CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3230|Reply: 21

Dimalukan Iceland, Roy Hodgson Akur dan Letak Jawatan!

[Copy link]
Post time 28-6-2016 11:10 AM | Show all posts |Read mode
Oleh : TS LOo




sumber foto: google image





Berikutan tewas 1-2 kepada Iceland, sekaligus tersingkir daripada saingan Euro 2016, selain akur dengan keputusan yang memalukan itu, Roy Hodgson terpaksa mengambil keputusan letak jawatan sebagai pengurus England.


Pada masa yang sama juga, pembantu Hodgson, Ray Lewington dan Gary Neville turut meninggalkan posisi masing-masing.


"Akhir sekali saya ingin ucapkan terima kasih kepada semua kakitangan sokongan, para pemain, FA dan sudah tentu kepada semua penyokong. Ia satu perjalanan menakjubkan dalam tempoh empat tahun. Kami sudah cuba melakukan yang terbaik.


"Juga kepada pihak media di atas sokongan yang telah diberikan. Saya meminta maaf kerana ianya berakhir dengan keadaan begini, tetapi perkara telah berlaku.


Hodgson merupakan pengurus England yang mendapat bayaran paling tinggi, 3.5 juta pound setahun dalam kontrak bersama FA.


Namun gagal meneruskan tugas sebagai pengurus berbanding dengan jurulatih Iceland, Lars Lagerback yang hanya dibayar 346,000 pound setahun.- CARI






sumber info: mstar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2016 11:18 AM | Show all posts
England memang juara jagoh kampung dari dulu lagi
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
england ni propa je lbih. ..main game international sayur abis.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 12:23 PM | Show all posts
Brexit II: Hodgson ikut jejak langkah Cameron letak jawatan
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 12:49 PM | Show all posts
as expected, team pujaan rakyat melesia ni paling jauh pon takat suku akhir jah...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 12:54 PM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 28-6-2016 12:49 PM
as expected, team pujaan rakyat melesia ni paling jauh pon takat suku akhir jah...

ni tak sampai suku akhir pun cob, kalah dgn team bawah anjing je..... hina betul bekas penjajah ni...

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-6-2016 01:08 PM | Show all posts
lkick2113 replied at 28-6-2016 12:54 PM
ni tak sampai suku akhir pun cob, kalah dgn team bawah anjing je..... hina betul bekas penjaj ...

kalau dlm world cup engayland punya performance mostly smpai suku akhir jah. paling jauh la tu selain jora 1966 dan tempat ke-4 1990...tapi kompang mcm depa punya reputasi juara 18 kali wc,
euro tahun ni kira tak hina sangat laa lepas grup stage, ada euro hat grup stage pon tak lps lebih teruk ada edisi yang haram tak layak..

#berakxit
#jaguhkampong
#hinasehinahinanya
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 01:13 PM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 28-6-2016 01:08 PM
kalau dlm world cup engayland punya performance mostly smpai suku akhir jah. paling jauh la tu sel ...

BPL liga tekbaik di donia tau, hang tau dak???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2016 01:34 PM | Show all posts
lkick2113 replied at 28-6-2016 01:13 PM
BPL liga tekbaik di donia tau, hang tau dak???

liga EPL mmng turbaekk dan  internesenel habis bro, daripada lebih 500 players 176 jah org engayland (fig 2015)

nk cari england punya players dkt la liga ka serie a ka bundesliga, eredivise tobal la susah  nk jumpa, ada la kot sekoq dua...

hat lain2  tu taktaw main kt liga kampong mana..tu bila main kt international level mcm pundek jah performance...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 01:34 PM | Show all posts
lkick2113 replied at 28-6-2016 12:54 PM
ni tak sampai suku akhir pun cob, kalah dgn team bawah anjing je..... hina betul bekas penjaj ...

khennnn..bekas penjajah oren caprut tu lagi hina....langsung tak layak kedahnya
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 01:47 PM | Show all posts
alesandra replied at 28-6-2016 01:34 PM
khennnn..bekas penjajah oren caprut tu lagi hina....langsung tak layak kedahnya

penjajah indon memang hina, dengan negara jajahan dia pun hina, tapi team belanda satu group dengan Iceland masa kelayakan.....patut lah team over rated england dengan iceland
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 01:47 PM | Show all posts
hahaha...england dr dulu lagi mmg overrated jer. sembang kencang ting tong bunyi tin kosong.

main xde semangat mcm nielah jadinya. supa dgn HM kita pon. England dan HM berpisah teda. haha.

iceland tu pun ramai yg main dlm liga divisyen satu england.  malu weiii!
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 01:51 PM | Show all posts
lkick2113 replied at 28-6-2016 01:47 PM
penjajah indon memang hina, dengan negara jajahan dia pun hina, tapi team belanda satu group denga ...

penjajah indon apanya?sila sedar diri...melaka tu apa?apa neh ...ngefan bekas penjajah tak tau sejarah tuannya
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 01:59 PM | Show all posts
okeh tarik balik...dah post baru wa baca. sebelum kena hencap. hahaha....

