CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Berdepan Masalah Pintu, Pesawat MH1 Terpaksa Patah Balik Ke London

22-12-2016 04:02 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3905| Komen: 30

Description: Penerbangan Malaysia Airlines MH1 dari London ke Kuala Lumpur pula menghadapi masalah teknikal ketika waktu malam, akibatnya terpaksa berpatah balik ke Lapangan Terbang Antarabangsa Heathrow.
Kelmarin pesawat Air Asia berdepan masalah tayar pecah ketika mendarat di KLIA2 pada sebelah waktu pagi. 

Mungkin satu kebetulan, penerbangan Malaysia Airlines MH1 dari London ke Kuala Lumpur pula menghadapi masalah teknikal ketika waktu malam, akibatnya terpaksa berpatah balik ke Lapangan Terbang Antarabangsa Heathrow. 


Memetik laporan The Star, MAS dalam kenyataannya hari ini berkata, MH1 berpatah balik ke London selepas mengesan masalah teknikal pada salah satu pintu pesawatnya ketika sedang meluncur di ruang udara Jerman.

Bagaimanapun syarikat berkenaan berkata, bunyi dan getaran daripada pintu yang bermasalah itu tidak membawa sebarang risiko.

Pesawat dijadual mendarat di Heathrow, London dan akan menjalani penilaian oleh pasukan kejuruteraan dan staf teknikal Airbus.

Demi keselamatan penumpang, kapten pesawat membuat keputusan untuk kembali ke Lapangan Terbang Heathrow.


“Pihak syarikat akan mengemas kini maklumat kepada pelanggan dari semasa ke semasa,” kata kenyataan itu.- CARI

sumber foto: https://lh3.googleusercontent.com/



14

Bagus
2

Marah
11

Terkejut
12

Sedih
15

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Changa 22-12-2016 12:46 PM
dah berkurun kot masalah pintu A380 ini tak resolve2 for good lagi ke dek airbus?

zaman kawan akak masih di bawah MAS dan heshe pun dah tinggal kan MAS masalah pintu A380 dah well known.
Quote ultra78 22-12-2016 12:47 PM
Pintu tak katup rapat ke?
Quote Changa 22-12-2016 12:48 PM
ultra78 replied at 22-12-2016 12:47 PM
Pintu tak katup rapat ke?

lebih kurang gitu la kot sis??

tapi kawan akak kata dolu airbus tak bagi/ada permanent fix...
Quote tanakkampung1x 22-12-2016 01:02 PM
Berapa lama flight baru return tu sister? Over Germany dah katanya
Quote Voyagers 22-12-2016 01:07 PM
tanakkampung1x replied at 22-12-2016 01:02 PM
Berapa lama flight baru return tu sister? Over Germany dah katanya

According to a tweet by Flightradar monitoring web site, MH1 returned to Heathrow four hours after departure.


so maybe dah berlepas dua jam... baru patah balik dan ambil masa lagi dua jam

Quote pyropura 22-12-2016 03:34 PM
Changa replied at 22-12-2016 12:46 PM
dah berkurun kot masalah pintu A380 ini tak resolve2 for good lagi ke dek airbus?

zaman kawan aka ...

Last year aku kena, pintu cargo dia tak leh bukak, dekat 2 jam nunggu luggage kat carousel, sambil nunggu tu bila aku toleh ternampak Lim Guan Eng pun ada kat situ dgn org embassy, takajut aku tengok sebab dia tak ikut VIP room ka?  
Quote pyropura 22-12-2016 03:36 PM
Voyagers replied at 22-12-2016 01:07 PM
According to a tweet by Flightradar monitoring web site, MH1 returned to Heathrow four hours after ...

Yupp, london to germany dlm 2jam gitu
Quote cmf_kunyit 22-12-2016 03:42 PM
ada bunyi angin masuk ke ?
Quote WhiskeyScotch 22-12-2016 04:14 PM
Bahayanya.

Nasib baik patah balik ke Heathrow.
Quote armin 22-12-2016 04:23 PM
Changa replied at 22-12-2016 12:48 PM
lebih kurang gitu la kot sis??

tapi kawan akak kata dolu airbus tak bagi/ada permanent fix...
...

Dah tau ada problem mcm ni pun still fly ke? Kalau apa2 jd mcm mana
Quote monsterwife 22-12-2016 04:26 PM
Alamak...risaunya.Besok nak fly back to UK dgn MAS ni.Harap-harap flight yg berbeza
Quote cik_tonggek 22-12-2016 04:28 PM
tolong laaaahhh daddy z berenti jek keja pramugara tuh
heshe selalu buat route ni khennnn
Quote Changa 22-12-2016 04:35 PM
armin replied at 22-12-2016 04:23 PM
Dah tau ada problem mcm ni pun still fly ke? Kalau apa2 jd mcm mana

Coba sis tanya airbus kenapa  
Quote Loxlaxman 22-12-2016 04:45 PM
Katanya penumpang yang duduk tepi pintu tu terdengar bunyi burung gagak gaduh dengan burung kelicap kat luar..kemudian baru dia perasan ade cicak lari keluar ikut lubang pintu melepak kat tingkap dia..ngeri betul la.
Quote Bell 22-12-2016 05:08 PM
Airbus problem, not Malaysia Airlines.....
Quote mbhcsf 22-12-2016 05:28 PM
alhamdulillah my flight was okay  yeah MH 1....

pintu mana ye curious pulak...


bukan MH problem ni airbus ...

Quote yasinfi 22-12-2016 05:36 PM
bukan mas je....air asia pun sama..mak i travel 2 jam dalam kapal suddenly terpaksa return balik kata ada masalah teknikal..tp tak war2 dkt berita pun..d
Quote Changa 22-12-2016 05:38 PM
yasinfi replied at 22-12-2016 05:36 PM
bukan mas je....air asia pun sama..mak i travel 2 jam dalam kapal suddenly terpaksa return balik kat ...

so????
masalah teknikal ini takde kaitan dengan airlines tertentu dek.
shit happens...ianya applicable kepada mana2 airlines di duniawi ini.
soo??? who are yous??
Quote kelana36 22-12-2016 05:38 PM
Yer lah bukan MH punya problem sangat..

Yang menanggung rugi MH, dah airborne , then patah balik, berapa tons minyak guna. Then kena sediakan hotel and makan lagi pada penumpang penumpang. That plane is not under warranty anymore..maintenance sendiri,  airbus kata kalau nak tukar pintu baru, you are most welcome.. bayar...

Lihat semua komen(30)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 11:40 AM GMT+8 , Processed in 0.188108 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top