CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dimalukan Iceland, Roy Hodgson Akur dan Letak Jawatan!

28-6-2016 11:10 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4563| Komen: 21

Description: Berikutan tewas 1-2 kepada Iceland, sekaligus tersingkir daripada saingan Euro 2016, selain akur dengan keputusan yang memalukan itu, Roy Hodgson terpaksa mengambil keputusan letak jawatan sebagai pen ...
Oleh : TS LOo


sumber foto: google image



Berikutan tewas 1-2 kepada Iceland, sekaligus tersingkir daripada saingan Euro 2016, selain akur dengan keputusan yang memalukan itu, Roy Hodgson terpaksa mengambil keputusan letak jawatan sebagai pengurus England. 

Pada masa yang sama juga, pembantu Hodgson, Ray Lewington dan Gary Neville turut meninggalkan posisi masing-masing.


"Akhir sekali saya ingin ucapkan terima kasih kepada semua kakitangan sokongan, para pemain, FA dan sudah tentu kepada semua penyokong. Ia satu perjalanan menakjubkan dalam tempoh empat tahun. Kami sudah cuba melakukan yang terbaik."


"Saya meminta maaf kerana ianya berakhir dengan keadaan begini, tetapi perkara telah berlaku."


Hodgson merupakan pengurus England yang mendapat bayaran paling tinggi, 3.5 juta pound setahun dalam kontrak bersama FA.

Namun gagal meneruskan tugas sebagai pengurus berbanding dengan jurulatih Iceland, Lars Lagerback yang hanya dibayar 346,000 pound setahun.- CARI 




sumber info: mstar
10

Bagus
13

Marah
4

Terkejut
6

Sedih
5

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (47 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Simunggu 28-6-2016 11:18 AM
England memang juara jagoh kampung dari dulu lagi
Quote TuntungReturn 28-6-2016 11:30 AM
england ni propa je lbih. ..main game international sayur abis.
Quote Sanz80 28-6-2016 12:23 PM
Brexit II: Hodgson ikut jejak langkah Cameron letak jawatan
Quote ChildrenOfBodom 28-6-2016 12:49 PM
as expected, team pujaan rakyat melesia ni paling jauh pon takat suku akhir jah...
Quote lkick2113 28-6-2016 12:54 PM
ChildrenOfBodom replied at 28-6-2016 12:49 PM
as expected, team pujaan rakyat melesia ni paling jauh pon takat suku akhir jah...

ni tak sampai suku akhir pun cob, kalah dgn team bawah anjing je..... hina betul bekas penjajah ni...

Quote ChildrenOfBodom 28-6-2016 01:08 PM
lkick2113 replied at 28-6-2016 12:54 PM
ni tak sampai suku akhir pun cob, kalah dgn team bawah anjing je..... hina betul bekas penjaj ...

kalau dlm world cup engayland punya performance mostly smpai suku akhir jah. paling jauh la tu selain jora 1966 dan tempat ke-4 1990...tapi kompang mcm depa punya reputasi juara 18 kali wc,
euro tahun ni kira tak hina sangat laa lepas grup stage, ada euro hat grup stage pon tak lps lebih teruk ada edisi yang haram tak layak..

#berakxit
#jaguhkampong
#hinasehinahinanya
Quote lkick2113 28-6-2016 01:13 PM
ChildrenOfBodom replied at 28-6-2016 01:08 PM
kalau dlm world cup engayland punya performance mostly smpai suku akhir jah. paling jauh la tu sel ...

BPL liga tekbaik di donia tau, hang tau dak???
Quote ChildrenOfBodom 28-6-2016 01:34 PM
lkick2113 replied at 28-6-2016 01:13 PM
BPL liga tekbaik di donia tau, hang tau dak???

liga EPL mmng turbaekk dan  internesenel habis bro, daripada lebih 500 players 176 jah org engayland (fig 2015)

nk cari england punya players dkt la liga ka serie a ka bundesliga, eredivise tobal la susah  nk jumpa, ada la kot sekoq dua...

hat lain2  tu taktaw main kt liga kampong mana..tu bila main kt international level mcm pundek jah performance...
Quote alesandra 28-6-2016 01:34 PM
lkick2113 replied at 28-6-2016 12:54 PM
ni tak sampai suku akhir pun cob, kalah dgn team bawah anjing je..... hina betul bekas penjaj ...

khennnn..bekas penjajah oren caprut tu lagi hina....langsung tak layak kedahnya
Quote lkick2113 28-6-2016 01:47 PM
alesandra replied at 28-6-2016 01:34 PM
khennnn..bekas penjajah oren caprut tu lagi hina....langsung tak layak kedahnya

penjajah indon memang hina, dengan negara jajahan dia pun hina, tapi team belanda satu group dengan Iceland masa kelayakan.....patut lah team over rated england dengan iceland
Quote AMDTurion 28-6-2016 01:47 PM
hahaha...england dr dulu lagi mmg overrated jer. sembang kencang ting tong bunyi tin kosong.

main xde semangat mcm nielah jadinya. supa dgn HM kita pon. England dan HM berpisah teda. haha.

iceland tu pun ramai yg main dlm liga divisyen satu england.  malu weiii!
Quote alesandra 28-6-2016 01:51 PM
lkick2113 replied at 28-6-2016 01:47 PM
penjajah indon memang hina, dengan negara jajahan dia pun hina, tapi team belanda satu group denga ...

penjajah indon apanya?sila sedar diri...melaka tu apa?apa neh ...ngefan bekas penjajah tak tau sejarah tuannya
Quote AMDTurion 28-6-2016 01:59 PM
okeh tarik balik...dah post baru wa baca. sebelum kena hencap. hahaha....

