CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Rasai Kecomelan 700 Karakter Pokemon Sebenar, Hanya Di Singapura

20-10-2016 06:18 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5983| Komen: 9|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Satu lagi sebab mengapa anda tidak boleh lepaskan Singapura sebagai destinasi percutian anda sekeluarga! 700 karakter Pokemon akan menemui anda di sana!

Satu lagi sebab mengapa anda tidak boleh lepaskan Singapura sebagai destinasi percutian anda sekeluarga! 700 karakter Pokemon akan menemui anda di sana!


Sumber foto: CNN Indonesia

Walaupun demam permainan Pokemon Go sudah agak surut, Singapura tidak gentar menjadi tuan rumah sebuah pameran bertajuk Pokemon Research Exhibition yang akan dianjurkan di S.E.A. Aquarium, Resorts World Sentosa.

“Ini adalah pengalaman yang menyeronokkan bagi penggemar Pokemon," kata CEO Resorts World Sentosa, Jason Horkin, kepada CNN Indonesia mengenai acara yang akan berlangsung pada 22 Oktober 2016 hingga 2 Januari 2017.

Sebelum ini, pameran sama sudah diadakan buat pertama kalinya di Jepun.






Sumber foto: Channel NewAsia

Pameran itu menjemput penggemar Pokemon untuk menjadi 'pengkaji pokemon' selama sehari bagi menambah pengetahuan mengenai makhluk comel yang ada di dalam 'pokedex'.

"Pameran ini bertujuan meluaskan lagi pengetahuan penggemar, sekaligus mendorong mereka melakukan aktiviti yang menyeronokkan," jelas Horkin.

Selain melihat gambar comel karakter animasi ciptaan Satoshi Tajiri, pereka permainan video Game Freak, Ken Sugimori, akan turut bersama menyertai pameran itu sebagai ilmuwan yang mengkaji asal usul Pokemon. 

Pengunjung akan diberi PokeBall untuk dikaji dengan tahap kesukaran Regular PokeBall (mudah), Great Ball (menengah) dan Ultra Ball (sukar).

Petunjuk akan dikumpulkan di lapan kawasan seluas seribu meter persegi di sana. Jika masih tidak mendapat jawapan, pengunjung boleh meletakkan PokeBall ke dalam mesin Pokedex, yang akan memberi petunjuk mengenai Pokemon yang sedang dikaji.

Bagi anda yang meminati Pokemon, boleh la menyertai pameran itu dengan mendapatkan tiket masuk secara online pada harga RM101.82 untuk dewasa dan RM66.91 untuk kanak-kanak.

Apalagi peminat Pokemon? Ayuh dapatkan tiket anda! - CARI
9

Bagus
21

Marah
10

Terkejut
13

Sedih
8

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (76 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bianglala 20-10-2016 06:40 PM
siapa yang minat dan ada bajet bolehlah pergi. dekat je, singapore.
Quote ira_229 20-10-2016 07:36 PM
Patutlah senang nak tangkap pokemone kat vivo dekat sentosa..
Quote huehue 21-10-2016 12:31 AM
Iolls pernah pergi benda ni. Sebagai bukan-peminat-pokemon, iolls cuma tunggu nak tengok pikachu berarak terkedek kedek je sebab comel
Quote DeeHanania 21-10-2016 07:12 AM
Pokemon,pokemon dimana kamu,ku mencari mu ingin menangkapmu...Pika Pika Cu...comel!!
Quote tutujackie 21-10-2016 07:51 AM
this is nice
I highly recommend http://www.rcparmachemsolutions.com/ to purchase research chemicals online. Ienjoy the great deals and discounts they offer and if you are ordering productswith free shipping tag, then you are lucky, not for me this time around.

