CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kejam: Nenek Maut Dipenggal & Dikerat Cucu Berusia 19 Tahun

10-8-2016 12:16 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 17871| Komen: 240

Description: Kelmarin, berlakunya satu kejadian bunuh yang amat mengerikan di Kulai, Johor. Seorang remaja berumur 19 tahun disyaki membunuh nenek kandungnya, Maimon Abdul Samad, 76 tahun.
Oleh : TS LOO



sumber foto : bharian Online



Kelmarin, berlakunya satu kejadian bunuh yang amat mengerikan di Kulai, Johor. Seorang remaja berumur 19 tahun disyaki membunuh nenek kandungnya, Maimon Abdul Samad, 76 tahun. 

Kepala mangsa bukan sahaja dipenggal malah tangan dan kedua-dua kakinya turut dipotong. Bahagian anggota badan yang dipotong itu kemudian disembunyikan di beberapa tempat yang berlainan. 

Difahamkan, remaja terbabit mengambil langkah memotong mayat neneknya untuk menghapuskan bukti dan mengelakkan perbuatannya dari diketahui orang.


sumber foto: astro awani


Setakat ini, motif sebenar kejadian masih belum diketahui. Bagaimanapun, pihak polis telah berjaya menahan suspek dan senjata yang digunakan semasa membunuh neneknya itu turut dijumpai.

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Supt Rahmat Othman, kepala mangsa yang dipenggal itu diletakkan di hadapan pintu masuk rumah, manakala tubuh mangsa dijumpai di bawah singki.

Hasil siasatan mendapati suspek menggunakan sebilah pisau berukuran antara empat hingga tujuh inci panjang, yang ditemui di dalam pasu bunga di luar rumah mangsa, tambah Rahmat.

"Suspek dipercayai mengalami gangguan mental akibat tidak makan ubat sejak beberapa bulan lepas." 

Kes akan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana kesalahan membunuh.- CARI



sumber info: astro awani






22

Bagus
16

Marah
35

Terkejut
23

Sedih
49

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (176 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Jajabeans 9-8-2016 08:36 PM
Ya allah kejamnyaa
Quote mak_wa95 9-8-2016 08:48 PM
penangan syabu..

tembak je pembunuh ni
Quote binatang 9-8-2016 08:52 PM
Innalillaahiwainnailaihirajiuun
Quote 32kW 9-8-2016 08:54 PM
Ngerinya.. Sel otak merosot sangat sampai jadi kejam gini
Quote sofiazara 9-8-2016 08:59 PM
Allahu akbar
alfatihah cik mon
Quote zeed 9-8-2016 09:17 PM
Sakitnya hati tgk anak2 muda terjebak dadah
Quote edee_91 9-8-2016 09:21 PM
tak ada yang snap gambar kepala itu ke sis?
Quote lasagnaklcc 9-8-2016 09:29 PM
Kejamnya... Apalah sgt kudrat nenek tu nak melawan cucu dia.
Quote budakshinchan 9-8-2016 09:30 PM
Edited by budakshinchan at 11-8-2016 12:22 PM

pembunuh dah dpt tangkap.. budak lagi.. umo 19 tahun.. mental..

#Ralat : pembunuh bukan penghisap syabu, gam atau dadah. sekian

skrg ni kat dpn umah banyak kenderaan.. rerata dtg nk nengok.. tp polis dah seal area umah tu.. tunggu jabatan forensic dtg.. baru la mayat leh kuar

shin x berani la dtg dedekat.. cuma dpt kabo pembunuhan berlaku awal.. bukan area 6 ptg.. sbb masa polis sampai jam 6 lebih tu darah dah kering.. ada jiran arwah gitau dia dengar pembunuh begaduh ngan arwah sejak semalam lg.. boleh jd pembunuhan berlaku awal pagi.. maybe masa arwah tido.. ayah pembunuh sempat dtg siang td utk pujuk pembunuh buang senjata dan serahkan diri.. tp pembunuh larikan diri.. sibaek dah dpt tangkap
Quote budakshinchan 9-8-2016 09:31 PM
siannya budak ni.. naper la ko jd camni.. x kesian ker ko wat nenek ko camtu
Quote sofiazara 9-8-2016 09:33 PM
ko kenal ke shin budaknya
Quote sukacactus 9-8-2016 09:38 PM
Kesian nenek dapat cucu gini
Salam takziah
Quote eenhemo2 9-8-2016 09:42 PM
Innalillahiwainnailaihirojiun.
Quote fcl29 9-8-2016 09:51 PM
astaghfirullahalazim..

nape la bnyk kes cenggini melibatkn nenek2..
Quote shuk_one 9-8-2016 09:54 PM
Takziah.... Kesian nenek nih
Quote edee_91 9-8-2016 09:55 PM
budakshinchan replied at 9-8-2016 09:31 PM
siannya budak ni.. naper la ko jd camni.. x kesian ker ko wat nenek ko camtu

tak ada makna nak kesian sis. cash.
Quote Ipo 9-8-2016 10:01 PM
Ya Rabbi...ngerinya..
penagih dadah ni memang akan jadi mental
innalillah dan takziah..
Quote kechikchomel 9-8-2016 10:03 PM
kepala kat luar rumah??
mesti jiran shin yang memula jumpa mayat tu trauma kan shin?
Quote mak_wa95 9-8-2016 10:05 PM
jadi pembunuh keluarga sendiri..

jadi perogol keluarga sendiri

jadi pendera keluarga sendiri..

pusing2 tu je la keejenya

Lihat semua komen(240)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:06 PM GMT+8 , Processed in 0.073796 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top