CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mengaku Imam Mahdi, Bapa Kepada Dua Anak Dipenjara

28-4-2016 09:38 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 5543| Komen: 17

Description: Mengaku bersalah sebaik pertuduhan dan fakta kes selesai dibacakan
Oleh Izzah Abbasy

Bapa kepada dua anak Mat Alimin didakwa telah mengisytiharkan dirinya sebagai Muhammad Al-Mahdi sedangkan pengisytiharan itu adalah palsu.

Beliau dijatuhi hukuman penjara 24 bulan dan denda RM4,900 oleh Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam atas pertuduhan mengisytiharkan dirinya sebagai Imam Mahdi.


Mat Alimin Abdullah, 36, turut mengaku bersalah sebaik pertuduhan dan fakta kes selesai dibacakan di hadapannya.

Tertuduh didakwa me­lakukan kesalahan itu di dalam bilik mesyuarat Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan di Tingkat 10, Menara Pusat Islam, Jalan Perdana, Kuala Lumpur antara pukul 3 hingga 3.30 petang 26 April 2016. - CARI Infonet

Kredit : Kosmo Online

23

Bagus
32

Marah
23

Terkejut
26

Sedih
33

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (150 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tongkatwaran75 28-4-2016 02:57 AM
28 April 2016

KUALA LUMPUR – Seorang lelaki dijatuhi hukuman penjara 24 bulan dan denda RM4,900 oleh Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam atas pertuduhan mengisytiharkan dirinya sebagai Imam Mahdi.

Hakim Syarie Mohd. Amran Mat Zain menjatuhkan hukuman itu selepas tertuduh, Mat Alimin Abdullah, 36, mengaku bersalah sebaik pertuduhan dan fakta kes selesai dibacakan di hadapannya.

Bapa kepada dua anak itu yang memakai baju-T berwarna merah sepanjang prosiding bagaimanapun kelihatan tenang sebaik hukuman itu dijatuhkan.

Mengikut pertuduhan, Mat Alimin didakwa telah mengisytiharkan dirinya sebagai Muhammad Al-Mahdi sedangkan pengisytiharan itu adalah palsu.

Tertuduh didakwa me­lakukan kesalahan itu di dalam bilik mesyuarat Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan di Tingkat 10, Menara Pusat Islam, Jalan Perdana, Kuala Lumpur antara pukul 3 hingga 3.30 petang 26 April 2016.

Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/co ... 7.htm#ixzz473SgwVRb
Hakcipta terpelihara
Quote CrowneGlory 28-4-2016 05:23 AM
Gigih memasing verangan imam mahdi...
Quote blackwidowbae 28-4-2016 06:14 AM
Sah mental!
Quote mokcikKSKB 28-4-2016 06:43 AM
Ayah pin berbelas taun ngaku tuhan x kena tangkap pon?siap dh mampus dah. Mamat ni ngaku imam mahdi baru kena jel 2taun. Patutnya kena rejam baru dia ingat seksa neraka tu lagi kejam silap2 lucut agama dia
Quote EvieWanKenobi 28-4-2016 07:31 AM
cepat2 la tobat..
Quote makneng 28-4-2016 07:42 AM
Dia dgr suara2 halus kot..sian kan
Quote redz85 28-4-2016 07:45 AM


sendiri claim
Quote annehuda 28-4-2016 07:53 AM
tongkat ni aku selalu confused camne la taste die sbnrnye... yg ala2 sendu ko ckp peragawan. hukaloh...
Quote Acong 28-4-2016 08:04 AM
apa bukti dia bukan imam mahdi?  


Quote sofiazara 28-4-2016 08:54 AM
kalo kurus pasti sexier
the aura is there already
Quote tongkatwaran75 28-4-2016 09:18 AM
Edited by tongkatwaran75 at 28-4-2016 09:19 AM

seb baek sempat tangkap...
klu lah dia letupkan batu caves atau tokong cina tuerbusar...
kan kecoh satu dunia...

Quote AbukRokok 28-4-2016 09:22 AM
abis najib ko nk letak mne klu dah jd imam mehdi
Quote devilito2 29-4-2016 08:17 AM
ada isu mental ni...
Quote sipendiam 29-4-2016 08:27 AM
semalam kat radio baru ustaz terangkan apa ciri2 imam mahdi

-nama muhammad bin abdullah
-janggut tebal
-berkulit ala2 orang arab
-hidung mancung
-lahir dari keturunan Fatimah
-keningnya tebal dan terbelah

tak ingat lain cirinya
Quote poison_paradise 29-4-2016 09:28 AM
Tak mungkin imam mahdi Dari meleis bkerak..
Quote mak_wa95 29-4-2016 09:27 PM
xleh blah, imam mahadi tu,
Quote purpledesire 29-4-2016 09:35 PM
apa yang membuatkan kamu pikir yang diri kamu nie Imam Mahdi.?

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 07:14 AM GMT+8 , Processed in 0.062800 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top