CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Sesat, Buaya 2.4 Meter Gemparkan Sekolah Di Sarawak

17-11-2016 06:15 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3469| Komen: 14

Description: Sebuah sekolah di Simunjan digemparkan dengan kehadiran seekor buaya sepanjang 2.4 meter yang sesat memasuki kawasan itu.
Sebuah sekolah di Simunjan digemparkan dengan kehadiran seekor buaya sepanjang 2.4 meter yang sesat memasuki kawasan itu.

Kehadiran reptilia itu disedari pengawal keselamatan yang bertugas di pintu masuk Sekolah Kebangsaan (SK) Sungai Lingkau itu kira-kira pukul 9.45 malam.


Memetik laporan Utusan Online, Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Sarawak, Farhan Sufyan Borhan berkata, sebaik menyedari buaya itu, pengawal tersebut terus menghubungi bomba untuk mendapatkan bantuan menangkapnya. 

Enam anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Simunjan bergegas ke lokasi kejadian sebaik sahaja menerima panggilan pada pukul 9.47 malam.

Pasukan bomba mengambil masa kira-kira 40 minit untuk menangkap buaya berkenaan pada pukul 10.59 malam. -CARI

Sumber Foto: Utusan Online


15

Bagus
15

Marah
11

Terkejut
22

Sedih
8

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote siskepoh 17-11-2016 06:35 PM
panjang ke 2.4 meter tu?
Quote miszclassique 17-11-2016 07:25 PM
siskepoh replied at 17-11-2016 06:35 PM
panjang ke 2.4 meter tu?

Tak panjang pun kalau dah namanya buaya, still takut sis  
Quote mujer_in_espejo 17-11-2016 07:37 PM
Dah knpa boya ni leh sesat msuk tmpt yg ada bangunan?
Quote monxys 17-11-2016 08:09 PM
Boya pun nk masuk skolah..mohon ss baca sini
Quote ronapink 17-11-2016 08:12 PM
manusia dah malas belajar..

buaya pula nak ambik alih
Quote ultra78 17-11-2016 08:14 PM
Buaya datang ambil result upsr
Quote ShiningStars 17-11-2016 08:42 PM
Bayangkan nak pergi tandas tetiba jumpa buaya mmg terkucil kat situ juga rasanya
Quote ayuniaa 17-11-2016 09:38 PM
Buaya pun ada kesedaran tntg pendidikan... ss??
Quote shara154 17-11-2016 09:40 PM
Menakutkan je
Quote lazyboss 18-11-2016 09:49 AM
Syabas pengawal sekolah..
Lebih bermutu dr pengawal.spital..
Quote BeskotCekelat 18-11-2016 10:33 AM
Sekolah ni sebelah sungai/paya kot..
nasib baik boya ni datang time malam.
Kalau dia datang time perhimpunan, time budak2 duduk atas tar, tak ke haru..
Quote grouper 18-11-2016 11:19 AM
Kat sarawak skang populasi buaya mmg tgh naik. Skang dah boleh buru buaya cam cite history chanel tu.janji ada permit.
Quote cik_nit 18-11-2016 12:26 PM
Sedangkan buaya darat amat ditakuti, inikan pula buaya betul.
Mau mencicit lari kalo terjumpa..
Quote Daisyna 18-11-2016 12:53 PM
Buaya ada dimana2

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 08:08 AM GMT+8 , Processed in 0.053276 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top