CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Serangan Bom Di Ankara Turki, 28 Maut 61 Cedera

18-2-2016 10:59 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 7125| Komen: 15

Description: Menteri Dalam Negeri Bekir Bozdag pula menyifatkan ia sebagai tindakan keganasan
Oleh Izzah Abbasy

Insiden serangan bom kereta yang berlaku di tengah Ankara, Turki pada jam 6.15 petang waktu tempatan (12.15 tengah malam waktu Malaysia) berlaku di kawasan yang terletak berhampiran Parlimen dan ibu pejabat tentera Turki.



Timbalan Perdana Menteri Turki Numan Kurtulmus berkata, serangan itu mensasarkan konvoi kenderaan tentera yang melalui jalan terbabit.




Bagaimanapun, Kurtulmus berkata, setakat ini, masih belum jelas siapa yang bertanggungjawab dengan kejadian itu.

Menteri Dalam Negeri Bekir Bozdag pula menyifatkan ia sebagai tindakan keganasan.

Mangsa kematian semakin meningkat berdasarkan kepada tahap kecederaan parah mangsa yang dikejarkan ke hospital yang membabitkan ramai orang awam. - CARI Infonet

12

Bagus
7

Marah
23

Terkejut
12

Sedih
16

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (80 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kemaruk 18-2-2016 10:54 AM
jahatnya kan mereka ni @CARI-IIN
Quote CARI-IIN 18-2-2016 11:09 AM
kemaruk replied at 18-2-2016 10:54 AM
jahatnya kan mereka ni @CARI-IIN

Bom sana bom sini macam main mercun je bangkem
Quote Modngengade 18-2-2016 11:13 AM
angkara kurdis ke ni sis
Quote taji2906 18-2-2016 11:16 AM
baru aritu kena turki ni... ni kena lagi... bahaya betul... kat mesia ni pun dok kata jadi target... pelanduk selalu lupa jerat...
Quote CARI-IIN 18-2-2016 11:23 AM
Modngengade: angkara kurdis ke ni sis


Agakla kan?.. yang penting pengganas punya keje tu
Quote insulin 18-2-2016 11:30 AM
9 Searing Images From Today's Deadly "Terrorist" Attack In Turkish Capital

Ya. Serangan " Pengganas" kononnya. Supaya Turki boleh justifikasi tindakan dia menceroboh masuk ke Syria. Konon2 victim la. Trick yang dah lapuk.
Quote LingTong1999 18-2-2016 11:54 AM
Takziah serangan bom ni
Quote AbukRokok 18-2-2016 11:57 AM

hampir pasti kerja kurdish.... sbb skrg turki sdg perang dengan kurdish dalam Turki tak lama lg dikembangkan ke kurdish di Suria
atleast serangan ni bukan serangan bodoh bunuh diri.

Turki dah tak aman lagi sejak Erdogan menjadi raja defacto Turki dengan kuasa yg lebih besar. bermain mdah dengan pengganas jadilah mcm failed state Pukistan

Quote hanakikan 18-2-2016 01:08 PM
Harap2 abg2 turks yg ensem2 selamat hendaknya. Aminn
Quote Orange1 18-2-2016 01:16 PM
AbukRokok replied at 18-2-2016 11:57 AM
hampir pasti kerja kurdish.... sbb skrg turki sdg perang dengan kurdish dalam Turki tak lama lg di ...

Puak turki n kurdishhhh ni bukan sejakk azali lg ke bermusuhhh musuhannn....katanya satu puak duk kat atas bukittt, kurdish klu tak salah n puqk turki duk kat atas daratt lol betul ke ni ke sebut tanahh rata lebihh sesuaiii.
Quote DeMax 18-2-2016 01:34 PM
Harap sepa berperang sampai mampus..depa ni syiah
Quote kemaruk 18-2-2016 06:56 PM

bukan..

ankara, turki
Quote kemaruk 18-2-2016 06:57 PM
CARI-IIN replied at 18-2-2016 11:09 AM
Bom sana bom sini macam main mercun je bangkem

kim salam kat iin dan kawan iin ye
Quote perang_candu 18-2-2016 07:09 PM
haritu ada telur tembak jet russia. hari ni kena bomb plak
Quote MissNigga 18-2-2016 07:31 PM
hamboi .. mesranya reporter cari ni ... siap bergaul gaul ngan porumer....
awat tak lantik jer reporter cari ni sebagai mod kat CI nie

p/s iols tak dapat bayangkan kalo reporter cari kalo dilantik menjadi mod bercakaran ngan laba

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 09:36 AM GMT+8 , Processed in 0.116934 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top