CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Janna Nick Berundur, Sedar Diri Dengan Kemampuan Vokalnya

27-10-2016 11:06 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 16127| Komen: 94|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Sebelum ini pelakon cantik manis Janna Nick telah mengambil keputusan untuk menarik diri dari daripada bersaing dalam separuh akhir Muzik-Muzik 31 yang akan berlangsung pada 4 November depan.

Sumber Foto: IG Janna Nick
Sebelum ini pelakon cantik manis Janna Nick telah mengambil keputusan untuk menarik diri dari daripada bersaing dalam separuh akhir Muzik-Muzik 31 yang akan berlangsung pada 4 November depan.

Namun hasrat tersebut dibatalkan serta merta setelah dipujuk oleh Kunci Demak, komposer dan penulis lirik lagu nyanyiannya yang berjudul Mungkin Saja itu.

Ketika dihubungi Harian Metro berkenaan keputusan mengundur diri sebelum ini, Janna Nick memberikan alasan dirinya kurang bekemampuan sebagai penyanyi.


“Saya terbabit dalam bidang nyanyian hanya suka-suka dan bukan untuk bertanding. Saya tak pernah menyimpan cita-cita untuk bersaing atau sebaris dengan penyanyi handalan sedia ada. Dalam erti kata lain, saya masih sedar diri."

Tambahnya lagi, dia sedar akan kemampuan dan kualiti vokalnya dan tidak kisah sekiranya kalah dalam bidang muzik. Malah, ketika muncul dengan single ini juga dia tahu di mana kedudukannya.

Namun Janna juga sedar yang dia tidak boleh mementingkan diri sendiri memandangkan lagu tersebut adalah ciptaan orang lain.



Kenyataan ini sekaligus menepis andaian orang ramai yang mengatakan dia menarik diri gara-gara tidak boleh menyanyi secara langsung.

"Saya selalu menyanyi secara langsung. Ketika merakamkan lagu Mungkin Saja ia menggunakan suara asli saya dan bukannya ‘auto tune’," katanya.

Bagaimana pula pendapat orang lain? Sedap ke tak suara Janna Nick ni? -CARI
10

Bagus
18

Marah
15

Terkejut
17

Sedih
20

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (101 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote doktor_umum 27-10-2016 11:09 AM
personally, iolls rasa lagu si jenna ni lagi best dari lagu AJ
Quote BebeQ 27-10-2016 11:12 AM
doktor_umum replied at 27-10-2016 11:09 AM
personally, iolls rasa lagu si jenna ni lagi best dari lagu AJ

yelah. i rasa dah letih tengok AJ. Maka dengan ini, i rela tengok Janna pulak nyanyi atas pentas. Hiburan kan~
Quote yeos 27-10-2016 11:14 AM
i okay je 2-2 orang ni nyanyi...

lagu best2... kesian kat komposer la kan...
Quote MousemickeyU 27-10-2016 11:18 AM
At least janna sedar diri dari Aj dok gedik2 mcm vokal paling hebat mengalahkan dato ct *muntah* yg patut tarik diri tu Aj :zz
Quote mesmerize 27-10-2016 11:22 AM
Edited by mesmerize at 27-10-2016 11:23 AM

nyanyi aje lah sis .. sebagai pengalaman pastu just have fun on the stage..
si fazura tu selamba je gembira lagu 'hancur aku' dia masuk semi final mm
meskipun lagu tu ngan suara dia 2-2 hauk
Quote mokcikKSKB 27-10-2016 11:24 AM
Bagus dek..suara kau mcm singa betina tgh ngaum panggil singa jantan..horror..tp lagu tu catchy ler
Quote idril 27-10-2016 11:28 AM
dia ni muka tak photogenic
Quote kattzz 27-10-2016 11:30 AM
aku okey je klu sore kau hauk pun..xde hal la...
Quote harkktuih 27-10-2016 11:32 AM
dekk..ko kena blaja berkeyakinan tinggi mcm fazura tu..hauk mana pun tetap yakin..
Quote senduhazab 27-10-2016 11:33 AM
Bagus la dia sedar diri tapi tapi pada iols dia ni boleh je nyanyi tapi tak mampu nak vokal tu setanding Dayang @ Indah
Quote huJanBaTu 27-10-2016 11:35 AM
Good luck janna

Kalau masuk final terkejut semua
Quote huehue 27-10-2016 11:40 AM
Masuk je. Menang belum tentu. Tapi at least iolls suka tang dia mengaku suara dia tak cukup power. Jadi mcm pajura lagi malu Iolls jadi minat tgk janna ni sebab dia comel comel je takde beria nak 24/7 lemah gemalai

Walaupun lagu AJ pencuri hati tu catchy tapi iolls tetap hater AJ!
Quote mieymiey 27-10-2016 11:59 AM
Awat tak habaq suara you tak sehebat Beyonce atau Adele?
Quote terpaku 27-10-2016 12:02 PM
AJ terasa x nih? sejujurnya suara AJ sengau ya live... kosser sgt ramai peminat..


JN patut buat statement

"suara saya tak sehebat AJ"
Quote minahsleepy 27-10-2016 12:02 PM
harkktuih replied at 27-10-2016 11:32 AM
dekk..ko kena blaja berkeyakinan tinggi mcm fazura tu..hauk mana pun tetap yakin..

hahaha setujuuuuuu

wlaupn suara jana so so jua tp lg ok dr mek jura aku rase
Quote mrsLucky 27-10-2016 12:03 PM
Bagus lah dia mengaku sedar diri... tapi nanti ada yang terasa pulak
Quote ReginaBeauty 27-10-2016 12:05 PM
Good luck in AJL
Quote hafeek 27-10-2016 12:20 PM
good luck ajela... jgn ni tektik rendah diri takut kene hencap sbb xmasuk final
Quote tipuware 27-10-2016 12:38 PM
Edited by tipuware at 27-10-2016 12:39 PM

tgk video ni nyanyi kat konti radio, ok aje.. sama aje sedap cam rekod. lagipun lagu ni takde la susah sgt pun. bukan kena joget bagai pun kan.. realisasikan aje la impian komposer tu

Lihat semua komen(94)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 07:29 AM GMT+8 , Processed in 0.047557 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top