CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Menipu Ibu 'Teman Lelaki' RM7,500, Dengan Cara Menyamar Sebagai Perempuan

20-1-2017 05:11 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4254| Komen: 17

Description: Kelmarin, seorang penganggur lelaki yang berusia 34 tahun dihadapkan ke Mahkamah Majistret atas dakwaan cuba menipu ibu 'teman lelakinya' supaya menyerahkan wang tunai RM7,500 September tahun lalu di ...

Kelmarin, seorang penganggur lelaki yang berusia 34 tahun dihadapkan ke Mahkamah Majistret atas dakwaan cuba menipu ibu 'teman lelakinya' supaya menyerahkan wang tunai RM7,500 September tahun lalu  di sebuah rumah di Taman Rambai Jaya, Melaka.


Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa menyamar sebagai wanita India yang tidak wujud atas nama Nishalini hingga mendorong K Ariyanachi menyerahkan wang tunai RM7,500 secara berperingkat sebagai pembiayaan pembelajaran di United Kingdom. 

Bagaimanapun, memetik laporan Sinar Harian, Cha Chee Meng dari Selandar, Jasin mengaku tidak bersalah sejurus pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Analia Kamaruddin.

Mengikut Seksyen 416 Kanun Keseksaan, tertuduh boleh dihukum mengikut Seksyen 419 kanun sama yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum tujuh tahun atau denda atau kedua-dua sekali, jika sabit kesalahan. 

Terdahulu, Pegawai Pendakwa Asisten Superintendan Nora Yaacob memohon mahkamah mengenakan jaminan RM6,000, manakala tertuduh yang tidak diwakili peguam bela merayu jumlah jaminan dikurangkan dengan alasan tidak bekerja. 


Mahkamah kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin RM5,000 dan menetapkan 14 Februari ini untuk sebutan semula kes dan lantikan peguam.- CARI

sumber foto: Berita Harian

10

Bagus
10

Marah
14

Terkejut
11

Sedih
6

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (64 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rosasa 20-1-2017 02:08 PM
eh apasal macam muka ketuanan ni?
Quote rain2169 20-1-2017 02:10 PM
hamboiiii abang polis tu... kemain perut... ngandung ke.....
Quote fishcracker 20-1-2017 02:22 PM
Cantik nama kakak majistret tu...
Quote EJALTI 20-1-2017 02:24 PM
rosasa replied at 20-1-2017 06:08 AM
eh apasal macam muka ketuanan ni?

Maybe cindian...
Quote manehnya 20-1-2017 02:47 PM
muka mcm ni pun ada yg sanguup nk sua duit free free aja
Quote ogata 20-1-2017 02:51 PM
ish..chindian ka beliau ni???
Quote chazey 20-1-2017 02:52 PM
rosasa replied at 20-1-2017 02:08 PM
eh apasal macam muka ketuanan ni?

Biasanya Chindian muka ala Melayu.

Btw,

Melentik ok jari heol. Sah hadek2.
Quote Star_el 20-1-2017 02:54 PM
rain2169 replied at 20-1-2017 02:10 PM
hamboiiii abang polis tu... kemain perut... ngandung ke.....

bwahaha takleh blah, tersedak aku
Quote putehkundor 20-1-2017 03:00 PM
darah india lebih dominan hadek ni.

Quote aleesyasofia 20-1-2017 03:03 PM
muka mcm mntk pnampar..
Quote ChildrenOfBodom 20-1-2017 03:27 PM
keling yg  cina bela kot
Quote sueburn 20-1-2017 03:27 PM
rain2169 replied at 20-1-2017 02:10 PM
hamboiiii abang polis tu... kemain perut... ngandung ke.....

Mengandungi tahiti  
Quote liyamariska 20-1-2017 08:38 PM
serious muka mamat ni very jawa sgt...
Quote insulin 20-1-2017 08:47 PM
rain2169 replied at 20-1-2017 02:10 PM
hamboiiii abang polis tu... kemain perut... ngandung ke.....

Lelaki berperut buncit lebih seksi, setia dan penyayang...... Kata sesetengah wanita Malaya...  
Quote WajibulGhunah 21-1-2017 04:55 PM
liyamariska replied at 20-1-2017 12:38 PM
serious muka mamat ni very jawa sgt...

Eewwwwwwwwww
Chuolss  
Quote mirandanicky1 25-1-2017 12:07 AM
Muka camni pun ada hati nk buat jahat
Quote saladin780 25-1-2017 12:29 AM
Ntah2 mmg betul teman ' wanita ' anak mangsa

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 07:05 AM GMT+8 , Processed in 0.328957 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top