CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Skandal 1MDB: Pandang Serius Sindiran Terhadap PM- Peguam Negara

22-7-2016 10:47 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6689| Komen: 36

Description: Tegas Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali , pihaknya memandang berat terhadap sindiran dan dakwaan-dakwaan yang dibuat terhadap Perdana Menteri mengenai apa yang dikatakan salah laku jenayah berh ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: google image



Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak dinamakan sebagai defendan atau dikatakan melakukan sebarang salah laku jenayah dalam saman sivil oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (AS) ke atas 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali berkata demikian dalam satu kenyataan yang dikeluarkan semalam. 

Tegas beliau, pihaknya memandang berat terhadap sindiran dan dakwaan-dakwaan yang dibuat terhadap Perdana Menteri mengenai apa yang dikatakan salah laku jenayah berhubung tindakan sivil yang difailkan oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat.


"Oleh kerana siasatan sedang dijalankan, adalah tidak wajar untuk mendedahkan butiran yang mungkin boleh menjejaskan siasatan."


"Sebarang salah laku mesti dan akan dihukum. Malaysia sentiasa mendukung prinsip kedaulatan undang-undang." 


Tambah beliau pada masa ini, siasatan sedang dijalankan oleh Polis Diraja Malaysia mengenai perkara-perkara berkaitan 1MDB.- CARI



14

Bagus
12

Marah
10

Terkejut
22

Sedih
14

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (88 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dizzzek 22-7-2016 10:48 AM
ptui
ptui
ptui
Quote skymania 22-7-2016 10:53 AM
Sudahla....dh terang lg bersuluh....
Quote cmf_kunyit 22-7-2016 10:56 AM
rasa mcm nak cari plet Penang - PU1111..
Quote namirulmukminin 22-7-2016 10:58 AM


Rasa nak bagi penyepak aje kat muka dia ni...
Quote hacks_oren 22-7-2016 11:11 AM
Sebarang salah laku mesti dan akan dihukum. Malaysia sentiasa mendukung prinsip kedaulatan undang-undang.  
Quote sipendiam 22-7-2016 11:18 AM
kalau berita ni LGE yang kena, 13 tahun diratibnya dalam belitan utama
Quote brownstone 22-7-2016 11:30 AM
nak takut apa...thn depan gi haji lagi cuci dosa. janji anak cucu hidup senang.
Quote kaseh80 22-7-2016 11:41 AM
Malaysia BOLEH
Quote Lagubestbest 22-7-2016 12:33 PM
Statement damage control..
Quote batman_2007 22-7-2016 02:38 PM
Baik kau get ready cari tuan baru lah..
Quote cmf_blingblings 22-7-2016 02:49 PM
kalau nama dia tak ada, semua org tahu dia pakai proksi, kalau dia bubuh nama dia mmg dia sendiri gali lubang kubur
Quote renko 22-7-2016 03:11 PM
kisah pulak najib kena sindir ke maki ke ape
bukan paham bahasa pon kepit tu
Quote -electrifying- 22-7-2016 03:51 PM
namirulmukminin replied at 22-7-2016 10:58 AM
Rasa nak bagi penyepak aje kat muka dia ni...

Menyampah gua tgk mke dia ni...
Quote namirulmukminin 22-7-2016 03:55 PM
-electrifying- replied at 22-7-2016 03:51 PM
Menyampah gua tgk mke dia ni...

Tu la pasal... muka PPRT gila tu... Muka org tua sparuh siap..
Quote ctaz 22-7-2016 04:00 PM
kurrr...
kurrr....
kurrr...
kurrr....
kurrr...
kurrr....
Quote cak! 22-7-2016 04:04 PM
UNDUR NAJIB UNDURRRRR
Quote Firenzza 22-7-2016 04:09 PM
hacks_oren replied at 22-7-2016 11:11 AM
Sebarang salah laku mesti dan akan dihukum. Malaysia sentiasa mendukung prinsip kedaulatan undang-un ...

Betul3 cth wak yidin & sapie bedal dh merasa hukuman tersebut   
Quote -electrifying- 22-7-2016 04:11 PM
namirulmukminin replied at 22-7-2016 03:55 PM
Tu la pasal... muka PPRT gila tu... Muka org tua sparuh siap..

Org ckp mke xde nurrrr
Quote namirulmukminin 22-7-2016 04:16 PM

Memang pon.. kelam gila muka dia...

Lihat semua komen(36)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 11:14 PM GMT+8 , Processed in 0.151398 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top