Quote -electrifying- 21-10-2016 12:18 PM
murah nya tiket... huhu
Quote MissVixen 26-10-2016 09:27 PM
Bahana SGD1 = RM3
Quote Artemesiaa 27-10-2016 11:18 AM
Wah menarik
Quote wlpwlp 8-12-2016 09:04 PM
pandora canada, tommy hilfiger outlet, utah jazz jerseys, ray ban outlet, toms shoes, new balance, hermes outlet, adidas, air max, converse, oakley sunglasses cheap, orlando magic jerseys, cheap eyeglasses, barbour jacket outlet, true religion jeans outlet, cheap nfl jerseys, vans, nike mercurial, nfl colts jerseys, chi jerseys, michael kors handbags, converse shoes, cheap barbour jackets, toms outlet, vibram five fingers, hollister kids, dal jerseys, swarovski, adidas, lacoste, nfl saints jerseys, coach factory, converse outlet, michael kors canada, ray bans, barbour outlet, burberry outlet store, asics, oakley vault, nuggets jersey, long champ, phoenix suns jersey, nike.com, polo ralph lauren, vans shoes, nfl falcons jerseys, north face, ralph lauren, ralph lauren polos, eyeglasses frames, new balance canada, nike, beats headphones, nike canada, michael kors handbags, abercrombie and fitch, softball bats, coach purses factory, nfl titans jerseys, toms outlet, michael kors bags, swarovski online, kate spade outlet, ugg boots, jordan, nike outlet, polo outlet store, north face, ralph lauren, salvatore ferragamo, cleveland cavaliers, north face backpacks, tory burch, softball bats, nfl giants jerseys, burberry outlet, portland trail blazers jerseys, michael kors outlet, nike outlet, oklahoma city thunder, michael kors bags, cheap michael kors, toms outlet, ray ban, nike, swarovski canada, ugg boots, abercrombie kids, abercrombie, instyler ionic styler, nike, cheap oakley, ralph lauren outlet, kate spade outlet, swarovski jewelry, prada outlet, insanity calendar, uggs black friday, oakley sunglasses, burberry handbags, shoes outlet, nfl vikings jerseys, hollister co, mlb jerseys, nike shoes outlet, sacramento kings jerseys, carmelo anthony jersey, basketball shoes, cheap jerseys, hollister, womens clothing, nfl jerseys, nfl bengals jerseys, oakley outlet online, jordans for sale, nike free run, nike roche run, nfl 49ers jerseys, red bottom shoes, nfl patriots jerseys, oakley sunglasses, [/url], [url=http://www.burberryoutletonline.cc/]burberry sale, adidas mens, ray bans, nba jerseys, bcbg max, wedding dress, air max, moncler jackets outlet, burberry outlet, michael kors handbags, air jordan retro, christian louboutin shoes, designer handbags, tory burch sale, uggs outlet, fendi belts, replica handbags, polo ralph lauren outlet, canada gooses outlet, michael kors handbags, nike air max, rolex watches, detroit pistons jerseys, new balance outlet, chi flat iron, the north face outlet, burberry sale, new orleans pelicans jerseys, air force, abercrombie, oakley sunglasses, air huarache, coach outlet store online, ugg australia, prada shoes, hugo boss outlet, michael kors outlet online sale, michael kors black friday, bcbg max azria, air max 90, ray ban sunglasses outlet, ray ban outlet, prada outlet, nfl seahawks jerseys, louboutin shoes, ralph lauren online shop, nfl packers jerseys, hair straightener, asics gel, nike huarache, burberry, nfl jerseys, nfl azcardinals jerseys, prada, nike free, mcm backpack, oakley, adidas, tommy hilfiger outlet stores, cheap michael kors, levis outlet store, guess, replica watches, mcm bags, supra shoes, oakley sunglasses cheap, thomas sabo, michael kors taschen, true religion jeans men, ugg australia, michael kors, puma shoes, cheap oakley sunglasses, ralph lauren factory store, michael kors, bottega bags, mbt shoes sale, toronto raptors jerseys, oakley sunglasses cheap, pandora charms, polo ralph lauren outlet online, coach outlet online, michael kors purses, longchamp taschen, mlb jerseys, toms shoes outlet, ralph lauren polo, iphone cases, jimmy choo, nfl buccaneers jerseys, coach factory, pandora bracelet, adidas schuhe, louboutin shoes, air jordans, oakley outlet online, coach outlet, ray ban sunglasses, ralph lauren outlet, michael kors outlet, juicy couture clothings, coach factory, louboutin shoes, giuseppe shoes, north face jackets, coach outlet store, pandora charms, tn requin pas cher, nfl chiefs jerseys, toms