CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Budak Lelaki Jepun Yang Dilaporkan Hilang Akhirnya Dijumpai

3-6-2016 11:21 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 17482| Komen: 108

Description: Budak lelaki, Yamato Tanooka yang ditinggalkan di dalam hutan oleh ibu bapanya akibat tidak dengar cakap akhirnya telah dijumpai.
Oleh : TS LOO



sumber foto: google image



Budak lelaki, Yamato Tanooka yang ditinggalkan oleh ibu bapanya di dalam hutan selama 6 hari akibat tidak dengar cakap akhirnya telah dijumpai.

Memurut laporan CNN, kira-kira pukul 7.50 pagi tadi waktu tempatan, seorang askar semasa menjalani latihan ketenteraan di dalam sebuah bangunan latihan tentera di Shikabe, Hokkaido, rasa amat terkejut menemui seorang budak lelaki duduk seorang diri di kawasan lobi bangunan tersebut.

Setelah meneliti dan menanya siapa sebenarnya, barulah dia beritahu namanya adalah Yamato Tanooka. 

Kelihatan Yamato Tanooka tiada mengalami sebarang kecederaan dan keadaannya pun sihat, kemudian askar berkenaan segera memberi makanan dan minuman untuk Yamato. 


Lepas itu membawanya ke hospital yang berdekatan untuk pemeriksaan selanjutnya.

Kanak-kanak tersebut dilaporkan hilang sejak Sabtu lalu selepas ditinggalkan ibu bapanya sebagai hukuman kerana melontar batu ke arah orang ramai dan kereta.- CARI INfonet




sumber : http://www.utusan.com.my/
15

Bagus
17

Marah
4

Terkejut
15

Sedih
15

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (74 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dewi 3-6-2016 11:25 AM
pandai gak anak jepun ni survive kan
Quote M.Rose 3-6-2016 11:39 AM
Kalau ada bencana alam melanda, boleh bertahan budak ni.
Quote mesmerize 3-6-2016 11:40 AM
Astaga parents jenis apa ni abandon anak dalam hutan sorang2?
Quote supernaturalee 3-6-2016 11:43 AM
alhamdulillah selamat


risau klu kena serang dgn bear mcm dlm the revenant tu


Quote Glass_shoes 3-6-2016 11:47 AM
Mujur selamat..kalo kt msia boleh ckp dijaga bunian
Quote redz85 3-6-2016 11:48 AM
boleh join bear grylls the island
Quote hanamunir 3-6-2016 11:51 AM
nasib  baik jumpa..
kalu tak nangis tak berlaguuuu..
Quote si-buta 3-6-2016 12:03 PM
Bunian jepun jaga ek ?
Quote blythes 3-6-2016 12:05 PM
Extreme nya denda anak
Quote budakshinchan 3-6-2016 12:14 PM
ada x kebarangkalian budak kecik bedendam ngan parent dia sampai ke beso.. nnt bila parent dia dah tua .. dia buang parent dia kat tgh hutan plak.. pastu nnt parent dia dengo mcm mcm dlm hutan tu.. nnt kuar la antu budak merangkak ada.. mengesot ada.. mcm mcm lagi la.. 6 hari terperangkap dlm hutan tu..
Quote kimsa-ra 3-6-2016 01:09 PM
kesiannya smpi 6 hari..
xperlu tggl kn dlm hutan garang dh ckp
Quote CrowneGlory 3-6-2016 01:34 PM
dah jumpa ni mohon jgn menyetan... nanti bapak ko htr g hutan penuh rimau pulak...terus jd lauk
Quote pooh~key 3-6-2016 01:37 PM
Selayaknyalah dengan kesalahan budak tu bukan? Kalau akak punya kereta yang jadi mangsa, akak mahu budak tu kena hukuman lebih berat lagi dari sekadar tinggal dalam hutan. :
Quote itik_kuning 3-6-2016 01:42 PM
kot ya pun, bukan jalan penyelesaian ko tinggalkan anak ko dalam hutan sampai 6 hari.

this is totally insane. sehari pun ko tak rindu ke wei anak ko ntah makan ke tidak dalam hutan tu?

gila.
Quote minah_kidal 3-6-2016 01:55 PM
pergh! kejam nye smpi mcm tu ekstrem didik anak
Quote prettyuglybabe 3-6-2016 02:28 PM
memng jahat benar la tu sampai melibatkan orang lain..
selayaknya la kena tinggal dalam hutan..
Quote akuMNdia 3-6-2016 02:32 PM
itik_kuning replied at 3-6-2016 01:42 PM
kot ya pun, bukan jalan penyelesaian ko tinggalkan anak ko dalam hutan sampai 6 hari.

this is tot ...

mana ada tinggalkan sampai 6 hari...
tinggalkan kejap jer.. pusing balik nak pi amik tgk2 dah ilang.

Quote JokesCop 3-6-2016 02:45 PM
supernaturalee replied at 3-6-2016 11:43 AM
alhamdulillah selamat



Then budak tu eligible utk anugerah oscar.
Quote zhatul 3-6-2016 02:48 PM
cuba buat sekali lagi

Lihat semua komen(108)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 11:44 AM GMT+8 , Processed in 0.219971 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top