CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2857|Reply: 16

Tiga Pemain Badminton Negara Bakal Berlakon Filem

[Copy link]
Post time 6-10-2016 06:16 PM | Show all posts |Read mode


sumber foto: http://assets.nst.com.my/



Setelah berjaya memenangi pingat perak di Olimpik Rio De Janeiro baru-baru ini, pemain badminton negara bukan sahaja diberi ganjaran wang tunai daripada kerajaan, malah turut dihadiahkan kereta dan rumah oleh syarikat swasta yang bertujuan menghargai kegigihan mereka dalam usaha mencapai kemenangan.


Sebenarnya bukan setakat itu sahaja, terbaru difahamkan pemain beregu campuran badminton negara Chan Peng Soon-Goh Liu Ying dan pemain beregu lelaki Goh V Shem diberi tawaran untuk berlakon dalam sebuah filem tempatan berbahasa Cina yang bertajuk 'Goodbye Mr Loser' yang akan ditayangkan pada Tahun Baru Cina tahun depan.


Bagi Liu Ying yang juga seorang model sambilan, peluang untuk mengembangkan bakatnya dalam bidang lakonan memang menggembirakan dirinya.


Akan tetapi, kerjaya sebagai pemain badminton tetap menjadi keutamaannya, berlakon dan sebagai model hanya kerja sampingan.


Apa sekali pun, yang penting diharapkan mereka dapat membahagikan masa yang sebaik mungkin, agar prestasi permainan badminton tidak terjejas pula.- CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2016 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan Raja Azmi yg offer
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 06:28 PM | Show all posts
Jangan hanyut dalam glamour sudah nanti sibuk sangat berlakon latihan kemana akhirnya tinggal sejarah je
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 06:57 PM | Show all posts

Hahahaha...Terbayangkan filem Cinta 200 Ela

Rashid Sidek berlakon kayu-sekayunya. Langsung tak boleh berlakon..Sedih sangat tengok. Full film ni ada di account youtube MetroWealth. Sampah sangat. Babak paling tak masuk adalah bila Rashid Sidek menyanyi sambil tak pakai baju

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 07:46 PM | Show all posts
filem yg team red/pink warrior berlakon rugi teruk
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-10-2016 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Chan peng soon

Cc : @terpaku
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka very ahbeng. Blakon JD along bleh kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2016 08:00 PM | Show all posts
Orix replied at 6-10-2016 11:49 AM
Chan peng soon

Cc : @terpaku

wahhh....cps... kalau v shem ganti dgn tan wee kiong kan lagi best.... merecik2 pawagam nanti
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 6-10-2016 06:57 PM
Hahahaha...Terbayangkan filem Cinta 200 Ela

Rashid Sidek berlakon kayu-sekayunya. Langsung tak  ...

cinta 200 Ela ni i x penah tgk..tp yg i ingat, wardina kata dia menyesal blakon citer ni    ...selain rashid sidek,abang2 dia pnah blakon gak kan dlm citer Raja Azmi...filem Black Widow klu x salah
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriously? Pemain-pemain badminton kita mana satu yang hensem-hensem cantik-cantik?

Kalaulah Lin Dan, Lee Yong Dae, Fu Haifeng, Victor Axelson or even Taufik Hidayat bolehlah..., dorang ada rupa retis jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 6-10-2016 06:57 PM
Hahahaha...Terbayangkan filem Cinta 200 Ela

Rashid Sidek berlakon kayu-sekayunya. Langsung tak  ...

mesti nyesal tgk dulu haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 10:56 AM | Show all posts
cinta 200 ela tu, novel asal dia lucah, kne haramkan.
tu yg ramai nyesal belakon dlm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 11:38 AM | Show all posts
spiderman80 replied at 6-10-2016 04:14 PM
Seriously? Pemain-pemain badminton kita mana satu yang hensem-hensem cantik-cantik?

Kalaulah Li ...



Yang sebelah kanan tu kendu jugak syg....tasty sgt!

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 12:42 PM | Show all posts
aku kalau leh la.. aku cadangkan sapa penerbit buat filem untuk drama bersiri Jaguh yg si eizlan berlakon tu... da sah-2.. citer tu badminton punyer.... hahaha ... jalan citer dia... eizlan tu jd pengurus plak untuk pasukan badminton ....
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 03:35 PM | Show all posts
Modngengade replied at 7-10-2016 11:38 AM
Yang sebelah kanan tu kendu jugak syg....tasty sgt!

kalau yg kanan ni aku setuju la jugak.. comel orangnya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2016 04:38 PM | Show all posts
chinatsu replied at 7-10-2016 07:35 AM
kalau yg kanan ni aku setuju la jugak.. comel orangnya

kan....cute sgt walaupun cuma 2B sajork

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 07:33 PM GMT+8 , Processed in 0.067338 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list