CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Juara Badminton Remaja Asia 2017 Milik Malaysia

31-7-2017 10:25 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2842| Komen: 21

Description: Tahniah buat pemain badminton remaja negara, Leong Jun Hao kerana berjaya muncul juara perseorangan lelaki dalam Kejohanan Badminton Remaja Asia 2017 yang berakhir di Jakarta, Indonesia semalam.


sumber : https://assets.nst.com.my/


Tahniah buat pemain badminton remaja negara, Leong Jun Hao kerana berjaya muncul juara perseorangan lelaki dalam Kejohanan Badminton Remaja Asia 2017 yang berakhir di Jakarta, Indonesia semalam.

Berdasarkan halaman keputusan rasmi laman sesawang Persekutuan Badminton Dunia (BWF) , bwf.tournamentsoftware.com, remaja berusia 18 tahun itu terpaksa bekerja keras dalam pertarungan selama satu jam 14 minit untuk menewaskan pemain China Bai Yupeng 21-6, 20-22, 21-17, di Jaya Raya Sports Hall Traning Center.

Memetik laporan Bernama, beliau menamatkan penantian negara untuk merangkul gelaran juara yang kali terakhir dimenangi oleh Soo Teck Zhi di edisi 2013 kejohanan di bawah 19 tahun itu di Kota Kinabalu, Sabah empat tahun lalu. 


Jun Hao yang merupakan pilihan keenam kejohanan mara ke final selepas menundukkan pemain Thailand, Kunvalut Vitidsam 19-21, 21-14, 23-21 dalam perlawanan separuh akhir yang berlangsung Sabtu lalu. 

Selepas ini, pemain yang menjadikan Datuk Lee Chong Wei sebagai idolanya itu bakal beraksi pada Grand Prix Antarabangsa Remaja Terbuka India bulan depan dan dia berharap mampu mengekalkan aksi terbaik.- CARI


11

Bagus
22

Marah
22

Terkejut
11

Sedih
20

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cendolsantan 31-7-2017 10:37 AM
Syabas buat adik Jun Hao, teruskan usaha gigih demi mengharumkan nama Malaysia.
Quote alieyrina 31-7-2017 10:59 AM
Konsisten mcm abg wei plissss
Quote aqissa 31-7-2017 11:04 AM
Tahniah anak malaysia....
Quote chinta89 31-7-2017 11:14 AM
teruskan perjuanganmu dik. tahniah!
Quote Artemesiaa 31-7-2017 11:27 AM
Tahniah semoga lebih berjaya dimasa depan
Quote lil_sparky 31-7-2017 11:36 AM
Yeayyyy..tahniahhh
Quote Bujat 31-7-2017 11:53 AM
Tahniah
Quote AnBulisia 31-7-2017 12:29 PM
apa rahsianya untuk kekal cemerlang dari peringkat remaja ke peringkat senior?
rahsia ini yang perlu di gali oleh BAM
sedari dulu, remaja kita memang cemerlang
namun semuanya hilang di tengah jalan
pembangunan di peringkat akar umbi telah berjaya dilaksanakan
namun di peringkat buluh belum berjaya, semuanya jadi buluh lemang je... lemak dan berlemau
takde yang jadi buluh meriam... berdentum dentum
Quote NekNgah 31-7-2017 01:17 PM
Tahniah Jun Hao, tingkatkan usaha, semoga lebih maju jaya dimasa hadapan.
Quote adelea 31-7-2017 01:22 PM
dah takde anak melayu ka yg boleh main badminton cam anak2 sidek ..
menyampah tgk sukan Malaysia semuanya di konker bangsat cino
Quote raradhia 31-7-2017 01:25 PM
tahniahhhh!! {:cryrun
Quote cmf_blingblings 31-7-2017 01:25 PM
pelapis suka badmintton Malaysia
Quote LoveSungmin 31-7-2017 01:36 PM
Muka dia macam Choong Hann versi muda
Quote -electrifying- 31-7-2017 04:51 PM
terbaekkkkkkkk
Quote insulin 31-7-2017 04:53 PM
Syabas. Tahniah.
Quote ShiningStars 31-7-2017 09:19 PM
Congrats jun hao{:hooray
Quote ShiningStars 31-7-2017 09:19 PM
Congrats jun hao{:hooray
Quote malaisyah2 31-7-2017 09:46 PM
sukan pprt tv kejiranan pun tak de yang layan
Quote budaktua 31-7-2017 10:32 PM
soo teck zhi tu dah ke mana skrg..?

Lihat semua komen(21)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 05:22 AM GMT+8 , Processed in 0.281693 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top