CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dituduh Menipu, PM India Dicabar Tunjuk Ijazah

10-5-2016 12:25 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 4058| Komen: 18

Description: NEW DELHI: Perdana Menteri India, Narendra Modi dipaksa menunjukkan ijazah...

Oleh : Dean BZ



NEW DELHI: Perdana Menteri India, Narendra Modi dipaksa menunjukkan ijazah oleh pesaing politiknya. Pemimpin pembangkang, Arvind Kejriwal mendakwa Narenda Modi tidak menamatkan pengajiannya di universiti.

Bagaimanapun, tuduhan itu disangkal oleh Menteri Kewangan, Minister Arun Jaitley dan pemimpin parti pemerintah, Amit Shah dalam satu sidang akhbar yang mengeluarkan satu salinan Ijazah Sarjana Muda Sastera dan Ijazah Sarjana dan menuduh pembangkang cuba melancarkan kempen memburuk-burukkan Modi. 


"Jika anda (Kejriwal) tidak mempunyai sebarang bukti, bagaimana anda boleh membuat dakwaan sebegitu? Anda cuba menyebarkan fitnah.  Anda mesti memohon maaf secara terbuka kepada seluruh negara," kata Shah Ketua Menteri Delhi, Kejriwal, yang juga musuh tradisi Modi, minggu lalu menuduh Perdana Menteri berbohong mengenai menamatkan pengajian di Universiti Delhi dengan Ijazah Sarjana Muda Sastera dan memperoleh Ijazah Sarjana Sains Politik dari Universiti Gujarat. - CARI Infonet


Sumber : bharian
29

Bagus
21

Marah
20

Terkejut
30

Sedih
23

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (141 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarahmirza 10-5-2016 12:29 PM
Dekat Malaysia ini pun, ramai ahli politik dan orang kuat yang berjawatan tinggi yang kena tunjuk ijazah mereka sebagai bukti mereka tamatkan pengajian juga. Yang terangan kantoi tak ambil SPM mcm MB Kedah dikecualikan.
Quote DeMax 10-5-2016 12:34 PM
Bill Gate tak pass SRP pun boleh kaye
Quote tagas 10-5-2016 12:59 PM
sarahmirza posted on 10-5-2016 12:29 PM
Dekat Malaysia ini pun, ramai ahli politik dan orang kuat yang berjawatan tinggi yang kena tunjuk ij ...

Haha
Quote TravellingBear 10-5-2016 01:03 PM
Ok la tkde spm ngaku tkde spm

Yang tak ok , takde pegi unibesiti buat thesis bagai ngaku ada Phd haaa camana tu . siap bawak title Dr

& make money from that title
Quote tagas 10-5-2016 01:03 PM
Politician mesia lg2 ketua2 pemuda ke

bahagian ramai yg beli degree

then kalo suruh tunjuk degree memasing mmg bleh

tp cuba suruh wat kijer on da field konfem kantoi

speech sembang lebat je pndai
Quote kentel 10-5-2016 01:11 PM
kat msia lagi lah...siap menipu dapat tengku
Quote dcruins 10-5-2016 01:13 PM
Teringat isu sama yang hangat kat temasek tahun lalu, expats Yindia ijazah palsu gaji belasan ribu sing dollar, tup tup tup Dinasti Lee piii tutup news portal local mereka tuuuu.....
Quote lostnfaun 10-5-2016 02:14 PM
Mcm sorg ahli politik tue la nak tgk tesis dia pun tak bole...terus simpan arkib kaedahnya
Quote all4rez 10-5-2016 02:17 PM
lostnfaun replied at 10-5-2016 02:14 PM
Mcm sorg ahli politik tue la nak tgk tesis dia pun tak bole...terus simpan arkib kaedahnya

Mcm kenal...
Quote axl_bach 10-5-2016 02:20 PM
TravellingBear replied at 10-5-2016 01:03 PM
Ok la tkde spm ngaku tkde spm

Yang tak ok , takde pegi unibesiti buat thesis bagai ngaku ada P ...

Nih ko nk kutuk sapa nih??  Please dont throw stone hide hand yer.....
Quote lkick2113 10-5-2016 02:38 PM
axl_bach replied at 10-5-2016 02:20 PM
Nih ko nk kutuk sapa nih??  Please dont throw stone hide hand yer.....

aku baru nak seru ko masuk thread ni.......bukan apa, aku puji hang punya MB, jujur naa.......

ingat tagline kita???
Quote sarahmirza 10-5-2016 03:37 PM
tagas replied at 10-5-2016 01:03 PM
Politician mesia lg2 ketua2 pemuda ke

bahagian ramai yg beli degree

Ada juga yang pernah beritahu seMalaya dia ada degree dari Preston University, USA...
Quote sipendiam 10-5-2016 03:38 PM
Arvind ni dah prektis merangkak belom
Quote axl_bach 10-5-2016 03:44 PM
lkick2113 replied at 10-5-2016 02:38 PM
aku baru nak seru ko masuk thread ni.......bukan apa, aku puji hang punya MB, jujur naa.......

...

Hahahaha,  x abis2 obsessi ko dgn Baadshah ooo Baadshah yer bro......
Quote tagas 10-5-2016 03:47 PM
sarahmirza replied at 10-5-2016 03:37 PM
Ada juga yang pernah beritahu seMalaya dia ada degree dari Preston University, USA...

nampak benor degree beli kat online
Quote sarahmirza 10-5-2016 03:49 PM
tagas replied at 10-5-2016 03:47 PM
nampak benor degree beli kat online

Mungkin dia tak tau orang Malaysia tahu pasal fake U itu..
Quote Apai86 10-5-2016 09:58 PM
Yang berjawatang tinggi kt malaysia ni...ade Ijazah ke atau zde ijazah ke....same jer aku tgk tahap IQ diorg....mcm budak2 pon ade...
Quote revoc 11-5-2016 02:07 PM
jadi pemimpin x perlu ada pt3

cukup la hanya dengan kadar otak tu jek,asal disenangi wishes orang ramai

mesia nih bukan negara maju...........kite nih level level zimbabwe jek,x yah la qualification spm tue.........sedo sedo le diri

Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 06:49 AM GMT+8 , Processed in 0.084530 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top