CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Berkhalwat, Imam Masjid Dan Bekas Ustazah Dipenjara 14 Hari

20-12-2016 04:56 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 31836| Komen: 236

Description: Seorang imam sebuah masjid di Melawati dan pasangannya masing-masing didenda RM2,900 dan penjara 14 hari oleh Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur.
Foto Hiasan

Seorang imam sebuah masjid di Melawati dan pasangannya masing-masing didenda RM2,900 dan penjara 14 hari oleh Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur.

Mohd. Noruddin Salam Naluwi, 29, dan Siti Khadijah Md. Ghazali, 27, yang merupakan bekas ustazah di pusat Islam sebuah universiti awam itu masing-masing mengaku bersalah atas pertuduhan yang dibacakan di hadapan Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin.

Memetik laporan Utusan Online, perbuatan itu didakwa dilakukan di rumah lelaki itu di No. 50, Jalan C10, Taman Melawati, kira-kira pukul 3.30 pagi, 30 Julai lalu.

Pertuduhan dikemukakan oleh Pegawai Pendakwa daripada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Tuan Sara Waheeda Tuan Dir mengikut Seksyen 29(1)(a) dan (b) Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995 yang memperuntukkan hukuman denda sehingga RM3,000 atau penjara sehingga dua tahun atau kedua-duanya.- CARI

56

Bagus
51

Marah
38

Terkejut
29

Sedih
29

Lawak
32

Bosan

Friends Rank (235 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote white_musk 20-12-2016 04:57 PM
Takkan law
Quote pyropura 20-12-2016 05:16 PM
..mashalla
Quote cmf_blingblings 20-12-2016 05:19 PM
perangkap nehhhh
Quote penasihat 20-12-2016 05:21 PM
kiamulai

Quote rienafaiz 20-12-2016 05:22 PM
Mereka manusia biasa yang mempunyai nafsu cuma akal pendek sikit
Quote tensic~ 20-12-2016 05:25 PM
ditemui berpakaian ke tak
Quote deathacker 20-12-2016 05:27 PM
bersangka baik. mungkin diorang tgh bincang pasal persediaan nak kahwin

   
Quote eLiaD 20-12-2016 05:29 PM
seb baek umah bawah kalo x ade yg dah patah kaki dan jadi arwah sb terjun tingkap..hhehe
Quote pyropura 20-12-2016 05:30 PM
Setad setazah pun ada napsu, manusia biase...
Quote pyropura 20-12-2016 05:31 PM
deathacker replied at 20-12-2016 05:27 PM
bersangka baik. mungkin diorang tgh bincang pasal persediaan nak kahwin

Bersangka suci. Derang bincang pasal igama larrr ...  
Quote pearl.silver 20-12-2016 05:36 PM
dah kawen kt sia..tp xde surat nikah
errr
dulu penah ade kes gini kan..ustad ke imam tah
tp diorg claim yg dah nikah kat siam
pastu xigt dah pe endingnya
Quote CiliPadiSedap 20-12-2016 05:36 PM
manusia biasa, title ustaz ustazah tak jamin iman setinggi pucuk ubi.
Quote Changa 20-12-2016 05:37 PM
birah islamiyah ke ni sis???
Quote monsterwife 20-12-2016 05:38 PM
Maybe dah kawin tapi nikah kat luar negara.
Quote ultra78 20-12-2016 05:41 PM
Imam muda ni.
Quote Manjahati 20-12-2016 05:45 PM
Betul ke ni imam n ustaza? Takut silap tafsir jer
Quote prettyuglybabe 20-12-2016 05:53 PM
mereka manusia yang ada nafsu..
Quote Nenasketum 20-12-2016 05:56 PM
Planning subjek ushrah ni..
Quote batmana 20-12-2016 05:56 PM
dh kawin le tu,
psl kwin luar, tu yg jadi gini.

klu btul2 khalwat, pe sengkek sgt imam ngn bkas ustazah xleh share duit hotel 5 bintang

Lihat semua komen(236)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 07:57 PM GMT+8 , Processed in 0.066684 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top