CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Lagu Tok Ti Kena Caras Dek Artis BBNU, Apa Cerita Ni ERA FM?

18-8-2017 02:39 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 43682| Komen: 381|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Apa dah jadi ni, ERA fm? Dengar cerita, Tok Ti sendiri buat permintaan untuk putarkan lagu terbaharunya?
Apa dah jadi ni, ERA fm? Dengar cerita, Tok Ti sendiri buat permintaan untuk putarkan lagu terbaharunya?


Foto: IG Siti Nurhaliza


Penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin baru-baru ini menerusi laman mikro Twitternya memohon stesen radio ERA fm untuk memutarkan lagu Segala Perasaan mendapat perhatian netizen.

"@ERA_fm, Salam hormat kepada seluruh warga kerja ERA. Saya nak buat permintaan lagu Segala Perasaan. Budi baik kalian, saya dan Sitizoners hargai," tulisnya.



Macam mana ERA fm masih belum mainkan lagu berkenaan walaupun ia dilancarkan secara rasmi pada April lalu?



Posting Tok Ti itu mendapat perhatian pihak ERA fm, namun jawapan diberikan mencetuskan kemarahan netizen yang menganggap stesen radio terbabit tidak berlaku adil.

"Terima kasih Dato. Lagu Segala Perasaan masih dalam Carta Lagu Baru Nak Up. Sitizoners perlu teruskan meminta lagu ini dan mengundi di era.fm," tulisnya.



Berikutan itu, peminat menganggap ERA bersikap pilih kasih dan mengutamakan lagu-lagu artis baharu.

"Lagu penyanyi baru selalu diputarkan di radio, tapi lagu penyanyi legenda Malaysia ni, sampai nak kena suruh. Jangan sampai orang banned kamu ya," tulis Doctor Kroniks.


Foto: Twitter


Foto: IG Siti Nurhaliza

Ha, peminat Siti Nurhaliza dah mula tak senang duduk tu. ERA fm, apa lagi? Cepat putarkan lagu penyanyi kesayangan rakyat Malaysia ni! - CARI
33

Bagus
21

Marah
45

Terkejut
37

Sedih
38

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (199 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dubuk 18-8-2017 10:37 AM
lagu siti ni pagi pagi wajib ada kat nasional fm sampai petang sampai malam hari hari

dubuk dengar nasional fm
Quote terpaku 18-8-2017 10:39 AM
suria fm banyak kali pasang lagu ct ni..sampai meols pun jadi suka..hahaha...tapi part high pitch tu mcm suara abam sajat
Quote terpaku 18-8-2017 10:40 AM
lagu2 yang kerap berulang2 dekat era lagu2 taik bbnu smule nyanyi live tak sampai note je

di sana berak di sini kentot
menahan kentot
tergantung taik
ku hanya kentut padamu

dan seangkatan dengannya
Quote freezyout 18-8-2017 10:41 AM
okay laa tuh...umum dkt serantero ..bg publisiti...good marketing
Quote mimi77 18-8-2017 10:41 AM
lagu tgantung sepi tu ...aku rasa dlm tempoh 8 jam bekerja tu....5kali lagu tu keluar...ke lebih
Quote aleesyasofia 18-8-2017 10:48 AM
iols xmnat nk dgr era.. kdg2 dgr hot pon lagu yg sme jgk diputarnya..
Quote wordlife 18-8-2017 10:49 AM
kesiannya tok t

tapi tak patut la radio2 ni buat donno je, fair play la kot ye pon nk putar lagu
Quote anony-mous 18-8-2017 10:51 AM
Klau tok T i is ok sb selayaknya lah. ERA FM tu yg smpah
Quote chicmushroomkd 18-8-2017 10:54 AM
Kenapa plak era.fm tak putar lagu ct?kamonla gais.....ke depa lg suka putar lagu ayam mi?
Quote Berdoza 18-8-2017 10:56 AM
aleesyasofia replied at 18-8-2017 10:48 AM
iols xmnat nk dgr era.. kdg2 dgr hot pon lagu yg sme jgk diputarnya..

tak suke era jugak. skrg diaorg more to syok sendiri je. buat klakar diaorg2 je paham. knape tah.....
Quote edoraixora 18-8-2017 10:56 AM
mimi77 replied at 18-8-2017 10:41 AM
lagu tgantung sepi tu ...aku rasa dlm tempoh 8 jam bekerja tu....5kali lagu tu keluar...ke lebih

setiap kali tuko dj, mesti ade lagu yg sama diulang2
nnti KPI x lepas, haha
Quote cikperiukkera 18-8-2017 10:58 AM
Kesiannya tok t..dulu tme zaman mendonia mmg tiap2 hari lagu sheols keudaraaaa. Skrg tinggal kenangan & sheols plk tpksa request nk dgr lagu sendiri.
Quote ShrekFiona20 18-8-2017 11:00 AM
terpaku replied at 18-8-2017 10:40 AM
lagu2 yang kerap berulang2 dekat era lagu2 taik bbnu smule nyanyi live tak sampai note je

di sana ...

mestiiiiii harum bau kentotttt tu sebab di tahan
Quote Penglipurtales 18-8-2017 11:01 AM
terpaku replied at 18-8-2017 10:40 AM
lagu2 yang kerap berulang2 dekat era lagu2 taik bbnu smule nyanyi live tak sampai note je

di sana ...

Hahaa... lawak la kamu ni
Quote shailyvelera 18-8-2017 11:05 AM
sbb tu aku koserrrr dah nk dgr ERA...baik aku dgr Nasional FM hati aku pun x sakit...dok la ulang2 lagu sama.....mcm dah xde lagu lain plak kt muka bumi ni..
Quote Telolet 18-8-2017 11:05 AM
nasib la dah jarang bukak radio semenjak pakai spotify.
kalau tak asyik ulang lagu samaaaa je, especially kalau lagu meleweh2 menyampahh
kalau bukak radio english pon sama gak dia akan ulang 1 lagu tu every hour. so annoying!
Quote willow12 18-8-2017 11:05 AM
Eh ingat kan tok pit put yg  bukak tred ni... Hehehe
Quote CrowneGlory 18-8-2017 11:18 AM
ada gak org nk dgr lg lagu dia ni...
Quote SepatUngu 18-8-2017 11:20 AM
ada lg ke org dgr ERA fm neh

Lihat semua komen(381)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 06:35 AM GMT+8 , Processed in 0.065762 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top