CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

'Live Facebook' Keadaan Di ISS Adalah Palsu- NASA

27-10-2016 10:42 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4048| Komen: 8

Description: Kelmarin, siaran langsung atau istilah terbaru 'live facebook' mengenai keadaan di Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) yang diadakan di akaun facebook rasmi yang bernama "Interestinate", bukan sahaj ...

Kelmarin, siaran langsung atau istilah terbaru 'live facebook' mengenai keadaan di Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) yang diadakan di akaun facebook rasmi yang bernama "Interestinate", bukan sahaja menarik lebih 680 ribu orang menontonnya malah ianya juga dikongsi oleh lebih 6 ribu orang.



sumber foto: FB "Interestinate"

Akan tetapi, menurut laporan berita ET today,  Agensi Angkasa Lepas Amerika Syarikat (NASA) telah menafikan perkara tersebut pada hari itu juga. Menurut pihak berkenaan, siaran langsung yang palsu yang kononnya merupakan Program Realiti Angkasa yang berunsur 'copy paste'. 

Pada hari tersebut, difahamkan NASA tiada sebarang siaran langsung menerusi Facebook mengenai aktiviti di ISS.

Tegas NASA, pihaknya hanya mengadakan siaran langsung di saluran rasminya iaitu ISS HD Earth Viewing Experiment. 

Selain itu, berdasarkan laporan berita Standnews di Hong Kong, salah satu sedutan yang disiarkan seolah-olah merupakan rakaman visual pada 25 Februari 2015 mengenai akitiviti di luar kapal angkasa ISS dan bukan visual yang disiarkan ketika itu.- CARI
27

Bagus
29

Marah
30

Terkejut
30

Sedih
32

Lawak
37

Bosan

Friends Rank (185 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edoraixora 27-10-2016 10:57 AM
apa benda 4 armed object NASA tu??
Quote AlienGurlz 27-10-2016 11:16 PM
Laaa.. Patutlah aku tengok ada 2 kali live tapi macam video yang sama je.
Tipah tertipu juga.
Quote dodolgemok 27-10-2016 11:22 PM
Ummah dunia tertipu. Makanya ummah flat earth theory yakni ummah atheist aka acomfailsains bertepuk tangan bergembira mempertahankan teori flat earth mereka @Reborn_Atheist
Quote sekngucing 28-10-2016 12:12 AM
ummah flat earth anatara paling bodoh pernah aku jumpa sepanjang hayat aku
Quote Reborn_Atheist 28-10-2016 02:17 AM
dodolgemok replied at 27-10-2016 03:22 PM
Ummah dunia tertipu. Makanya ummah flat earth theory yakni ummah atheist aka acomfailsains bertepuk  ...

ummah islam, xtian & yahudi klaim bumi ini adalah FLAT..... otak mereka berisi NAJIS?   
Quote Reborn_Atheist 28-10-2016 02:47 AM
edoraixora replied at 27-10-2016 02:57 AM
apa benda 4 armed object NASA tu??

tuhan baru yg ada 4 tangan....... maybe flying spageti monster, FSM  
Quote Reborn_Atheist 28-10-2016 02:50 AM
part mana dlm al-quran cakap bumi ni berbentuk spherical (arabic = kurah)???  

kitab mu kata bumi ni cam katil........ cam karpet.....  
@sam1528     

Quote sekngucing 28-10-2016 03:12 AM
tuhan sebenar adalah ctulhu

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 06:55 AM GMT+8 , Processed in 0.051755 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top