CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kemungkinan Menteri Besar Terengganu Digantikan?

27-4-2016 02:47 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4958| Komen: 5

Description: Kemungkinan jawatan itu juga akan digantikan dengan orang baru
oleh Adib ZA

Susulan perkara Sultan Terengganu Sultan Mizan Zainal Abidin melucut semua darjah kebesaran yang dikurniakan kepada Menteri Besar Terengganu, Ahmad Razif, kemungkinan jawatan itu juga akan digantikan dengan orang baru, memetik laporan Sin Chew Daily.


Antara sumber yang berkata, pertemuan antara Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Sultan Terengganu mungkin membincangkan pengganti Razif. 

Malah, dikatakan ada ura-ura pihak istana cenderung kepada ADUN Telemong, Datuk Rozi Mamat sebagai pengganti Menteri Besar. 

Bagaimanapun Rozi menafikan hal itu dan berkata desas-desus itu tidak benar, memetik Free Malaysia Today.

Bagaimana penghujungnya? Adakah Razif akan meletakkan jawatan atau bagaimana? - CARI Infonet


Sumber: Malaysiakini / Sin Chew Daily/ Free Malaysia Tiday



(Sumber foto: Malaymailonline)


9

Bagus
20

Marah
8

Terkejut
8

Sedih
12

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (63 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote UmbrellaCorps 27-4-2016 03:09 PM
kalau sultan dah tak berkenan, nak buat kerja apa pun susah nanti.... berenti2 lah jadi MB...
buat kesian rakyat terengganu je..
Quote revoc 27-4-2016 11:55 PM
sultan ganu nih bnyak ngoh kacau bilau dun ganu

lpas nih,x suka,tuka lagi
hmmm
mahathir kata,ada rule,yg x ttulis dlam plembagaan,dipangil semangat plembagaan,bila tulis,jadi official,,,,sebab nya,royal x nk ikut nasihat
Quote revoc 27-4-2016 11:56 PM
ahmad nelang,,,,mu wat gane pun,mu x jdi mb jugk,,,,,mu x dek parti dh
Quote ajinomotonosuga 28-4-2016 09:03 AM
revoc replied at 27-4-2016 11:55 PM
sultan ganu nih bnyak ngoh kacau bilau dun ganu

lpas nih,x suka,tuka lagi

dah tanah dia, suka dia lah.. nanti akhirat dia kene soal dulu, rakyat ganu kendian

kalo ada rakyat ganu kebuloq or mati kebakaran dek kelalaian manusia ko agak sultan mizan ada share ?? besok depan Allah swt dia kene jawap...ko nak jawap?


dia dapat amanah Allah swt so kendian dia pass amanah tu kat soang nama memanda menteri or menteri besor

kalo pada hemat dia memanda menteri dah tak layak...dah cuai tak cam apa dia mahu, dia ada hak sebagai berkuasa atas bumi terengganu untuk bertindak

apa dia buat seme tu termaktub dalam perlembagaan gak,  tun mahathir pun pecat oang dia tak suka or tak fikir layak jadi timbalan dia cam anwar

anwar nak main bontot gorila pun tu hal dia ngan tuhan tapi kalo dia buat keje apa di suruh dah elok pasal pecat?

kalo alasan dia bi seksual, dalam rekod special branch bukit aman tu ramai penjawat awam lagi teruk burukknk AKHLAK dn tak dak conscience pada Allah swt dan rasulNYA yang MASIH PEGANG JAWATAN, kenapa di biarr? sebab depa masih turut perintah tun

mb ganu ni pentingkan najib dan persekutuan lebih dari negeri ganu , tu sultan mizan murka

kalo si kepit bleh suka suki buang orang yang tuanku mahu cam mat said, kenapa tuanku tokleh buang oang yang najib mahu mat razip?

aku caya mesti ada kaitan MDB,  sebab asalnya MDB tu ialah terengganu investment authority bermodal 1 juta rm...tuanku suka dan suruh ma said lancarkan, mmg budak cina gemok tu...tapi hidden agenda depa ialah nak curi duit tu ..nak cepat dapat duit ialah hutang banyak2, penjamin ialah negeri ganu dan telaga minyak ganu yang di luar tanah darat ganu (3 nauticals dari darat je di anggap sovereignity) mahu di jadikan cagaran !! so tuanku dah tak gemo dan kendian ada loyar kasik tau implikasi akan datang so tuanku suruh mat said kensel TIA.. bila dah kensel, jholowk tu pi kawtim ngan najib so PERSEKUTUAN amik alih dan tuko nama MALAYSIAN DEVELOPMENT BERHAD, tu kendian sampai berhutang berpolo ribu juta rm dengan penjamin nya kerajaan mesia or MOF menteri kewangan kendian depa kawtim kerajaan abu dhabi dengan syarikat nya IPIC yang berfungsi macam temasek group of singapore yang terkenal melabur banyak internationally, tapi mdb beli apa di overc? yang kita tahu jolok beli rumah mewah dan kondo beli lukisan mahal2  seme tu untuk sapa? duit campak masuk akaun najib masuk adik mak ayah kroni dia...sama penjenayah yang tu haa dah kene tangkap di abu dhabi , husseiny dan geng dia, bekas ceo IPIC, siap buat aabar celop yang dah di bubarkan once duit dah masuk...ni tgh gaduh IPIC dengan MDB, ipic duk tuntut bunga or faedah pinjaman 1 biliun dan jaminan depa untuk bon yang mdb kuokan about 3 biliun rm..tu baru  tips of the iceberg kokesen kataaa...aaa total hutang lebih 50 ribu juta rm !!!

kalo sapa tahu dan folo kes mdb sejak inception sampai jadi macam hari ini...aku rasa dia kompem mati sakit jantong walo baru 20 taun...kendian kalo hidup balik dan baca lagi kes tu mati lagi kali kedua dan berulang ulang....terkejut ya amat...scam of the century !! kes  curi dan cuci duit peringkat antarabangsa yang terbesar di dunia, century ke 21 ini..kokesennnnnnnnnnn pun kalah, wall street jurnal yang top media in the world pun fokus and selidik mende ni , ipic daftar bursa LONDON, depa dah kuo statement kat situ doh...bukan taraf kampung minang negeri sembilan si rosmah yang dia buat2 tak kenal tuuuu...dasar gila babi!!

aku tak pk ramai tau hal mdb sedalam mungkin yang buleh buat korang faham...layan lutut fazura ada ais kacang lai besh kut.tu ler standed otak oang mayu
Quote revoc 28-4-2016 03:17 PM
memang tanah raja,dia punya suka,memang amanah dia

saja aku tulis tu,sebab dulu ade kes ngan royal,plembagaan gubal

tngok bijan nih,tuka tpm cam tukaq baju,kang die geram ngan royal plak,abis royal mesia di{inserrt anything}

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 05:01 PM GMT+8 , Processed in 0.089010 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top