CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1850|Reply: 14

Sesat, Buaya 2.4 Meter Gemparkan Sekolah Di Sarawak

[Copy link]
Post time 17-11-2016 06:15 PM | Show all posts |Read mode
Sebuah sekolah di Simunjan digemparkan dengan kehadiran seekor buaya sepanjang 2.4 meter yang sesat memasuki kawasan itu.


Kehadiran reptilia itu disedari pengawal keselamatan yang bertugas di pintu masuk Sekolah Kebangsaan (SK) Sungai Lingkau itu kira-kira pukul 9.45 malam.


Memetik laporan Utusan Online, Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Sarawak, Farhan Sufyan Borhan berkata, sebaik menyedari buaya itu, pengawal tersebut terus menghubungi bomba untuk mendapatkan bantuan menangkapnya.


Enam anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Simunjan bergegas ke lokasi kejadian sebaik sahaja menerima panggilan pada pukul 9.47 malam.


Pasukan bomba mengambil masa kira-kira 40 minit untuk menangkap buaya berkenaan pada pukul 10.59 malam. -CARI


Sumber Foto: Utusan Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2016 06:35 PM | Show all posts
panjang ke 2.4 meter tu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
siskepoh replied at 17-11-2016 06:35 PM
panjang ke 2.4 meter tu?

Tak panjang pun kalau dah namanya buaya, still takut sis  
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah knpa boya ni leh sesat msuk tmpt yg ada bangunan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Boya pun nk masuk skolah..mohon ss baca sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 08:12 PM | Show all posts
manusia dah malas belajar..

buaya pula nak ambik alih
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 17-11-2016 08:14 PM | Show all posts
Buaya datang ambil result upsr
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bayangkan nak pergi tandas tetiba jumpa buaya mmg terkucil kat situ juga rasanya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2016 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Buaya pun ada kesedaran tntg pendidikan... ss??
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakutkan je
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2016 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Syabas pengawal sekolah..
Lebih bermutu dr pengawal.spital..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2016 10:33 AM | Show all posts
Sekolah ni sebelah sungai/paya kot..
nasib baik boya ni datang time malam.
Kalau dia datang time perhimpunan, time budak2 duduk atas tar, tak ke haru..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2016 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat sarawak skang populasi buaya mmg tgh naik. Skang dah boleh buru buaya cam cite history chanel tu.janji ada permit.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2016 12:26 PM | Show all posts
Sedangkan buaya darat amat ditakuti, inikan pula buaya betul.
Mau mencicit lari kalo terjumpa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2016 12:53 PM | Show all posts
Buaya ada dimana2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 04:35 AM GMT+8 , Processed in 0.059152 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list