CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tokyo Mengalami 'Blackout' Ketika Waktu Kemuncak Lewat Petang Semalam

13-10-2016 12:02 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5749| Komen: 13

Description: Seramai 350,000 pengguna terkesan dengan kejadian gangguan bekalan elektrik berlaku di Tokyo petang semalam.

sumber foto: https://www.thestar.com/

sumber foto: https://www.thestar.com/
sumber foto: https://www.thestar.com/

Seramai 350,000 pengguna terkesan dengan kejadian gangguan bekalan elektrik berlaku di Tokyo petang semalam. 

Antara yang terjejas tertumpu di perumahan awam, pejabat dan 11 bilik wad yang berada di sekitar kawasan termasuk di Minato, Chiyoda and Shinjuku.


Namun demikian, dikatakan bekalan elektrik kembali normal dalam masa 10 minit. 

Agensi berita Jepun NHK melaporkan berlaku kebakaran di salah satu loji elektrik di bandar Niiza berhampiran Tokyo.

Difahamkan pihak utiliti,Tokyo Electric Power Co (TEPCO) masih menyiasat punca kejadian itu.

Bagaimana tiada kecederaan yang tidak diingini dilaporkan dalam kejadian berkenaan.

Gangguan elektrik itu juga menyebabkan perkhidmatan keretapi tergendala manakala operasi pejabat kerajaan di tengah Tokyo turut terkesan.

Rata-rata penumpang yang terkandas di stesen MRT terkejut dan kesal dengan apa yang terjadi. - CARI

sumber foto: https://www.thestar.com/

8

Bagus
9

Marah
6

Terkejut
5

Sedih
9

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (40 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 13-10-2016 04:50 PM
Cepat betul mereka bertindak kurang sejam semuanya dah seperti sediakala
Quote amylopectin 13-10-2016 06:41 PM
Rumah iols sekali blackout..tak cecah 4 5 jam tak sah :
Quote daiman 16-10-2016 08:04 AM
Kat mesia ko jangan verangan la dalam masa 1 jam akan settle masalah api terputus...
Quote mattzzx 16-10-2016 03:13 PM
dia orang memang cekap..
Quote @pplegreen 17-10-2016 11:24 AM
kalau kat malaysia within 24 hours jah baru siap
Quote supernaturalee 18-10-2016 04:54 PM
kt msia kes blackout trbesar maybe ms mlm slam buat konsert unplugged
back in 1996 mcm tu kot
hampir semenanjung gelap

anyway...ade makhluk yg keluar x during kegelapan tu

Quote supernaturalee 18-10-2016 05:20 PM
sumber : wiki

1992 blackout[edit]
On 29 September 1992, Malaysia suffered a long and total power blackout caused by lightning striking a transmission facility and causing a rolling failure in the transmission and distribution system.[1] According to Tan Sri Ani Arope in his memory book, the incident was actually planned and executed by YTL, an IPP company just to prove that how Malaysia really needs an IPP company.

1996 blackout[edit] - 6 negeri/kwsn terlibat
A widespread power outage in Peninsular Malaysia began at 17:17 on 3 August 1996. The states of Peninsular Malaysia – including Kuala Lumpur, Selangor, Putrajaya, Johor, Melaka, and Negeri Sembilan – lost power for several hours.

A transmission line near Sultan Ismail Power Station in Paka, Terengganu tripped at 5:17pm causing all power stations in Peninsular Malaysia to collapse resulting in a massive power failure. Supply was back to normal by 11pm.[2]

The weekend power outage was the third in the past four years, and the worst since In the wake of that capacity-related stumble, the government moved to allow five independent power producers to enter the electricity-generation business. After this blackout, utility giant Tenaga Nasional's stock fell considerably.[3]

2003 blackout[edit]
The southern Peninsular Malaysia electricity blackout crisis affected the southern part of Peninsular Malaysia, including Kuala Lumpur, Selangor, Negeri Sembilan, Malacca and Johor due to a power failure. The 5 states (including Kuala Lumpur) had been affected for 5 hours from 10.00 am local time (02:00 UTC) to 3.00 pm (07:00 UTC) on September 4, costing industries $13.8 million [1]

2005 blackout[edit]
The northern Peninsular Malaysia blackout crisis was a power outage in Malaysia in 2005 where many states of Malaysia's northern peninsular, including Perak, Penang, Kedah, and Perlis had no electricity owing to a fault of the main cable transmission line grid near Serendah, Selangor.[4]

2013 blackouts[edit]
On June 27, 2013, another severe blackout was reported during peak hour ~5.36pm at Sarawak which is claimed to be originated from Bakun Dam causing a trip for the rest of the generators across the grid resulting of severe traffic congestion in the major cities.

In July 2013 several power outages also occurred in Kuala Lumpur and Selangor.

