CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pakar Bedah Pelik Ini Berjaya Buat Pemindahan Kepala Monyet

22-1-2016 03:00 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 8834| Komen: 56

Description: Satu imej seolah-olah menunjukkan monyet dengan kepalanya dijahit, menyerupai jahitan
Oleh Izzah Abbasy

Pakar bedah pelik Itali mendakwa penyelidik di China berjaya menjalankan pembedahan pemindahan kepala ke atas seekor monyet.




Terdahulu, Sergio Canavero menarik perhatian media apabila mendedahkan rancangannya melakukan pembedahan pemindahan kepala manusia.

Dia memberitahu laman web New Scientist: “Orang ramai perlu berhenti memikirkan rancangan itu mustahil. Ia pasti berjaya dan kami sedang berusaha ke arah itu.”

Meskipun New Scientist masih belum melihat kertas kerjanya, ia mendakwa sudah melihat imej dan video prosedur mengerikan yang digambarkan Canavero. Satu imej seolah-olah menunjukkan monyet dengan kepalanya dijahit, menyerupai jahitan dalam filem Frankenstein. - CARI Infonet

6

Bagus
5

Marah
5

Terkejut
7

Sedih
7

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (33 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hanakikan 22-1-2016 10:33 AM
Mcm citer victor frankestein. Lakonan harry potter dgn prof xavier
Quote cap_ayam 22-1-2016 10:35 AM
Ngerinya gambar tu., lagi takut rasanya jika dibandingkan dengan tengok gambar hantu yang biasa dilihat
Quote manehnya 22-1-2016 10:36 AM
menyiksa menatang je
Quote ice_sky92 22-1-2016 10:40 AM
Edited by ice_sky92 at 22-1-2016 03:12 PM

I still believe that head transplant is impossible....
Quote Jajabeans 22-1-2016 10:42 AM
tak tercapai dek akal
Quote supernaturalee 22-1-2016 10:46 AM
para penanggal blh bg alasan
kesan operate kt leher ni
Quote Loxlaxman 22-1-2016 10:50 AM
Berita baik kepada anda yang selalu kena migrain, sakit kepala, telinga pekak, resdung, mata rabun dan tak lawa....
Quote mzzenma 22-1-2016 11:02 AM
Mana diorang dapat kepala monyet semua tu? Kalau diorang sendiri yang potong lepas tu sambung balik mmg keji lah :
Quote Acong 22-1-2016 11:03 AM
china? aku kurang percaya....... byk sgt scammers  
Quote ultra78 22-1-2016 11:05 AM
Bila baca ayat 'penyelidik di China' terus rasa ragu

Quote tentera_laut 22-1-2016 11:12 AM
sapa2 yg aim body yg cantek boleh la tukar body.. bawak kepala aje
Quote abgkuloploden 22-1-2016 11:19 AM

kat low yatt ada jual tak kepala beruk ni?
Quote mdhelmi 22-1-2016 11:28 AM
dengan erti kata lain kita masih hidup walaupun kepala terpisah dari badan dengan bantuan alat2 tertentu
nanti bole la kita tgk robocop atas jalan
Quote ketekodok 22-1-2016 11:39 AM
ada seorang lelaki dari russia kalau tak salah bakal buat pembedahan macam ni. sebab tubuh badan dia dah almost tak boleh berfungsi lagi.....
Quote ketekodok 22-1-2016 11:41 AM
http://www.iflscience.com/human-head-transplant

betul pun.....doktor yang sama akan bedah lelaki russia tu sama nama macam dalam artikel ni
Quote kemaruk 22-1-2016 11:50 AM
dunia hanya ilusi

korang semua hanya wujud dalam minda bangkem je

bila bangkem mati, korang pon lenyap
Quote lavajoget 22-1-2016 11:56 AM
kemaruk replied at 22-1-2016 11:50 AM
dunia hanya ilusi

korang semua hanya wujud dalam minda bangkem je

tu pasal minda lu tahap longkang...
lu mati tarak kesan langsung pada dunia la..








Quote ad_hoc79 22-1-2016 12:00 PM
tetiba aku sedih tgk muka monyet tu
Quote JENABREJAM89 22-1-2016 12:01 PM
Loxlaxman replied at 22-1-2016 10:50 AM
Berita baik kepada anda yang selalu kena migrain, sakit kepala, telinga pekak, resdung, mata rabun d ...

hampa jgn buat lolaq naa

Lihat semua komen(56)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 02:58 PM GMT+8 , Processed in 0.061441 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top