CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3041|Reply: 12

[KemasKini]: Semua Darjah Kebesaran Negeri MB Terengganu Dilucut

[Copy link]
Post time 25-4-2016 09:10 AM | Show all posts |Read mode


OLeh : TS LOO

sumber foto: google image




Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin telah melucutkan semua darjah kebesaran yang dikurniakan kepada Menteri Besar Terengganu Ahmad Razif Abd Rahman berkuat kuasa Jumaat, 22 April.


Perkara itu dimaklumkan dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Datuk Pengelola Bijaya Diraja, Ke bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Terengganu kepada Bernama Isnin.


Kenyataan itu berbunyi: "Setelah berunding dengan Dewan Pangkuan Diraja Negeri Terengganu, adalah dimaklumkan Ke bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan telah melucutkan semua Darjah-darjah Kebesaran Negeri Terengganu yang telah dikurniakan kepada Ahmad Razif bin Abd Rahman berkuat kuasa mulai hari Jumaat, 22 April 2016."

"engisytiharan yang dibuat ini tiada kaitan dengan perkembangan-perkembangan lain yang berlaku di negeri Terengganu."


Ahmad Razif dikurniakan Darjah Dato' Paduka Mahkota Terengganu Kehormat (DPMT) yang membawa gelaran Datuk pada 2012 dan Seri Setia Sultan Mizan Zainal Abidin (SSMZ) yang membawa gelaran Datuk Seri pada April 2015.


Ahmad Razif yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Seberang Takir mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Terengganu menggantikan Datuk Seri Ahmad Said pada 12 Mei 2014.- CARI Infonet






sumber : www.bernama.com
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2016 10:47 AM | Show all posts
thread dh ada ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-4-2016 10:47 AM
thread dh ada ..

apa kesnya yob??
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:19 PM | Show all posts

thread dh ada
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 10:40 PM | Show all posts
apa yg membuat baginda sultan mizan murka kat tok razif ni..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 10:40 PM | Show all posts
apa yg membuat baginda sultan mizan murka kat tok razif ni..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-4-2016 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aper citer tok razif dgn istana ni. Tp tok razif ni stil mb ganu kan? Cuma darjah kebesaran je kene lucut kan? Dok gitew org ganu??
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 25-4-2016 10:43 PM
Aper citer tok razif dgn istana ni. Tp tok razif ni stil mb ganu kan? Cuma darjah kebesaran je kene  ...

Paham2 la maksud sultan...
X kn masi tebal muka nk jadi mb lagi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2016 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sultan xde kuasa nk buang mb. Buang title boleh le. Paham2 je le
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 10:51 PM | Show all posts
Brp kali mau bukak thread ni da..woi ts loo.pg cek thread dlu la
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Bg link tread yg dah bukak tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok..ok..dah jumpa thread tu...jom p thread yg dah bukak tu..chow..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2016 09:38 AM | Show all posts
aku dengo pasal mdb

rasa nya make sense

dengo si razif nak wat sesuatu pasal mdb

pada aku seme ni tangan belakang rosmah katik, dok kasik idea kat kepit

ni seme keje kepit

mat said dulu kene buang sebab takmo mdb

mat said tu sultan mizan yang mau dia jadi mb

asal mdb ialah tia,  terengganu invesment otoriti modal 1 juta rm

lepas tuuu ada loyar tak sak smpai ati kasik tau mat said ada hal tia ni.. depa nak cagar telaga minyak di ganu..idea cina gemok jlo tuh

bila dah kantoi..mat said ajak loyar tu jumpe tuanku mizan...bincang2 pas tu nak tarik diri dari TIA

tia kire negeri dan persekutuan ler..so ganu takmohhhh, pasei nanti tergadai minyak ganu.tuanku suruh pull out...

so mat said kensel, ganu takmo so persekutuan or mesia or najib amik jadi er MDB

kesan nya mat said kene tendang haaaa..

ingat dah setel, rupanya ada lagi kut..loyar tau ler..ni yang tuanku anginnn murka kat razif

aku rasaaaaa si razif nak kmbalikan TIA pada MDB...ada aaa kut cari pasei mdb asal nya owner pun kerajaan ganu

hutang dah 50 ribu juta ringgit...ko nak campak or seret aku sama? ko nak mampussss?? tu tunku anginnnn,

aku baca bite ari ni si kepit terhegeh hegeh nak jmpe tuanku mizan this morning ahahahahha abis laa ko kepit kene maki haaaa

aku rasa TIA maybe dah tadak legal pe pe ngan mdb tapi depa leh buat..seme tu con men dok dalam mdb sama macam kepit

bayangkan kalo dapat babitkan kerajaan TERENGGANU...haa depa de minyak dan yang kasik utang sure lega konon sure lama2 utang abisss

depa ada 40 ribu juta lebih utang nak setel haaa mana nak cekau duit??? mat said tauuuuu seme...

memang pda aku tuanku mizan tau si kepit nya keje nii...nak babitkan ganu so nak ganu bayo utang2 depa buat tu gakkk... tu guna razip..dia tukang kabo..sib baik sultan tak cocok keris teruih haaaaaaaaaa

dia dulu dah rejek TIA.. nak babit pe lagik?

so aku yakin kes tuanku murka sure babitkan hal TIA or MDB ni... nama lama MDB ialah TIA terengganu investment otoriti

depa nak cagar minyak ganu untuk buat hutang pas tu joli cam kepit bini dia anak2 dia dan si gemok sepet cina tu haa..ko nak??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 06:55 AM GMT+8 , Processed in 0.454008 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list