CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tak Mainlah Bagi Bunga Masa Konvo, Bagi Durian Baru 'Rare'!

18-8-2017 01:37 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8218| Komen: 33|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Ini baru namanya kawan sejati! Walaupun harganya boleh tahan, tak mainlah bagi jambakan bunga sebagai hadiah konvokesyen.
Ini baru namanya kawan sejati! Walaupun harganya boleh tahan, tak mainlah bagi jambakan bunga sebagai hadiah konvokesyen. 

Kisah graduan Taylor’s University, Mohd Ludwig menjadi sensasi Internet selepas gambarnya memegang sebiji durian sebagai ganti bunga pada hari graduasi tular di media sosial, lapor Sinchew seperti dipetik World of Buzz.




Eleh, tak payah tunjuk muka 'toya' la bang, sebenarnya bahagia dapat durian kan? Apapun, Ludwig tak menyangka disebabkan raja buah itu, dia menjadi terkenal sehingga diberi julukan 'budak durian'.

"Durian ni diberi tiga rakan baik saya. Kami memang hantu durian, kalau boleh hari-hari kami makan durian. Sebab itulah mereka pilih durian sebagai hadiah graduasi saya. 


"Walaupun harga sejambak bunga yang dijual pada hari konvokesyen sangat mahal, pada saya durian adalah pilihan bijak sebab ia boleh dimakan kemudiannya," katanya kepada Sinchew.


Foto: Sinchew/World of Buzz

Mengenang semula hari graduasinya, Ludwig tak menyangka rakan-rakannya betul-betul menghadiahkannya raja buah itu. Pada awalnya dia ingatkan mereka hanya bergurau sahaja.

Penat jugalah seharian memegang buah yang agak berat itu. Apapun, memang berbaloi kerana dia dapat menikmatinya bersama keluarga.

"Sekelip mata sahaja durian itu habis disantap saya dan keluarga. 
Durian Udang Merah sememangnya sedap!" katanya.

Disebabkan Ludwig dan rakan-rakannya, beberapa penjual bunga tempatan menjadikannya sebagai inspirasi mereka. Kira jadi trendsetter la ni. Hebat!

Rata-rata netizen terhibur dengan kisah ini dan berharap akan bernasib baik seperti Ludwig.


Foto: World of Buzz

Hm, tak ada ke orang nak bagi kita hadiah durian ya? - CARI
26

Bagus
19

Marah
26

Terkejut
17

Sedih
18

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (116 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mokcikKSKB 18-8-2017 01:40 PM
Kepam nya kau dekkk sekepam bau durian
Quote Skuau 18-8-2017 01:47 PM
Cam tu jer pon nk gempak??? 'Kurang kasih sayang' betul la korang ni....
Quote ~boolean 18-8-2017 01:55 PM
montelnya jari dia...macam jari baby...pegang sedap ni
Quote raradhia 18-8-2017 02:02 PM
sama la kau dgn gadis hijabster memegang buah tu
Quote makita 18-8-2017 02:11 PM
Cute jugak mamat ni.suai la dgn durian tu
Quote bawalputih 18-8-2017 02:47 PM
Ermmm.tahniah la dek..lpas convo viral plak.femes ko dek
Quote kentel 18-8-2017 03:15 PM
kemain nama muhd ludwig!!
Quote haryatie 18-8-2017 03:24 PM
ok la kut buat org yg makan durian
kalau x makan dapat bau jerk..
Quote ladymorgana 18-8-2017 03:30 PM
bestnya dapat hadiah durian...
Quote idakamaruddin 18-8-2017 04:31 PM
hahaha swag sgt

nsb comelll

Quote tembikai 18-8-2017 04:50 PM
mmg lg untung dr dpt bunga tu...bolehhhh dimakannn...ermmm sedapppp
Quote nisako 18-8-2017 05:17 PM
nak viral je ni saja....
Quote harisanis 18-8-2017 05:36 PM
okeyy esok2 aku nk bagi sejambak kunyit kat geng2 kunyit yg nk konvo master {:run{:run
Quote Artemesiaa 18-8-2017 05:42 PM
Lantak le dah tu makanan kegemaran dia
Quote idea77 18-8-2017 05:46 PM
Hahaha comel..
Quote ChildrenOfBodom 18-8-2017 08:02 PM
ludwig van pig cloven-hoof

Quote fefeeling 19-8-2017 01:22 AM
Enjoy your durian
Quote WajibulGhunah 19-8-2017 02:48 AM
I rasa ada lg sebijik durian dia dpt tp dia dah mkn dulu
Kalau x mcm mana badan dia boleh cenggitu
Dia makan durian tgh panas
Ibarat tempoyak yg dibiarkn di tmpt panas akhirnya akn meletup jua
Sekian
*abaikan merepek je ni
Quote honey_bee 19-8-2017 07:31 AM
Rare... tp bermuscle seharian dok pegang tgn

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 10:22 AM GMT+8 , Processed in 0.051831 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top