GOALKEEPERS
Name                                                               Date of birth        Age              Club                    Played        Goals conceded
Hannes Halldórsson (1)                         27/04/1984         32           Bodø/Glimt           4                            4
Ingvar Jónsson (13)                                 18/10/1989         26           Sandefjord            -                             -
Ögmundur Kristinsson (12)                  19/06/1989         27           Hammarby            -                             -


DEFENDERS
Name                                                              Date of birth                  Age        Club             Played                   Goals
Elmar Bjarnason (18)                               04/03/1987                   29                 AGF                   3                                -
Haukur Heidar Hauksson (3)               01/09/1991                   24                  AIK                    -                                -
Hjörtur Hermannsson (4)                        08/02/1995                   21             Göteborg            -                                 -
Sverrir Ingason (5)                                        05/08/1993            22        Lokeren            1                                 -
Hordur Magnússon (19)                        11/02/1993                   23         Cesena                -                                 -
Birkir Sævarsson (2)                                11/11/1984                   31            Hammarby            4                                 -
Ragnar Sigurdsson (6)                                19/06/1986                   30              Krasnodar            4                                 1
Ari Skúlason (23)                                        14/05/1987                   29                   OB                    4                           -
Arnor Ingvi Traustason(21)                         30/04/1993           23     Norrköping            2                                  1


MIDFIELDERS
Name                                                                Date of birth            Age             Club                          Played            Goals
Kári árnason (14)                                         13/10/1982             33            Malmö                      4                          -
Birkir Bjarnason (8)                                         27/05/1988        28                    Basel        4                      1
Aron Gunnarsson (17)                                 22/04/1989        27                    Cardiff                      4                           -
Emil Hallfredsson (20)                                 29/06/1984        31                    Udinese                      1                          -
Gylfi Sigurdsson (10)                                 08/09/1989        26                    Swansea                      4                          1
Rúnar Már Sigurjónsson (16)                 18/06/1990        26                    Sundsvall               -                           -

FORWARDS
Name                                                                 Date of birth        Age                      Club                   Played               Goals
Jón Dadi Bödvarsson (15)                          25/05/1992        24                 Kaiserslautern                 4                             1
Alfred Finnbogason (11)                          01/02/1989        27                    Augsburg                         2                              -
Eidur Gudjohnsen (22)                                  15/09/1978        37                       Molde                         1                              -
Johann Gudmundsson (7)                           27/10/1990        25                     Charlton                         4                              -
Kolbeinn Sigthórsson (9)                           14/03/1990        26                       Nantes                         4                              1
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 02:13 PM | Show all posts
alesandra replied at 28-6-2016 01:51 PM
penjajah indon apanya?sila sedar diri...melaka tu apa?apa neh ...ngefan bekas penjajah tak ta ...

ye lah kira merdeka dari british kira dari british la, bukan dari belanda walaupun belanda pernah jajah melaka.

ok lah2 ko menang la 2-0 lawan spain

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 02:29 PM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 28-6-2016 01:34 PM
liga EPL mmng turbaekk dan  internesenel habis bro, daripada lebih 500 players 176 jah org engayla ...

ye la, dulu depa dah voice out benda ni, kan akedemi bola kat sana hebat2 tak kan pemain england sundri tak layak masuk akedemi kut

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2016 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Go go iceland. Semangat viking lg tinggi dr semangat penjajah dunia
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 02:49 PM | Show all posts
hina btol england
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 03:05 PM | Show all posts
khabarnya pemain iceland rata rata part time je main bola....coachnya pun dengarnya part time dentist.....betul ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 03:07 PM | Show all posts
Iceland
4-4-2
1 Hannes Thor Halldorsson
2 Birkir Mar Saevarsson
14 Kari Arnason
6 Ragnar Sigurdsson   6'
23 Ari Freyr Skulason
7 Johann Berg Gudmundsson
17 Aron Gunnarsson (c)   65'
10 Gylfi Sigurdsson   38'
8 Birkir Bjarnason
9 Kolbeinn Sigthorsson   18'
15 Jon Dadi Bodvarsson   89'
Subs
3 Haukur Hauksson
4 Hjortur Hermannsson
5 Sverrir Ingi Ingason
11 Alfred Finnbogason
12 Birkir Kristinsson
13 Ingvar Jonsson
16 Runar Mar Sigurjonsson
18 Theodor Bjarnason
19 Hordur Magnusson
20 Emil Hallfredsson
21 Arnor Ingvi Traustason   89'
22 Eidur Gudjohnsen
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 06:57 AM GMT+8 , Processed in 0.090952 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list