CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pemandu Grabcar Diserang Lagi Pemandu Teksi

29-6-2016 09:23 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5196| Komen: 23

Description: Terbaru, seorang pemandu Grabcar berusia 35 tahun mendakwa diserang dan kenderaannya dirosakkan oleh sekumpulan pemandu teksi.
Oleh : TS LOO


sumber foto: google image



Berikutan perkhidmatan Grabcar merupakan pilihan buat kebanyakan pelanggan daripada melanggan teksi biasa.

Akibatnya sering berlaku insiden pemandu teksi menggunakan kekerasan dan menyerang kereta UBER/Grabcar yang dikatakan mengganggu periuk nasi mereka.

Terbaru, seorang pemandu Grabcar berusia 35 tahun mendakwa diserang dan kenderaannya dirosakkan oleh sekumpulan pemandu teksi.

Memetik laporan The Star, dalam kejadian kira-kira pukul 2 pagi tadi, mangsa baharu sahaja tiba di sebuah pusat membeli-belah di Kuala Lumpur untuk mengambil dua pelanggan dari India.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Sharul Othman Mansor berkata, sebelum kejadian berlaku pelanggan berkenaan baharu sahaja memasuki kereta mangsa apabila seorang pemandu teksi mendekati mereka.


"Suspek mula menjerit kepada mangsa kerana mencuri pelanggannya di kawasan tersebut dan memaksa warga asing itu untuk keluar dari kereta. Kerana takut, warga asing berkenaan menuruti arahan suspek."

"Mangsa mempertahankan dirinya dengan mengatakan bahawa hanya dia berada di situ ketika diminta oleh pelanggan. Suspek kemudian cuba merampas telefon mangsa tetapi gagal."

"Pemandu teksi itu kemudian menendang tangan kanan mangsa kerana marah." 


Beberapa pemandu teksi lain yang berada di lokasi berhampiran turut menyertai insiden itu hingga berlakunya kekecohan dan polis telah mengambil keterangan pemandu Grabcar berkenaan, ujar ACP Sharul.- CARI



10

Bagus
17

Marah
14

Terkejut
8

Sedih
8

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dinopower 29-6-2016 09:28 AM
bye2 la teksi samseng..... korg buat la perangai camni...
takde sapa nak guna perkhidmatan korg.....
Quote gaara_X 29-6-2016 09:33 AM
atitude pemandu teksi itu sendiri sebenarnya...kalau bagus...orang naik...
Quote kentel 29-6-2016 09:35 AM
taraf ape ye mentaliti dorg ni??? hauk betul...mentaliti sampah
Quote minah_kidal 29-6-2016 10:27 AM
perangai mcm sampah sombong tambang sesuka hati je letak. specially klo naik malam2 double than usual dgn alasan, balik nnt takde penumpang. bila da ada pesaing kotla nak berubah kearah kebaikan. nan hado. keje nk bergaduh je
Quote imransulaiman 29-6-2016 11:24 AM
Teksi biasa ni takde app macam GrabCar tu ke?


Quote azimodin 29-6-2016 11:31 AM
Dah lama x naik teksi lepas kejadian adik aku kena tipu. Ambik teksi dari ktm subang smpai airport subang, nak RM30. Boleh pulak dia turunkan adik aku kat area roundabout je, dengan alasan nak pusing balik. Kalau lambat nanti jam. Adik aku pulak blur, x ambik nombor plate. Kalau x aku report spad
Quote Samm_BM 29-6-2016 11:36 AM
Warga asing pon pandai cari makan dengan GrabCar.. Yang melayu masing melopong sewa premit dari orang2 kaya ada ada berpuluh2 permit. Tahniah
Quote jejaka00 29-6-2016 11:36 AM
Pemandu teksi mostly memang banyak perangai kurang ajor , bawak teksi macam syiial, potong barisan traffic, xbagi signal terus masuk line
Quote pr3ttytw33ty 29-6-2016 12:15 PM
letih betol aku dgn isu samseng teksi-grab-uber ni
Quote Lina66 29-6-2016 12:28 PM

Grabcar is much2 better than teksi biasa.
Quote DayangKirana 29-6-2016 01:49 PM
sampai bile nak tunjuk samseng?
lama sangat bagi muka, tu yang samseng sangat tuh.
Quote ramaramu 29-6-2016 03:11 PM
pukul je balik driver taxi ni... suka nak buat kurang aja x tntu pasal!
Quote babypureen 29-6-2016 03:16 PM
awat hodoh sgt perangai driver teksi biasa ni....................dah jadi samseng ler pulak...harap driver grabcar yg kena pukul tu buat report polis...
Quote Themilo 29-6-2016 03:28 PM
Lina66 replied at 29-6-2016 04:28 AM
Grabcar is much2 better than teksi biasa.

akak prefer Uber dekk, sebab murah sikit dari Grabcar
Quote kerunai 29-6-2016 03:47 PM
geng2 grab n uber ni tubuh persatuan la senang ...apa2 ada geng bleh tolong
Quote milanhawkin 29-6-2016 03:49 PM
Grabcar tu bukan teksi jugak ke?

papepun, tahniah la teksi driver, makin ramai la yg xnk naik teksi lps ni.
Quote airisa 29-6-2016 05:00 PM
guna grabcar utk naik teksi biasa ... kalau diorg buat hal, boleh je anta report kat grabcar .. dlm masa 2 jam, dapat balik report dari grabcar apa tindakan diorang pada teksi tu & siap grabcar minta maaf lagi ...
Quote tobby 29-6-2016 05:32 PM
minah_kidal replied at 29-6-2016 10:27 AM
perangai mcm sampah sombong tambang sesuka hati je letak. specially klo naik malam2 double than usua ...

boikot teksi. jom support grabcar & uber.
Quote kukulangau 29-6-2016 05:37 PM
harap2 ada tindakan kepada pemandu teksi samseng tu dari pihak penguatkuasa
buat malu dengan tourist je

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 07:40 AM GMT+8 , Processed in 0.062607 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top