CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Edlin AF2 Kahwini Jejaka Idaman, Mahu Bercinta Selepas Nikah

10-4-2017 03:15 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 30037| Komen: 166|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Sudah menyulam cinta selama dua tahun, bekas pelajar Akademi Fantasia (AF2), Edlin Abdul Rahim, 33, kini sudah bergelar seorang isteri.
Sudah menyulam cinta selama dua tahun, bekas pelajar Akademi Fantasia (AF2), Edlin Abdul Rahim, 33, kini sudah bergelar seorang isteri.

Majlis pernikahan yang diadakan 7 April lepas di Masjid As-Syakirin, KLCC menyaksikan Nik Shahril Nik Ibrahim, 44 sah menjadi suami kepada Edlin dengan dua kali lafaz.


Foto: IG Akma Abdullah
"Boleh dikatakan, kami sudah lama saling mengenali, tetapi perhubungan hanya bertukar serius kira-kira dua tahun lalu. Kami juga tidak bertunang, sebaliknya hanya majlis merisik dilangsungkan.

"Alhamdulillah, akhirnya jodoh kuat menyatukan kami. Semoga fasa baharu ini akan kami lalui sebaik mungkin," kata Edlin kepada Berita Harian.


Edlin juga mengakui yang hubungan mereka berdua sebelum ini lebih kepada cara tradisional.

Foto: Berita Harian
"Kami tidak pernah bergayut di telefon mahupun keluar ke sana-sini bersama. Bahkan, kami memang jarang berjumpa."

Tambahnya lagi, memang impiannya untuk bercinta selepas nikah kerana berasa ianya lebih manis dan istimewa.

Selepas menyepi dari dunia seni, Edlin sebenarnya memberikan tumpuan kepada pekerjaanya di dalam syarikat terknologi maklumat milik bapanya.

Foto: IG Akma Abdullah
Foto: Wadarsd
Kami doakan agar pasangan ini akan kekal bahagia hingga ke Jannah hendaknya. -CARI
14

Bagus
17

Marah
9

Terkejut
13

Sedih
8

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (71 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote minguk 9-4-2017 11:51 AM
eh? bukan kah dia sudah berkahwin? apapun tahniah !
Quote intanumbrella 9-4-2017 11:54 AM
minguk replied at 9-4-2017 11:51 AM
eh? bukan kah dia sudah berkahwin? apapun tahniah !

majlis bertandang kot..tapi meols tgok geng af ramai yg gi..tok ram pun pegi taw..
Quote Incanto 9-4-2017 11:55 AM
Orka sangat
Kawin kat MO
Tahniah! Semua kekal ke jannah
Quote eely_shana 9-4-2017 11:55 AM
Zaman af2 ramai yg berbakat. Edlin ke yg nyanyi lagu can't fight the moonlight? Ke farah?
Quote JDT 9-4-2017 11:56 AM
Lawa backdrop pelamin dia....sori tak pandai tepek gambar..
Quote minguk 9-4-2017 11:59 AM
intanumbrella replied at 9-4-2017 11:54 AM
majlis bertandang kot..tapi meols tgok geng af ramai yg gi..tok ram pun pegi taw..

nampak ade bob, fashion designer tu, anding, pastu yang muka bulat pakai tudung tu i tak kenal siapa, orang biasa kah atau memang dak af versi kembang.
Quote minguk 9-4-2017 12:00 PM
Incanto replied at 9-4-2017 11:55 AM
Orka sangat
Kawin kat MO
Tahniah! Semua kekal ke jannah

anak dato' you.
Quote intanumbrella 9-4-2017 12:00 PM
eely_shana replied at 9-4-2017 11:55 AM
Zaman af2 ramai yg berbakat. Edlin ke yg nyanyi lagu can't fight the moonlight? Ke farah?

edlin lettew..best masa tu dia nyanyi..tpi syg keluar awal
Quote intanumbrella 9-4-2017 12:01 PM
JDT replied at 9-4-2017 11:56 AM
Lawa backdrop pelamin dia....sori tak pandai tepek gambar..

rekateemor chuols..harusla vass
Quote intanumbrella 9-4-2017 12:03 PM
minguk replied at 9-4-2017 11:59 AM
nampak ade bob, fashion designer tu, anding, pastu yang muka bulat pakai tudung tu i tak kenal sia ...

pakai tudung muka kembang tu akma af3 la chuols
Quote are-ja 9-4-2017 12:03 PM
backdrop dy dasattttt! teringat mase af dia kuar, sape laki yang nangis beriya?Anding?
Quote minguk 9-4-2017 12:05 PM
intanumbrella replied at 9-4-2017 12:03 PM
pakai tudung muka kembang tu akma af3 la chuols

akma? ya tuhan... lain sangat dah tu sampai i tak kenal...
thanks la you remindkan i kewujudan akma.. hahaha
Quote intanumbrella 9-4-2017 12:07 PM
minguk replied at 9-4-2017 12:05 PM
akma? ya tuhan... lain sangat dah tu sampai i tak kenal...
thanks la you remindkan i kewujudan ak ...

bebudak af ramai yg berubah muka..meols pling xknal nija..btw teringin nk tgok muka mas..

edlin still cute mcm dulu..
Quote minguk 9-4-2017 12:07 PM
intanumbrella replied at 9-4-2017 12:03 PM
pakai tudung muka kembang tu akma af3 la chuols

eh you, bukan akma la...
ni link, belakang si farhan tu
https://www.instagram.com/p/BSoQD2xjyin/?tagged=nikedlin
Quote intanumbrella 9-4-2017 12:08 PM
are-ja replied at 9-4-2017 12:03 PM
backdrop dy dasattttt! teringat mase af dia kuar, sape laki yang nangis beriya?Anding?

anding lettew..beria nangis..kan gosip dlm af2 anding dgn edlin..baru nk cinta2 da kna keluar pulek..
Quote JDT 9-4-2017 12:08 PM
intanumbrella replied at 9-4-2017 12:01 PM
rekateemor chuols..harusla vass

Ooo...patutlah nampak grand..
Quote minguk 9-4-2017 12:08 PM
intanumbrella replied at 9-4-2017 12:07 PM
bebudak af ramai yg berubah muka..meols pling xknal nija..btw teringin nk tgok muka mas..  
...

nija sekarang curlass wajah... tak macam sakai felda dah...
Quote kiah_mai_pulak 9-4-2017 12:08 PM
eely_shana replied at 9-4-2017 11:55 AM
Zaman af2 ramai yg berbakat. Edlin ke yg nyanyi lagu can't fight the moonlight? Ke farah?

Dia lah.. Masa final yg part2 peserta tersingkir dia pun nyanyi lagu tu
Quote intanumbrella 9-4-2017 12:13 PM
minguk replied at 9-4-2017 12:07 PM
eh you, bukan akma la...
ni link, belakang si farhan tu
https://www.instagram.com/p/BSoQD2xjyin ...

yg baju ijo tu minik en.askrul tu..en.askrul ni resident officer af2 dulu kn..

Lihat semua komen(166)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 01:47 AM GMT+8 , Processed in 0.080582 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top