CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Akibat Masalah Bahasa, Percutian Sekeluarga Bertukar Jadi Tragedi Tembakan

8-8-2017 05:12 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7715| Komen: 56

Description: Gara-gara kenderaan yang dipandu tersalah belok di sebatang jalan raya, pasangan suami isteri warga Britain bersama anak-anak mereka diserang oleh sekumpulan lelaki dekat Rio de Janeiro

sumber : m


Gara-gara kenderaan yang dipandu tersalah belok di sebatang jalan raya, pasangan suami isteri warga Britain bersama anak-anak mereka diserang oleh sekumpulan lelaki dekat Rio de Janeiro

Memetik laporan Daily Mail, tragedi tersebut berlaku ketika keluarga terbabit dalam perjalanan untuk bercuti ke Angra dos Reis iaitu destinasi pelancongan popular yang terletak kira-kira 90 batu dari Rio de Janeiro. 

Menurut Ketua Polis, Bruno Gilaberte, kumpulan lelaki tersebut mendekati kereta keluarga itu dan mengarahkan mereka supaya keluar dari kenderaan yang dinaiki sebelum tembakan dilepaskan.

Ketika kejadian, keluarga tersebut cuba mencari kedai untuk membeli air minuman ketika tersalah belok di sebatang jalan, jelas Bruno. 


"Mereka tersalah maklumat mengenai lokasi kedai untuk membeli air minuman."

"Kerana masalah bahasa, berlaku sedikit kekeliruan. Mereka akhirnya pergi ke Agua Santa dan menjadi sasaran penjenayah."

Dilaporkan wanita yang dikenali sebagai Eloise Dixon mengalami kecederaan di bahagian abdomen dan menerima rawatan di sebuah hospital.- CARI
20

Bagus
22

Marah
21

Terkejut
27

Sedih
22

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ubatdemam 8-8-2017 05:22 PM
Takdelah gila aku nak gi brazil bercuti deh haii..
Quote ninnakarinna 8-8-2017 05:44 PM
Orang brazil sangat seksi! Sbb dia kan sama cuaca mcm kat malaysia. Hot n humid.

Kalau kat belah asean ni, sebijik filipino. Ya aulah baju wajib sleeveless
Quote ReginaGeorge 8-8-2017 07:07 PM
So far tak penah travel sendiri.  Ikot tour.. Nampak sangat tak indipendent,  tapi betol la.. Memang tak brani{:spec
Quote DeeHanania 8-8-2017 07:32 PM
Brazil kan salah 1 negara berbahaya d lawati...
Guna perkhidmatan pelancongan kan lebih baik
Quote redapple10 8-8-2017 07:53 PM
American suka g brazil sbb murah n exotic.. tp kalo laki bini je x kisah la.. ni nak angkut anak skali ke tmpt yg so-so je thp keamannya.. mmg aku xkan buat keje tu la
Quote doubleA 8-8-2017 09:34 PM
Brazil antara negara bahaya untuk pelancongan. Apapun kesian pada mangsa. Tak pasal je. Mau trauma anak-anak
Quote TuntungReturn 8-8-2017 09:37 PM
brazil mmg kadar jenayah tinggi,kadar buta huruf pun tinggi. so paham2 la x sekolah jdk gengster.
Quote chazey 8-8-2017 09:44 PM
Brazil antara negara pprt dunia yang akak tak teringin lansung mahu jejaki.
Quote Decaffeinated 8-8-2017 09:45 PM
ninnakarinna replied at 8-8-2017 05:44 PM
Orang brazil sangat seksi! Sbb dia kan sama cuaca mcm kat malaysia. Hot n humid.

Kalau kat belah ...

yang tropical tu bahagian Amazon di utara Brazil dikkk....

kalau kat Rio, Sau Paulo di sebelah selatan semua tu sejuk ya....



Quote Abah_Kau.Mulhid 8-8-2017 09:46 PM
brazil nie majoriti penganut kristian  
Quote gadisfebruary 8-8-2017 10:38 PM
Siannya weh
Quote finesse 8-8-2017 10:43 PM
Tak silap ada kes perempuan Inggeris mati ketika buat bumpee jump kat Sepanyol sbb masalah bahasa. Yg pekerja kat menara tu x pandai bhs inggeris. Dia nak cakap no, tp bunyi now. Jd terjumlah perempuan Mat Salleh itu dan meninggal sbb x siap sedia lg. Lain kali nak melancong biarlah ada pemandu melainkan pandai bahasa negara kita pergi tu. Risiko bahaya dpt la dielakkan.
Quote dani-rox 8-8-2017 11:01 PM
kat brazil, industri kereta bulletproof berkembang pesat katanya. penjahat ramai sgt.
kalo berkemampuan traveling ke south america,  drpd ambik risiko mati kering ditembak kat lorong rio de janeiro, baik akak bercikcuran ke Peru tengok Machu Picchu dan melepak dgn llama



Quote shernazz 8-8-2017 11:15 PM
dani-rox replied at 8-8-2017 11:01 PM
kat brazil, industri kereta bulletproof berkembang pesat katanya. penjahat ramai sgt.
kalo berkemam ...

tmpt impian iols neh..
nampakbest je sbil berangan melangkau masa lalu..
Quote leena1234 8-8-2017 11:26 PM
Ooohhh..kesiannya
Quote alieyrina 8-8-2017 11:31 PM
Sian nya..lenkali mai la mesia..aku dgr kt poptv..bunga citra pun cita2 nk ke rio d jen..dgr negara latin ja tebayang lubuk dadah..
Quote MissNigga 8-8-2017 11:38 PM
they are at the wrong place at the wrong time
Quote ninnakarinna 8-8-2017 11:43 PM
Decaffeinated replied at 8-8-2017 09:45 PM
yang tropical tu bahagian Amazon di utara Brazil dikkk....

kalau kat Rio, Sau Paulo di sebelah  ...

Rio?? Sejuk??
Average 26-27 degree tu sejuk??

Lebih kurang suhu KL tahun 90an.. Tak pernah plak dengar org ckp KL sejuk time tu. lol

PALING sejuk malam pun 19 degree gitu la.. tu bg diorang celah gigi je. Nak2 jenis minum arak.

Humid level tu penting.. sama mcm malaysia hokeh..

Anyway.. key point dia. I nak highlight org brazil ni seksi.
Quote dani-rox 8-8-2017 11:45 PM
shernazz replied at 8-8-2017 11:15 PM
tmpt impian iols neh..
nampakbest je sbil berangan melangkau masa lalu..

Kan, bole merasai sendiri tamadun lama gituhh.Naik ketapi 2 hari 1 mlm ke machu picchu dgn pemandangan sebegini...



Bestnyaaaaa


Semoga impian kita jd kenyataan.

Lihat semua komen(56)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 06:21 PM GMT+8 , Processed in 0.068149 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top