On July 31, 2013 Puchong encountered a power outage from around 8 PM.[5] During the Puchong power outage of July 31, 2013 A TNB spokesman said

"Our men are on the ground to rectify the situation. We apologise for any inconvenience caused"
Quote -electrifying- 18-10-2016 05:57 PM
10mnit je ...
Quote bianglala 19-10-2016 12:50 PM
walau keadaan kelam kbut pun, rakyat jepun pasti akan tetap ikut peraturan dan berbaris..
Quote wlpwlp 8-12-2016 09:07 PM
pandora canada, tommy hilfiger outlet, utah jazz jerseys, ray ban outlet, toms shoes, new balance, hermes outlet, adidas, air max, converse, oakley sunglasses cheap, orlando magic jerseys, cheap eyeglasses, barbour jacket outlet, true religion jeans outlet, cheap nfl jerseys, vans, nike mercurial, nfl colts jerseys, chi jerseys, michael kors handbags, converse shoes, cheap barbour jackets, toms outlet, vibram five fingers, hollister kids, dal jerseys, swarovski, adidas, lacoste, nfl saints jerseys, coach factory, converse outlet, michael kors canada, ray bans, barbour outlet, burberry outlet store, asics, oakley vault, nuggets jersey, long champ, phoenix suns jersey, nike.com, polo ralph lauren, vans shoes, nfl falcons jerseys, north face, ralph lauren, ralph lauren polos, eyeglasses frames, new balance canada, nike, beats headphones, nike canada, michael kors handbags, abercrombie and fitch, softball bats, coach purses factory, nfl titans jerseys, toms outlet, michael kors bags, swarovski online, kate spade outlet, ugg boots, jordan, nike outlet, polo outlet store, north face, ralph lauren, salvatore ferragamo, cleveland cavaliers, north face backpacks, tory burch, softball bats, nfl giants jerseys, burberry outlet, portland trail blazers jerseys, michael kors outlet, nike outlet, oklahoma city thunder, michael kors bags, cheap michael kors, toms outlet, ray ban, nike, swarovski canada, ugg boots, abercrombie kids, abercrombie, instyler ionic styler, nike, cheap oakley, ralph lauren outlet, kate spade outlet, swarovski jewelry, prada outlet, insanity calendar, uggs black friday, oakley sunglasses, burberry handbags, shoes outlet, nfl vikings jerseys, hollister co, mlb jerseys, nike shoes outlet, sacramento kings jerseys, carmelo anthony jersey, basketball shoes, cheap jerseys, hollister, womens clothing, nfl jerseys, nfl bengals jerseys, oakley outlet online, jordans for sale, nike free run, nike roche run, nfl 49ers jerseys, red bottom shoes, nfl patriots jerseys, oakley sunglasses, [/url], [url=http://www.burberryoutletonline.cc/]burberry sale, adidas mens, ray bans, nba jerseys, bcbg max, wedding dress, air max, moncler jackets outlet, burberry outlet, michael kors handbags, air jordan retro, christian louboutin shoes, designer handbags, tory burch sale, uggs outlet, fendi belts, replica handbags, polo ralph lauren outlet, canada gooses outlet, michael kors handbags, nike air max, rolex watches, detroit pistons jerseys, new balance outlet, chi flat iron, the north face outlet, burberry sale, new orleans pelicans jerseys, air force, abercrombie, oakley sunglasses, air huarache, coach outlet store online, ugg australia, prada shoes, hugo boss outlet, michael kors outlet online sale, michael kors black friday, bcbg max azria, air max 90, ray ban sunglasses outlet, ray ban outlet, prada outlet, nfl seahawks jerseys, louboutin shoes, ralph lauren online shop, nfl packers jerseys, hair straightener, asics gel, nike huarache, burberry, nfl jerseys, nfl azcardinals jerseys, prada, nike free, mcm backpack, oakley, adidas, tommy hilfiger outlet stores, cheap michael kors, levis outlet store, guess, replica watches, mcm bags, supra shoes, oakley sunglasses cheap, thomas sabo, michael kors taschen, true religion jeans men, ugg australia, michael kors, puma shoes, cheap oakley sunglasses, ralph lauren factory store, michael kors, bottega bags, mbt shoes sale, toronto raptors jerseys, oakley sunglasses cheap, pandora charms, polo ralph lauren outlet online, coach outlet online, michael kors purses, longchamp taschen, mlb jerseys, toms shoes outlet, ralph lauren polo, iphone cases, jimmy choo, nfl buccaneers jerseys, coach factory, pandora bracelet, adidas schuhe, louboutin shoes, air jordans, oakley outlet online, coach outlet, ray ban sunglasses, ralph lauren outlet, michael kors outlet, juicy couture clothings, coach factory, louboutin shoes, giuseppe shoes, north face jackets, coach outlet store, pandora charms, tn requin pas cher, nfl chiefs jerseys, toms shoes outlet, nfl ravens