CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kenaikan Harga Langganan Astro, Patuhi Akta Ditetapkan- Tim.Menteri Komunikasi

22-7-2016 10:15 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4144| Komen: 17

Description: Menurut timbalan menteri komunikasi dan multimedia, Jailani Johari, sebenarnya pada 13 Jun lalu, Astro pernah menghantar surat kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk memaklumkan m ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: google image


Secelum ini, terdapat netizen yang meluahkan ketidakpuasan terhadap tindakan Astro menaikkan harga pakej sukan ketika perlawanan Piala Eropah dilangsungkan, sekaligus berhajat untuk menghentikan penggunaan khidmat Astro, akibatnya dia didenda dan mengajak orang ramai memboikot Astro!

Namun, menurut timbalan menteri komunikasi dan multimedia, Dato Jailani Johari, sebenarnya pada 13 Jun lalu, Astro pernah menghantar surat kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk memaklumkan mereka akan menjalankan penyelarasan bayaran khidmat melanggan, khususnya kadar harga untuk pakej sukan. 

Alasan Astro untuk menaikkan bayaran perkhidmatannya adalah disebabkan kos hakcipta penyiaran yang dimilikinya dalam sebahagian program memerlukan perbelanjaan yang tinggi khususnya temasya sukan antarabangsa seperti Piala Thomas dan Uber. 


Jailani turut maklumkan, berhubung perkara tersebut, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia pernah beberapa kali bermesyaurat dengan Astro, jadi penyelarasan harga kali ini mematuhi akta komunikasi dan multimedia seksyen 197.- CARI


8

Bagus
23

Marah
21

Terkejut
26

Sedih
14

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (109 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kumbang7 22-7-2016 10:37 AM
satu point je nk cakap.....astro xpnh paksa korang langgan servis dia...tq
Quote fcl29 22-7-2016 10:47 AM
bukan ke isu viral tu pasal terminate charge yg mahal?
Quote haruslah 22-7-2016 10:59 AM
zaman skrg ade byk pilihan
ade astro pon asik ulang2 watpe
baik tgk live streaming

cuma kesian kat kampung2
'kena' psg asto
antena sedia ade tv free pon x dpt.....
Quote ultra78 22-7-2016 11:00 AM
Syukur alhamdulillah.


Quote AJMatt 22-7-2016 11:39 AM
bila rtm mytv nak mula siaran ni
Quote lurve82 22-7-2016 12:07 PM
mcm nk terminate astro..sbb kat umah bukak youtube jah kat tv...
Quote toyaq_03 22-7-2016 03:00 PM
ak dh lama cancel langgan sports..mcm haram ja harga pakej tu.. sekarang cuma langgan pakej paling murah...tambah saluran warna ja..hahaha
Quote Loloq89 22-7-2016 04:40 PM
dh tuko pkai myiptv..

padan muke astro

lg murah dpt full chanel
Quote shasha79 22-7-2016 08:15 PM
everytime hujan, there goes my siaran! . just give up on it
Quote kroit92 22-7-2016 11:05 PM
dah lama nak terminate ASTRO, tapi tak tau nak ganti dengan apa.

kawasan rumah kroit ni, takde siaran langsung. terpaksa pakai kuali astro nak tengok tv. kalau cabut, terpaksa tengok dinding..

ada cadangan lain tak? yang murah2, boleh tengok movies, sports..
Quote kuntau 22-7-2016 11:36 PM
kesian korang ni... pasal ASTRO pon bole jadi sengsara hidup..
Quote aduhaiya 23-7-2016 01:22 AM
fcl29 replied at 22-7-2016 10:47 AM
bukan ke isu viral tu pasal terminate charge yg mahal?

Yup... yang ni pasal isu kalau nk tgk perlawanan euro, kena caj tambahan and memang tinggi. Yang isu terminate itu, isu yang lain.
Quote katowjo 23-7-2016 01:39 AM
kalau gitu..sebab semua kerajaan buat kean ade permit..kasi le open semua..astro naik naik yuran sejuta pun lantak la..

buang semua ap..

bagi persaingan sihat..ni pasang skybox ke benda haram..parabola haram...

sistem ap ni dah lapuk la..takde pusing 2 kasi org lain..org sama je monopoli..semua barang guna ap jadi mahal..bodoh sangat
Quote atekome 23-7-2016 01:44 AM
Dh lma terminate astro myb sbb borink ngn siaran ia plus tkde ms nk tgk tb..soo tkde ape pn efek tkde astro..wet pun jmat..
Quote GincuPurple 23-7-2016 01:50 AM
Salah korang la, sapa suruh langgan. Masa dolu2 tak de pun Astro, kita hidup gumbira je. Elok jugak kurangkan tengok tv, luangkan masa berinteraksi ngan pasangan dan anak2, beriadah bersama keluarga.

Kita ada kuasa yang besar sebagai pengguna, gunakan.  Jgn asik merintih meroyan tapi tak de tindakan.  SKMM memang la takkan kata apa2. Lagi banyak income astro lagi banyak la  chokai masyuk. Ada reti?
Quote hayrin86 23-7-2016 08:40 AM
Langgan basic psck saja cukup, takyah langgan sebarang pakej termasuk Mustika..
Quote highcastle 23-7-2016 08:49 AM
Aku memang tak boikot Astro, sbb sejak dulu x pernah langgan Astro...............

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

16-4-2024 05:12 AM GMT+8 , Processed in 0.081000 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top