CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tiada Rakyat Malaysia Terbabit Dalam Serangan Berhampiran Masjidil Haram

24-6-2017 04:12 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4181| Komen: 36

Description: Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom mengesahkan tiada rakyat negara ini terbabit dalam kejadian pengebom bunuh diri berhampiran Masjidil Haram.

sumber : KDN Arab Saudi


Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom mengesahkan tiada rakyat negara ini terbabit dalam kejadian pengebom bunuh diri berhampiran Masjidil Haram ketika ribuan jemaah berkumpul menunaikan solat Jumaat terakhir Ramadan tahun ini.

Sehubungan itu, memetik laporan portal Berita Harian Online, beliau berkata orang ramai khususnya keluarga jemaah negara ini diharap tidak bimbang kerana keadaan adalah terkawal.

"Wakil Tabung Haji sudah meninjau lokasi kejadian dan mendapat laporan awal pihak berkuasa serta mengambil tindakan sewajarnya bagi memastikan tahap keselamatan rakyat Malaysia terjamin."

"Jangan buat andaian bukan-bukan berhubung kejadian itu," tegas Datuk Seri Jamil Khir.


Pada kejadian itu, sekurang-kurangnya 11 orang termasuk enam jemaah umrah asing cedera.

AFP yang memetik jurucakap kementerian, Jeneral Mansour al-Turki, memberitahu televisyen Saudi, polis menggagalkan rancangan lelaki itu yang cuba menjadikan Masjidil Haram, jemaah umrah dan mereka yang beribadat sebagai sasaran.

Dalam serbuan waktu subuh di Makkah dan bandar Laut Merah, pegawai Jeddah menahan lima suspek, termasuk seorang wanita, sebelum mengepung pengebom di sekitar Masjidil Haram.- CARI


13

Bagus
3

Marah
5

Terkejut
7

Sedih
4

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (34 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote famri7 24-6-2017 04:20 PM
katanya kapir x leh masuk makkah.?? ujung2 sesama ummah suchi berbunuhan?? kata ugama keamaman..saya konfiuss dekk dah la bulan puasa xleh brain ni..help!
Quote kakiselit 24-6-2017 04:24 PM
Edited by kakiselit at 24-6-2017 06:57 PM
famri7 replied at 24-6-2017 04:20 PM
katanya kapir x leh masuk makkah.?? ujung2 sesama ummah suchi berbunuhan?? kata ugama keamaman..saya ...


Hang takda brain , so tak heran mmgla hang takleh nak kerah brain utk pikiaq benda mudah camni Nak salahkan puasa plak. yoyo or je posa
Quote ultra78 24-6-2017 04:40 PM
Takkanlah kapir yahudi dan kapir kristian berani letupkan diri sendiri.

Besar kemungkinan ini kerja puak-puak arab sendiri.  


sorry..terbuat andaian pulak..
Quote finesse 24-6-2017 04:51 PM
ultra78 replied at 24-6-2017 04:40 PM
Takkanlah kapir yahudi dan kapir kristian berani letupkan diri sendiri.

Besar kemungkinan i ...

Mana mungkin org kafir hanat sis.. haruslah ummah isele barangkali.. keamanan katanya..
Quote mjla 24-6-2017 06:13 PM
Yg buat tu bukan puak Islam
Quote pyropura 24-6-2017 06:28 PM
Cash lar buat Saudick, the Muslim zionist ...
Quote pyropura 24-6-2017 06:30 PM
mjla replied at 24-6-2017 06:13 PM
Yg buat tu bukan puak Islam

So cemana non islam boley masuk mekah, kalau tidak dengan kebenaran gomen Saudick sendiri? Nampak kan sapa sebenarnya Saudick ...   
Quote pyropura 24-6-2017 06:34 PM
Saudick tudoh Katar teroris, now see where exactly the teroris came from... kimak punya Saudick zionis islam ... :
Quote kelapaparut 24-6-2017 06:36 PM
Tgkla sesame islam jugak bunuh islam lain, still nak salahkan cine dap kapir yahudi, lobai mmg bodoh
Quote ultra78 24-6-2017 06:39 PM
Staff writer, Al Arabiya English
Friday, 23 June 2017


The Saudi Interior Ministry said on Friday that it has arrested five members of a cell that was planning an attack on the Grand Mosque area in Mecca.

