CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tiga Pemain Badminton Negara Bakal Berlakon Filem

6-10-2016 06:16 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4688| Komen: 16

Description: Pemain beregu campuran badminton negara Chan Peng Soon-Goh Liu Ying dan pemain beregu lelaki Goh V Shem diberi tawaran untuk berlakon dalam sebuah filem tempatan berbahasa Cina yang bertajuk 'Goodbye ...

sumber foto: http://assets.nst.com.my/


Setelah berjaya memenangi pingat perak di Olimpik Rio De Janeiro baru-baru ini, pemain badminton negara bukan sahaja diberi ganjaran wang tunai daripada kerajaan, malah turut dihadiahkan kereta dan rumah oleh syarikat swasta yang bertujuan menghargai kegigihan mereka dalam usaha mencapai kemenangan. 

Sebenarnya bukan setakat itu sahaja, terbaru difahamkan pemain beregu campuran badminton negara Chan Peng Soon-Goh Liu Ying dan pemain beregu lelaki Goh V Shem diberi tawaran untuk berlakon dalam sebuah filem tempatan berbahasa Cina yang bertajuk 'Goodbye Mr Loser' yang akan ditayangkan pada Tahun Baru Cina tahun depan.

Bagi Liu Ying yang juga seorang model sambilan, peluang untuk mengembangkan bakatnya dalam bidang lakonan memang menggembirakan dirinya.


Akan tetapi, kerjaya sebagai pemain badminton tetap menjadi keutamaannya, berlakon dan sebagai model hanya kerja sampingan. 

Apa sekali pun, yang penting diharapkan mereka dapat membahagikan masa yang sebaik mungkin, agar prestasi permainan badminton tidak terjejas pula.- CARI
1

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote exclusive_vvip 6-10-2016 06:18 PM
Ingatkan Raja Azmi yg offer
Quote Artemesiaa 6-10-2016 06:28 PM
Jangan hanyut dalam glamour sudah nanti sibuk sangat berlakon latihan kemana akhirnya tinggal sejarah je
Quote ultra78 6-10-2016 06:57 PM

Hahahaha...Terbayangkan filem Cinta 200 Ela

Rashid Sidek berlakon kayu-sekayunya. Langsung tak boleh berlakon..Sedih sangat tengok. Full film ni ada di account youtube MetroWealth. Sampah sangat. Babak paling tak masuk adalah bila Rashid Sidek menyanyi sambil tak pakai baju

Quote tiang@pi 6-10-2016 07:18 PM
Quote nikaido 6-10-2016 07:46 PM
filem yg team red/pink warrior berlakon rugi teruk
Quote Orix 6-10-2016 07:49 PM
Chan peng soon

Cc : @terpaku
Quote Pajeri_Nenas 6-10-2016 07:49 PM
Muka very ahbeng. Blakon JD along bleh kot
Quote terpaku 6-10-2016 08:00 PM
Orix replied at 6-10-2016 11:49 AM
Chan peng soon

Cc : @terpaku

wahhh....cps... kalau v shem ganti dgn tan wee kiong kan lagi best.... merecik2 pawagam nanti
Quote exclusive_vvip 6-10-2016 09:37 PM
ultra78 replied at 6-10-2016 06:57 PM
Hahahaha...Terbayangkan filem Cinta 200 Ela

Rashid Sidek berlakon kayu-sekayunya. Langsung tak  ...

cinta 200 Ela ni i x penah tgk..tp yg i ingat, wardina kata dia menyesal blakon citer ni    ...selain rashid sidek,abang2 dia pnah blakon gak kan dlm citer Raja Azmi...filem Black Widow klu x salah
Quote spiderman80 7-10-2016 12:14 AM
Seriously? Pemain-pemain badminton kita mana satu yang hensem-hensem cantik-cantik?

Kalaulah Lin Dan, Lee Yong Dae, Fu Haifeng, Victor Axelson or even Taufik Hidayat bolehlah..., dorang ada rupa retis jugak.
Quote hafeek 7-10-2016 09:43 AM
ultra78 replied at 6-10-2016 06:57 PM
Hahahaha...Terbayangkan filem Cinta 200 Ela

Rashid Sidek berlakon kayu-sekayunya. Langsung tak  ...

mesti nyesal tgk dulu haha
Quote batmana 7-10-2016 10:56 AM
cinta 200 ela tu, novel asal dia lucah, kne haramkan.
tu yg ramai nyesal belakon dlm tu.
Quote Modngengade 7-10-2016 11:38 AM
spiderman80 replied at 6-10-2016 04:14 PM
Seriously? Pemain-pemain badminton kita mana satu yang hensem-hensem cantik-cantik?

Kalaulah Li ...



Yang sebelah kanan tu kendu jugak syg....tasty sgt!

Quote kurga 7-10-2016 12:42 PM
aku kalau leh la.. aku cadangkan sapa penerbit buat filem untuk drama bersiri Jaguh yg si eizlan berlakon tu... da sah-2.. citer tu badminton punyer.... hahaha ... jalan citer dia... eizlan tu jd pengurus plak untuk pasukan badminton ....
Quote chinatsu 7-10-2016 03:35 PM
Modngengade replied at 7-10-2016 11:38 AM
Yang sebelah kanan tu kendu jugak syg....tasty sgt!

kalau yg kanan ni aku setuju la jugak.. comel orangnya
Quote Modngengade 7-10-2016 04:38 PM
chinatsu replied at 7-10-2016 07:35 AM
kalau yg kanan ni aku setuju la jugak.. comel orangnya

kan....cute sgt walaupun cuma 2B sajork

Lihat semua komen(16)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-6-2023 01:40 AM GMT+8 , Processed in 0.131573 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top