jerseys, www.tommyhilfiger.nl, ed hardy, kate spade, ugg, timberland outlet, atl jerseys, boston celtics jerseys, woolrich clearance, nfl texans jerseys, air jordan shoes, air max schoenen, nike shoes, christian louboutin, free run, valentino shoes, north face jackets, babyliss, ray ban, timberland femme, oakley outlet online, watches, mcm backpack, longchamp, air jordans, warriors jersey, lunette ray ban pas cher, chris paul jersey, ray ban sunglasses, burberry handbags, milwaukee bucks jerseys, moncler jackets, hollister clothing store, dsquared2, nike roshe, uggs, air max, ray ban pas cher, beats by dr dre, ugg australia, versace shoes outlet, ralph lauren outlet online, swarovski crystal, ugg boots clearance, adidas, oakley pas cher, true religion jeans women, air max 1, ralph lauren uk, relojes, coach factory outlet, nike air max, mizuno running, hilfiger online shop, longchamp black friday, nhl jerseys, hou jerseys, roshe runs, nfl steelers jerseys, nike air max 2014, huarache, hollister online shop deutschland, ferragamo shoes, roshe run, roshe run, north face, heat jerseys, designer handbags, michael kors, ray ban wayfarer, true religion outlet, northface, cheap oakley sunglasses, air max shoes, michael kors, converse sneakers, uggs boots, ugg australia, nfl bears jerseys, coach bags outlet, true religion, coach outlet online canada, longchamp, toms outlet, lal jersey, nike free run, marc jacobs, nhl jerseys, replica watches, retro jordans, mlb jerseys, nike air max, p90x3, kate spade outlet online, oakley, ray ban prezzi, brooklyn nets jerseys, puma online shop, replica watches, salomon, the north face outlet, chi hair, givenchy outlet online, christian louboutin, nfl cowboys jerseys, barbour factory, scarpe hogan, burberry outlet, nfl raiders jerseys, prada handbags, ray ban, nfl bills jerseys, cheap true religion, oakley vault, roshe runs, adidas, washington wizards jerseys, mcm handbags, new balance shoes, burberry outlet, timberland shoes, tory burch sale, nike, barbour jackets, ralph lauren, rolex watches for sale, coach outlet online, indiana pacers jerseys, michael kors outlet online, celine outlet online, swarovski jewelry, rayban, nike mercurial, polo ralph lauren, ralph lauren, longchamp handbags, ralph lauren, sas jersey, coach factory outlet online, abercrombie fitch, montre femme, uhren shop, minnesota timberwolves jerseys, nike air, tory burch handbags, nfl dolphins jerseys, hermes birkin, burberry outlet online, nfl jaguars jerseys, coach black friday, timberland shoes, chh jerseys, hermes bags, coach outlet store, calvin klein underwear, abercrombie and fitch, nfl eagles jerseys, nike factory, ray ban zonnebril, nike shoes, uggs on sale, mlb jerseys, philipp plein, tommy hilfiger online, adidas shoes, nike.com, pandora jewellery australia, tommy hilfiger outlet stores, philadelphia 76ers, celine bags, cheap michael kors, air max, ray ban outlet online, omega watches, dre beats, michael kors outlet online sale, mcm backpack outlet, ray ban outlet, mont blanc, air yeezy shoes, oakley sunglasses, nfl browns jerseys, rolex, nfl lions jerseys, beats by dre, toms.com, nike free run 5.0, nfl panthers jerseys, oakley, uggs, ferragamo, gooses jackets, nfl chargers jerseys, longchamp outlet, hogan, michael kors handbags, juicy couture, cheap nba shoes, ralph lauren outlet online, marc jacobs outlet, michael kors outlet online, coach outlet, nfl broncos jerseys, pandora, iphone 4s cases, reebok, uggs outlet, michael kors outlet, ray ban wayfarer, giuseppe zanotti, rolex watches, ray-ban sunglasses, uggs, tommy hilfiger, burberry online shop, nfl rams jerseys, michael kors bags, soccer shoes, jimmy choo, michaelkors.com, michael kors, nfl jets jerseys, vans, nfl redskins jerseys, bottega veneta, uggs canada, longchamp handbags, memphis grizzlies jerseys, air max 2015, the north face, thomas sabo uk, new balance, abercrombie and fitch, purses and handbags, burberry outlet online, burberry outlet online, armani outlet, ralph lauren polos, michael kors outlet
Quote Nombor123 17-12-2016 12:44 AM
terbaik...
Quote MamaMima711 18-12-2016 01:22 PM
supernaturalee replied at 18-10-2016 05:20 PM
sumber : wiki

1992 blackout[edit]

Aku ingat yg 1992 tu..time tu masih sek..satu semenanjung blackout...kuar kt balkoni rasa pelik tgk satu kawasan besar gelap gelita

Lihat semua komen(13)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 09:00 PM GMT+8 , Processed in 0.059455 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top