shoes outlet, nfl ravens jerseys, www.tommyhilfiger.nl, ed hardy, kate spade, ugg, timberland outlet, atl jerseys, boston celtics jerseys, woolrich clearance, nfl texans jerseys, air jordan shoes, air max schoenen, nike shoes, christian louboutin, free run, valentino shoes, north face jackets, babyliss, ray ban, timberland femme, oakley outlet online, watches, mcm backpack, longchamp, air jordans, warriors jersey, lunette ray ban pas cher, chris paul jersey, ray ban sunglasses, burberry handbags, milwaukee bucks jerseys, moncler jackets, hollister clothing store, dsquared2, nike roshe, uggs, air max, ray ban pas cher, beats by dr dre, ugg australia, versace shoes outlet, ralph lauren outlet online, swarovski crystal, ugg boots clearance, adidas, oakley pas cher, true religion jeans women, air max 1, ralph lauren uk, relojes, coach factory outlet, nike air max, mizuno running, hilfiger online shop, longchamp black friday, nhl jerseys, hou jerseys, roshe runs, nfl steelers jerseys, nike air max 2014, huarache, hollister online shop deutschland, ferragamo shoes, roshe run, roshe run, north face, heat jerseys, designer handbags, michael kors, ray ban wayfarer, true religion outlet, northface, cheap oakley sunglasses, air max shoes, michael kors, converse sneakers, uggs boots, ugg australia, nfl bears jerseys, coach bags outlet, true religion, coach outlet online canada, longchamp, toms outlet, lal jersey, nike free run, marc jacobs, nhl jerseys, replica watches, retro jordans, mlb jerseys, nike air max, p90x3, kate spade outlet online, oakley, ray ban prezzi, brooklyn nets jerseys, puma online shop, replica watches, salomon, the north face outlet, chi hair, givenchy outlet online, christian louboutin, nfl cowboys jerseys, barbour factory, scarpe hogan, burberry outlet, nfl raiders jerseys, prada handbags, ray ban, nfl bills jerseys, cheap true religion, oakley vault, roshe runs, adidas, washington wizards jerseys, mcm handbags, new balance shoes, burberry outlet, timberland shoes, tory burch sale, nike, barbour jackets, ralph lauren, rolex watches for sale, coach outlet online, indiana pacers jerseys, michael kors outlet online, celine outlet online, swarovski jewelry, rayban, nike mercurial, polo ralph lauren, ralph lauren, longchamp handbags, ralph lauren, sas jersey, coach factory outlet online, abercrombie fitch, montre femme, uhren shop, minnesota timberwolves jerseys, nike air, tory burch handbags, nfl dolphins jerseys, hermes birkin, burberry outlet online, nfl jaguars jerseys, coach black friday, timberland shoes, chh jerseys, hermes bags, coach outlet store, calvin klein underwear, abercrombie and fitch, nfl eagles jerseys, nike factory, ray ban zonnebril, nike shoes, uggs on sale, mlb jerseys, philipp plein, tommy hilfiger online, adidas shoes, nike.com, pandora jewellery australia, tommy hilfiger outlet stores, philadelphia 76ers, celine bags, cheap michael kors, air max, ray ban outlet online, omega watches, dre beats, michael kors outlet online sale, mcm backpack outlet, ray ban outlet, mont blanc, air yeezy shoes, oakley sunglasses, nfl browns jerseys, rolex, nfl lions jerseys, beats by dre, toms.com, nike free run 5.0, nfl panthers jerseys, oakley, uggs, ferragamo, gooses jackets, nfl chargers jerseys, longchamp outlet, hogan, michael kors handbags, juicy couture, cheap nba shoes, ralph lauren outlet online, marc jacobs outlet, michael kors outlet online, coach outlet, nfl broncos jerseys, pandora, iphone 4s cases, reebok, uggs outlet, michael kors outlet, ray ban wayfarer, giuseppe zanotti, rolex watches, ray-ban sunglasses, uggs, tommy hilfiger, burberry online shop, nfl rams jerseys, michael kors bags, soccer shoes, jimmy choo, michaelkors.com, michael kors, nfl jets jerseys, vans, nfl redskins jerseys, bottega veneta, uggs canada, longchamp handbags, memphis grizzlies jerseys, air max 2015, the north face, thomas sabo uk, new balance, abercrombie and fitch, purses and handbags, burberry outlet online, burberry outlet online, armani outlet, ralph lauren polos, michael kors outlet

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 01:05 AM GMT+8 , Processed in 0.077719 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top