CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Makhluk Gergasi & Berbulu Putih Ditemui Di Pantai Cagdainao, Filipina

9-3-2017 03:54 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4997| Komen: 15

Description: Penduduk di sebuah pulau di selatan Filipina digemparkan dengan penemuan bangkai makhluk bersaiz besar berbulu putih terdampar di pantai Cagdainao, Pulau Dinagat, baru-baru ini.
Penduduk di sebuah pulau di selatan Filipina digemparkan dengan penemuan bangkai makhluk bersaiz besar berbulu putih terdampar di pantai Cagdainao, Pulau Dinagat, baru-baru ini.


Menurut laporan MailOnline, penduduk tempatan mendakwa, bangkai itu ditemukan tidak lama selepas kejadian gempa bumi yang berlaku di negara tersebut pada Ahad.

sumber foto: Mail Online 

sumber foto: Mail Online

Bukan sahaja menarik perhatian ramai penduduk untuk mengambil gambar bersamanya, malah turut mencetuskan perdebatan dalam kalangan penduduk setempat tentang misteri makhluk yang tidak diketahui tersebut.


Ada pihak mengaitkan makhluk itu merupakan Appa, karakter fiksyen yang diambil daripada siri animasi Avatar: The Last Airbender.

Bagaimana pun, menurut saintis tempatan, makhluk misteri berukuran enam meter panjang itu adalah paus carcass yang mencecah berat 2,000 kilogram dan dipercayai bertukar menjadi putih akibat mereput.

Haiwan itu dipercayai mati kira-kira dua minggu lalu, berkemungkinan dilanggar kapal.- CARI

sumber foto: Mail Online





17

Bagus
25

Marah
29

Terkejut
12

Sedih
21

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (123 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zameyla 9-3-2017 04:06 PM
laa...ambil gambar tak bau busuk ka?
Kulat2 dah bertukar jadi bulu2 putih...
Quote kentel 9-3-2017 04:06 PM
iz dat you appa???

Quote MeghanK 9-3-2017 04:18 PM
kentel replied at 9-3-2017 04:06 PM
iz dat you appa???

appa..comel gila bison ni
Quote intan_smsb 9-3-2017 04:32 PM
amboi gigih nk bergambar sekali ke tu
Quote cepheid 9-3-2017 04:41 PM
Lama dah berita ni keluar. Wartawan cari baru nak cover?
Quote mieymiey 9-3-2017 04:51 PM
Daripada hitam bertukar jadi putih bila dah reput. Kesian
Quote tompie 9-3-2017 05:14 PM
ingatkan Yeti

Quote Modngengade 9-3-2017 05:22 PM
bodohnya ummah pinoy ni....tak  dapat beza fur dgn kulat ke
Quote WhiskeyScotch 9-3-2017 05:27 PM
Besarnya. Confirm ke paus carcass?
Quote allhaillll 9-3-2017 09:54 PM
kentel replied at 9-3-2017 04:06 PM
iz dat you appa???

haha comelnya!
Quote akusukaq 9-3-2017 10:33 PM
aku baru je tngok crite kingkong..  best gak

same konsep..  p cari species pelik kat pulau ni last2 jumpa
Quote AyaqMeloSuam 9-3-2017 11:42 PM
Betul ke kulat? Nmpk cm bulu jah basah kn ayaq...
Quote Mary_jane 10-3-2017 01:13 AM
Macam karpet je dik.
Quote grouper 10-3-2017 01:41 AM
Panggil le team monarch siasat binatang ni
Quote miemiecha 10-3-2017 10:19 AM
haha

appaaaa plak dah...
so mana avatar nya??

adeh deh dehhhhh

pilipinoeeee

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 06:20 PM GMT+8 , Processed in 0.057114 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top