GOALKEEPERS
Name                                                               Date of birth        Age              Club                    Played        Goals conceded
Hannes Halldórsson (1)                         27/04/1984         32           Bodø/Glimt           4                            4
Ingvar Jónsson (13)                                 18/10/1989         26           Sandefjord            -                             -
Ögmundur Kristinsson (12)                  19/06/1989         27           Hammarby            -                             -


DEFENDERS
Name                                                              Date of birth                  Age        Club             Played                   Goals
Elmar Bjarnason (18)                               04/03/1987                   29                 AGF                   3                                -
Haukur Heidar Hauksson (3)               01/09/1991                   24                  AIK                    -                                -
Hjörtur Hermannsson (4)                        08/02/1995                   21             Göteborg            -                                 -
Sverrir Ingason (5)                                        05/08/1993            22        Lokeren            1                                 -
Hordur Magnússon (19)                        11/02/1993                   23         Cesena                -                                 -
Birkir Sævarsson (2)                                11/11/1984                   31            Hammarby            4                                 -
Ragnar Sigurdsson (6)                                19/06/1986                   30              Krasnodar            4                                 1
Ari Skúlason (23)                                        14/05/1987                   29                   OB                    4                           -
Arnor Ingvi Traustason(21)                         30/04/1993           23     Norrköping            2                                  1


MIDFIELDERS
Name                                                                Date of birth            Age             Club                          Played            Goals
Kári árnason (14)                                         13/10/1982             33            Malmö                      4                          -
Birkir Bjarnason (8)                                         27/05/1988        28                    Basel        4                      1
Aron Gunnarsson (17)                                 22/04/1989        27                    Cardiff                      4                           -
Emil Hallfredsson (20)                                 29/06/1984        31                    Udinese                      1                          -
Gylfi Sigurdsson (10)                                 08/09/1989        26                    Swansea                      4                          1
Rúnar Már Sigurjónsson (16)                 18/06/1990        26                    Sundsvall               -                           -

FORWARDS
Name                                                                 Date of birth        Age                      Club                   Played               Goals
Jón Dadi Bödvarsson (15)                          25/05/1992        24                 Kaiserslautern                 4                             1
Alfred Finnbogason (11)                          01/02/1989        27                    Augsburg                         2                              -
Eidur Gudjohnsen (22)                                  15/09/1978        37                       Molde                         1                              -
Johann Gudmundsson (7)                           27/10/1990        25                     Charlton                         4                              -
Kolbeinn Sigthórsson (9)                           14/03/1990        26                       Nantes                         4                              1
Quote lkick2113 28-6-2016 02:13 PM
alesandra replied at 28-6-2016 01:51 PM
penjajah indon apanya?sila sedar diri...melaka tu apa?apa neh ...ngefan bekas penjajah tak ta ...

ye lah kira merdeka dari british kira dari british la, bukan dari belanda walaupun belanda pernah jajah melaka.

ok lah2 ko menang la 2-0 lawan spain

Quote lkick2113 28-6-2016 02:29 PM
ChildrenOfBodom replied at 28-6-2016 01:34 PM
liga EPL mmng turbaekk dan  internesenel habis bro, daripada lebih 500 players 176 jah org engayla ...

ye la, dulu depa dah voice out benda ni, kan akedemi bola kat sana hebat2 tak kan pemain england sundri tak layak masuk akedemi kut

Quote hanakikan 28-6-2016 02:38 PM
Go go iceland. Semangat viking lg tinggi dr semangat penjajah dunia
Quote Loloq89 28-6-2016 02:49 PM
hina btol england
Quote ketekodok 28-6-2016 03:05 PM
khabarnya pemain iceland rata rata part time je main bola....coachnya pun dengarnya part time dentist.....betul ke ni?
Quote Samm_BM 28-6-2016 03:07 PM
Iceland
4-4-2
1 Hannes Thor Halldorsson
2 Birkir Mar Saevarsson
14 Kari Arnason
6 Ragnar Sigurdsson   6'
23 Ari Freyr Skulason
7 Johann Berg Gudmundsson
17 Aron Gunnarsson (c)   65'
10 Gylfi Sigurdsson   38'
8 Birkir Bjarnason
9 Kolbeinn Sigthorsson   18'
15 Jon Dadi Bodvarsson   89'
Subs
3 Haukur Hauksson
4 Hjortur Hermannsson
5 Sverrir Ingi Ingason
11 Alfred Finnbogason
12 Birkir Kristinsson
13 Ingvar Jonsson
16 Runar Mar Sigurjonsson
18 Theodor Bjarnason
19 Hordur Magnusson
20 Emil Hallfredsson
21 Arnor Ingvi Traustason   89'
22 Eidur Gudjohnsen

Lihat semua komen(21)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 11:46 PM GMT+8 , Processed in 0.083813 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top