CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Cucu Donald Trump 'Bikin' Gegar, Kemampuan Berbahasa Mandarin Buat Semua Melopong

17-11-2016 04:11 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9393| Komen: 37|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Usianya baru mencecah lima tahun, namun gadis perempuan cilik ini dikatakan dapat mengeratkan hubungan diplomatik di antara Amerika Syarikat dan China.


Usianya baru mencecah lima tahun, namun gadis perempuan cilik ini dikatakan dapat mengeratkan hubungan diplomatik di antara Amerika Syarikat dan China.

Empunya diri yang disebut-sebut adalah Arabella Kushner, cucu kepada Presiden Amerika Syarikat yang baru, Donald Trump.

Boleh dilihat dalam video yang dimuat naik oleh ibunya dalam Instagram, Arabella kelihatan sangat fasih dan lancar berbahasa Mandarin.

Sumber Foto: IG Ivanka Trump

Video tersebut merakamkan Arabella sedang membaca puisi dalam bahasa Mandarin dengan memakai gaun merah di dalam sebuah rumah yang dihiasi tema Tahun Baru Cina.

Walaupun video tersebut sudah dimuat naik Februari lalu, namun kemenangan Trump baru-baru ini menyebabkan rakaman tersebut menjadi viral dan dikongsi oleh ramai orang di China.

Pelbagai komen dan reaksi netizen mengenai perkara ini, positif dan negatif.

Sumber Foto: Facebook
Puteri yang petah berbicara ini adalah anak sulung Ivanka Trump dan Jared Kushner. Memetik dari tulisan dari South China Post, Ivanka menyatakan yang anaknya itu belajar berbahasa Mandarin dari pengasuhnya yang berketurunan Cina.

Sebelum ini melalui kempennya, Donald Trump pernah beberapa kali 'menyerang' China dan menggelar negara tersebut pandai memanipulasi kewangan.

Sumber Foto: Ivanka Trump
Namun, apa yang pasti kemahiran yang dimiliki kanak-kanak ini sebanarnya tiada kaitan dengan datuknya itu.

Seronok bila lihat kanak-kanak dapat bercakap dalam banyak bahasa. Ibu bapa di luar sana patut hantar anak ke banyak kelas bahasa. Pendapat anda pula bagaimana? -CARI

21

Bagus
16

Marah
15

Terkejut
19

Sedih
16

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (105 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hanakikan 17-11-2016 04:46 PM
bapak budak ni genius giler kan. ada 2 degree.  1 master degree.
Quote kingnqueen 17-11-2016 04:48 PM
org mandarin mmg kuat
Quote batman_2007 17-11-2016 04:50 PM
Boleh masuk miss universe. No 3 dlm tangan
Quote holothurian 17-11-2016 05:14 PM
kalau nak semua boleh.....
Quote chazey 17-11-2016 05:19 PM
Buruk je mandarin budak ni. Ingatkan fasih sangat la as in mampo bercakap ala native speaker.
Quote fishcracker 17-11-2016 05:22 PM
cer try cakap tamil,tak pun germany
Quote WhiskeyScotch 17-11-2016 05:40 PM
Ni hao ma?

Ni jiao shenme mingzi?

Ni zhu zai nali?


Quote gigahertz 17-11-2016 06:02 PM
WhiskeyScotch replied at 17-11-2016 09:40 AM
Ni hao ma?

Ni jiao shenme mingzi?

shou ai ren?
Quote WhiskeyScotch 17-11-2016 06:11 PM

Ni shi wo de xiao ping guo.
Quote Aiira 17-11-2016 06:19 PM
Maaf la kalau I tengok video Arabella ni dekat instagram Ivanka tanpa tengok tajuk... I tak tahu pun dia cakap atau bersajak dalam Mandarin.
Quote -electrifying- 17-11-2016 06:20 PM
wo ai ni
Quote kornea 17-11-2016 06:28 PM
Bodoh. Siapa melopong  ? Sekadar cakap bahasa lain pun lu heran ka
Quote siskepoh 17-11-2016 06:41 PM
hekeleh kornea ni. kondem je taunya. sis pon nk anta anak g kelas mandarin dan bhasa jawa.
Quote Artemesiaa 17-11-2016 06:52 PM
Ini pun nak jadi isu apa salahnya kalau dia nak belajar macam2 bahasa.  
Quote mujer_in_espejo 17-11-2016 07:45 PM
Semalam tgk little big shot host by steve harvey.... Penterjemah budak2 umo 9tahun yg spiking mandarin tu cute sangat... rupanya bdk tu fasih 4bahasa. Anak kacuk korea+french. Mata hijau ala2 sepet.. namanya Taeho K.

#saja nak off topic. K bye.
Quote lonely_surina 17-11-2016 08:01 PM
cantik arabella..
nama pun cantik..
Quote monxys 17-11-2016 08:06 PM
Nama dan  rupa sesuai ko dikk
Quote monxys 17-11-2016 08:06 PM
Nama dan  rupa sesuai ko dikk
Quote monxys 17-11-2016 08:06 PM
Nama dan  rupa sesuai ko dikk

Lihat semua komen(37)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 10:37 AM GMT+8 , Processed in 0.064216 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top