CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

[KemasKini]: Semua Darjah Kebesaran Negeri MB Terengganu Dilucut

25-4-2016 09:10 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5193| Komen: 12

Description: Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin telah melucutkan semua darjah kebesaran yang dikurniakan kepada Menteri Besar Terengganu Ahmad Razif Abd Rahman berkuat kuasa Jumaat, 22 April.

OLeh : TS LOO

sumber foto: google image



Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin telah melucutkan semua darjah kebesaran yang dikurniakan kepada Menteri Besar Terengganu Ahmad Razif Abd Rahman berkuat kuasa Jumaat, 22 April.


Perkara itu dimaklumkan dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Datuk Pengelola Bijaya Diraja, Ke bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Terengganu kepada Bernama Isnin.


Kenyataan itu berbunyi: "Setelah berunding dengan Dewan Pangkuan Diraja Negeri Terengganu, adalah dimaklumkan Ke bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan telah melucutkan semua Darjah-darjah Kebesaran Negeri Terengganu yang telah dikurniakan kepada Ahmad Razif bin Abd Rahman berkuat kuasa mulai hari Jumaat, 22 April 2016."


"Pengisytiharan yang dibuat ini tiada kaitan dengan perkembangan-perkembangan lain yang berlaku di negeri Terengganu."


Ahmad Razif dikurniakan Darjah Dato' Paduka Mahkota Terengganu Kehormat (DPMT) yang membawa gelaran Datuk pada 2012 dan Seri Setia Sultan Mizan Zainal Abidin (SSMZ) yang membawa gelaran Datuk Seri pada April 2015. 


Ahmad Razif yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Seberang Takir mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Terengganu menggantikan Datuk Seri Ahmad Said pada 12 Mei 2014.- CARI Infonet




sumber : www.bernama.com

4

Bagus
7

Marah
15

Terkejut
7

Sedih
8

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (47 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CiliPadiSedap 25-4-2016 10:47 AM
thread dh ada ..
Quote Andyscenes 25-4-2016 02:18 PM
CiliPadiSedap replied at 25-4-2016 10:47 AM
thread dh ada ..

apa kesnya yob??
Quote CiliPadiSedap 25-4-2016 02:19 PM

thread dh ada
Quote offwhite 25-4-2016 10:40 PM
apa yg membuat baginda sultan mizan murka kat tok razif ni..
Quote offwhite 25-4-2016 10:40 PM
apa yg membuat baginda sultan mizan murka kat tok razif ni..
Quote iraizz 25-4-2016 10:43 PM
Aper citer tok razif dgn istana ni. Tp tok razif ni stil mb ganu kan? Cuma darjah kebesaran je kene lucut kan? Dok gitew org ganu??
Quote bluehedgehog 25-4-2016 10:46 PM
iraizz replied at 25-4-2016 10:43 PM
Aper citer tok razif dgn istana ni. Tp tok razif ni stil mb ganu kan? Cuma darjah kebesaran je kene  ...

Paham2 la maksud sultan...
X kn masi tebal muka nk jadi mb lagi...
Quote abangbikerz 25-4-2016 10:51 PM
Sultan xde kuasa nk buang mb. Buang title boleh le. Paham2 je le
Quote roy3 25-4-2016 10:51 PM
Brp kali mau bukak thread ni da..woi ts loo.pg cek thread dlu la
Quote iraizz 25-4-2016 11:43 PM
Bg link tread yg dah bukak tu
Quote iraizz 25-4-2016 11:45 PM
Ok..ok..dah jumpa thread tu...jom p thread yg dah bukak tu..chow..
Quote ajinomotonosuga 26-4-2016 09:38 AM
aku dengo pasal mdb

rasa nya make sense

dengo si razif nak wat sesuatu pasal mdb

pada aku seme ni tangan belakang rosmah katik, dok kasik idea kat kepit

ni seme keje kepit

mat said dulu kene buang sebab takmo mdb

mat said tu sultan mizan yang mau dia jadi mb

asal mdb ialah tia,  terengganu invesment otoriti modal 1 juta rm

lepas tuuu ada loyar tak sak smpai ati kasik tau mat said ada hal tia ni.. depa nak cagar telaga minyak di ganu..idea cina gemok jlo tuh

bila dah kantoi..mat said ajak loyar tu jumpe tuanku mizan...bincang2 pas tu nak tarik diri dari TIA

tia kire negeri dan persekutuan ler..so ganu takmohhhh, pasei nanti tergadai minyak ganu.tuanku suruh pull out...

so mat said kensel, ganu takmo so persekutuan or mesia or najib amik jadi er MDB

kesan nya mat said kene tendang haaaa..

ingat dah setel, rupanya ada lagi kut..loyar tau ler..ni yang tuanku anginnn murka kat razif

aku rasaaaaa si razif nak kmbalikan TIA pada MDB...ada aaa kut cari pasei mdb asal nya owner pun kerajaan ganu

hutang dah 50 ribu juta ringgit...ko nak campak or seret aku sama? ko nak mampussss?? tu tunku anginnnn,

aku baca bite ari ni si kepit terhegeh hegeh nak jmpe tuanku mizan this morning ahahahahha abis laa ko kepit kene maki haaaa

aku rasa TIA maybe dah tadak legal pe pe ngan mdb tapi depa leh buat..seme tu con men dok dalam mdb sama macam kepit

bayangkan kalo dapat babitkan kerajaan TERENGGANU...haa depa de minyak dan yang kasik utang sure lega konon sure lama2 utang abisss

depa ada 40 ribu juta lebih utang nak setel haaa mana nak cekau duit??? mat said tauuuuu seme...

memang pda aku tuanku mizan tau si kepit nya keje nii...nak babitkan ganu so nak ganu bayo utang2 depa buat tu gakkk... tu guna razip..dia tukang kabo..sib baik sultan tak cocok keris teruih haaaaaaaaaa

dia dulu dah rejek TIA.. nak babit pe lagik?

so aku yakin kes tuanku murka sure babitkan hal TIA or MDB ni... nama lama MDB ialah TIA terengganu investment otoriti

depa nak cagar minyak ganu untuk buat hutang pas tu joli cam kepit bini dia anak2 dia dan si gemok sepet cina tu haa..ko nak??

Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 02:07 AM GMT+8 , Processed in 0.106053 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top