CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Letupan Di Manhattan: Bukan Serangan Pengganas, Hanya Perbuatan Keganasan!

19-9-2016 10:13 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3714| Komen: 8

Description: Gabenor New York, Andrew Cuomo, berkata setakat ini pihak berkuasa tidak menemui sebarang bukti yang mengaitkan pengeboman itu dengan keganasan antarabangsa.
Oleh : TS LOO


sumber foto; http://wpmedia.news.nationalpost.com/


"Bom yang meledak di New York jelas sekali satu perbuatan keganasan, tapi ia tiada kaitan dengan serangan pengganas kumpulan Daesh."

Kenyataan itu ditegaskan oleh Gabenor New York, Andrew Cuomo berhubung insiden pengeboman yang mencederakan 29 orang di Manhattan.

Tambahnya lagi, setakat ini pihak berkuasa tidak menemui sebarang bukti yang mengaitkan pengeboman itu dengan keganasan antarabangsa. 

Bom itu meledak sekitar kejiranan Chelsea dekat Manhattan yang cukup popular dengan premis kelab malam dan restoran terkemuka lewat Sabtu lalu. 


Polis kemudian menemui satu lagi bom, empat blok dari kawasan kejadian yang berjaya dimatikan dan sedang dianalisis. 

Terdahulu, Datuk Bandar New York, Bill De Blasio, berkata semua mangsa yang cedera dilaporkan dalam keadaan stabil. 

Polis turut menolak dakwaan bahawa letupan berpunca daripada kebocoran gas atau kerosakan peralatan pembinaan.- CARI




sumber berita: www.nytimes.com
2

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
5

Sedih
6

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (21 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote HazeLJoseph 19-9-2016 05:15 PM
Kalau org jahat buat kerja ganas bukan pengganas ke? Kalau mosleem je ke baru panggil penganas?
Quote Artemesiaa 19-9-2016 05:33 PM
Ooo perbuatan keganasan ... next
Quote hareeeesah 19-9-2016 08:06 PM
Pelik-pelik je statements mat saleh ni. Kalau orang tu buat keganasan, kenapa tak boleh panggil dia pengganas?
Quote mrskacik 19-9-2016 08:49 PM
HazeLJoseph replied at 19-9-2016 05:15 PM
Kalau org jahat buat kerja ganas bukan pengganas ke? Kalau mosleem je ke baru panggil penganas?

ai pun terfikir macam tu... apa kategori 'terrorist' bagi they all ni... bila muslim je boleh pakai term tu...
Quote makbedah 19-9-2016 10:39 PM
Peliknya alahai...
Quote fincalculator 20-9-2016 08:28 AM
hoh, rakyat ko tu banyak gila, tembak sana sini la, buat bom la... tengok negara sendiri betul2 baru la sibuk selesaikan masalah negara orang lain
Quote fincalculator 20-9-2016 08:29 AM
hoh, rakyat ko tu banyak gila, tembak sana sini la, buat bom la... tengok negara sendiri betul2 baru la sibuk selesaikan masalah negara orang lain

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 02:44 PM GMT+8 , Processed in 0.042199 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top