-2017 08:05 AM
Kejam buddhist terrorist army
Quote akakmasihvogue 18-2-2017 09:25 AM
pelarian rogingya ni ader penempatan mereka kat ampang...selalu terserempak mereka ...akak perasan  wanita wanita rohingya memang cantik..sebab tu mereka selalu jadi mangsa rogol kat mynmer tu...
Quote akakmasihvogue 18-2-2017 09:25 AM
pelarian rogingya ni ader penempatan mereka kat ampang...selalu terserempak mereka ...akak perasan  wanita wanita rohingya memang cantik..sebab tu mereka selalu jadi mangsa rogol kat mynmer tu...
Quote me1eis 19-2-2017 01:29 AM

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 06:07 PM GMT+8 , Processed in 0.091021 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top