Security forces in Saudi Arabia foiled a terror plot on Friday targeting the Grand Mosque in Mecca, the security spokesperson of the Saudi Interior Ministry, Mansour al-Turki said.

Security forces said the operation was planned by three terrorist groups, two based in Mecca and the thrid in Jeddah. The foiled attack targetted worshipers at the mosque, it said.

The first operation was foiled in Mecca in Assila district, while the second was thwarted in Ajyad al-Masafi neighborhood.

A suicide bomber, who was hiding in a house in the Ajyad neighborhood, opened fire on security forces and refusing to comply with calls to turn himself in. He later blew himself up after a crackdown on him.

Six people were injured and five members of the security forces were lightly injured.

Security forces arrested five of the accused, including a woman, who are currently being investigated.
Quote mjla 24-6-2017 06:42 PM
Cian org bukan islam
Org islam dan bukan islam pun tak boleh bezza
Pastu do meroyan islam terrorist
Quote tumpanglalu74 24-6-2017 06:48 PM

Udah plan tak jalan, entah2 malaikat yang letupkan, depe nak kata polis yang sudah burjaya wat koje.  Porraaah..

Raje Saudi tu baru je tabal anak dia jadi crown prince pehtu as usual in illuminati fashion nak tutop cerite pegi create berite lain..

Next!
Quote ultra78 24-6-2017 07:12 PM


Anak raja salman,Mohammad Bin Salman telah dilantik sebagai crown prince beberapa hari lepas . Ini bermakna dia bakal menjadi raja Arab Saudi kelak. Dialah menteri pertahanan yang mengetuai serangan ke atas Yemen, iaitu satu perang proxy dengan Iran. Dia juga dikatakan lebih terbuka kepada Israel demi menentang musuh yg sama, iaitu Iran.

Tajuk akhbar Israel juga memuji perlantikan Mohammad Bin Salman.

http://www.haaretz.com/middle-east-news/.premium-1.797007

Saudi Arabia's New Crown Prince Mohammed Bin Salman Is Good News for Israel and U.S.
Quote zatin0006 24-6-2017 08:10 PM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 016-704 7797/016-705 7797
https://www.facebook.com/luckystar118/

=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER



------------------------------------------------------
Quote CiliPadiSedap 24-6-2017 08:36 PM
kalau nak tahu game terrorist sebenar sila tengok edward snoweden.. akak dah tengok.. what u see , what u hear, what u smell can be manipulate..

perang persepsi
perang psikologi
perang saraf
perang saudara
perang terrorist


kt malaysia kita menghadapi perang persepsi psikologi terhadap pm najib. isu 1mdb, isu barang kemas, isu jho low.. ini sebahagian strategi peperangan..

kt indonesia kita hadapi perang naik tongkang, masing2 nak balik raya kabur daripada rumah majikan..fitri mana ye pak? udah kabur curi nya wang.. fitri tak baik curi wang majikan..
Quote AbukRokok 24-6-2017 08:44 PM
ultra78 replied at 24-6-2017 04:40 PM
Takkanlah kapir yahudi dan kapir kristian berani letupkan diri sendiri.

Besar kemungkinan i ...

dah ada yg speku kerja syiah di fb
padahal aku rasa sunni yang paling gemilang ikut jejak Tamil Tigers ni
Quote tumpanglalu74 24-6-2017 10:04 PM
CiliPadiSedap replied at 24-6-2017 08:36 PM
kalau nak tahu game terrorist sebenar sila tengok edward snoweden.. akak dah tengok.. what u see , w ...

Tapi point ko part Jibun tu wat aku terkesima sikit.  Ape maksud ko cakap macam tu?
Quote Skuau 25-6-2017 12:45 AM
"Inilah pangai yahudi,nasrani,kaper......eh..eh...eh....bkn depa....lah...."
Quote sabbath_shalom 25-6-2017 12:55 AM
Iols syak pengebom tu adalah Yahudi yang dengki dengan kejayaan ummah.

Lihat semua komen(36)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 09:51 PM GMT+8 , Processed in 0.076492 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top